Followers

Wednesday, February 11, 2015

Persiapan Awal

Persedian kecil2 untuk pernikahan anak perempuan
Mama amat gembira bila anak perempuan bakal menjadi isteri
Dalam tak sihat nak juga buat persiapan yang termampu
Dari segi kudrat dan kewangan
Semalam dah pergi urusan bank dan membeli peralatan kahwin
Keletihan tak terhingga, 
Pada hal mencari bekas goodies dan centerpiece sahaja
Mata merayap2, kot2 ada lagi yang perlu dibeli
Ermmm...bebola bunga yang dibeli


Tiga tahun yang lalu auntie buat sendiri 
Tapi auntie dah give away semua deco2 untuk perkahwinan
Kali ni kenalah cari balik tapi dah tak larat dah nak buat sendiri


Auntie terpaksa punggah store 
Nak cari bakul untuk letak doorgift dan reben2
Dulu kawan auntie hadiah dua bekas bakul yang cantik untuk Pija kawin
Itu pun auntie dah give away
Sekarang kenalah buat sendiri
Konsep simple kata anak
Alahai simple2 tak kan bakul tu togel
Ikat reben sudah katanya
Auntie jumpa kain satin putih
So lets balut bakul tu dan ikat reben
Simple jugak tu
Hihihihi walau pun penat
Auntie suka nak buat..


Entahlah jadi atau tidak
Auntie pening juga macam mana nak balut bakul ni
Malas nak keluarkan mesin jahit dari store
Jomlah jelujor sambil nengok tv
Dah siap nanti auntie amik gambir
Kalau siaplah, kalau tidak tu
Hihihi project tak menjadilah...

Okaylah..
Rumah sepah ni
Lantaklah..




3 comments:

  1. Rajinlah auntie.. kalu siap tunjuklah gambonye ya... mesti cun kerja tgn auntie

    ReplyDelete
  2. Cayalah auntie.. ada gak rasa nak buat. Kalau liza ni memang tahap kemalasan yang tinggi la jawapnye, plan kelain jadik nya kelain.. Apa pun auntie good luck dengan bakul auntie. Mudah-mudahan jadi lah yer.. Tapi jangan lupa jaga kesihatan auntie and jangan lupa update blog. Memang liza sentiasa tertunggu- tunggu update dari auntie. Dan Liza mendoakan sihat2 sejahteralah hendak nya untuk keluarga auntie sekelian.

    ReplyDelete
  3. Berbakat besar rupanya Auntie dalam kerjatangan. Mak Long kerja tangan untuk perhiasan tak pandai. Jahit buat quilt bolehlah sikit2. Bebola bunga tu cantik seperti bunga asalnya yang dipanggil Chinese Ball blooms.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...