Followers

Tuesday, January 13, 2015

Countdown 2014/2015

Teringat dengan lyrik lagu omputih
~~So much things to do but so little time~~

Auntie sakit dan dah tua
segala2 pekerjaan mode perlahan
dah tu penat dan terbaring
Ikut hati semua nak buat
bila buat memang azab selepas tu
but do I have any choice?
no dear..life goes on and housework to be done
no excape really..but I am not complaining
that is my life written on the leaves of the tree in heaven

Allah has given 24 hours a day
It is all about how you manage your time, really
Plan your day, weeks and months
One of the compulsory things in life
dan ingatlah..usaha dan ikhtiar dari kita
ketentuan adalah dari Allah swt

Ermm..on 31st December last day of 2014
is tetamu day
3 visits all together
Some ex army friends,
my neighbour from next door who just came back from umrah
and my siber friends fbook dan blogger too)
yang dah jadi anak angkat
Anyss Jee dan Iyra Mutalib (dah private blog dia)
whenever there is visits from friends
they brought with them blessings from Allah


Atar dan celak dari Mekah
Canggih, atar berbentuk pen
masa auntie kat sana tak lak jumpa
kawan2 askar bawak anggor
Anyss Je dan Iyra Mutalib jika datang memang mewah
minuman 3 in 1, biskut2 yang boleh dimakan sebulan
Iyra Mutalib juga bagi auntie sehelai baju kelawar
hehehehe mengapa Iyra belikan auntie baju?
sebabnya tiga kali dia datang
auntie akan pakai baju yang sama, kebetulan betul
baju yang dah berlubang sebesar duit 50 sen hahahaha
sebenarnya auntie amat suka pakai baju tu
kainnya lembut dan selesa
Alahhh...kelawar trengganu kan terbaik
sayang pulak nak buang..
dah dapat baju baru pun auntie masih pakai lagi
yang dah berlubang tu..hihihi

Alhamdulillah pada malam tahun baru 2015
semua anak branak di rumah
Anak2 organised BBQ dirumah, auntie so happy
good start for 2015 anyway,
sebab selalu setiap tahun mereka akan keluar adik bradik
dan berparty countdown dengan kawan2..
I guess they have grown to be more homely..hihihi

Tetamu pada malam tu adalah dari keluarga sendiri
dan sedikit sahabat handai mereka
Besan dan bakal besan pun ada pada malam tu
Auntie tak jemput sesiapa pun kawan auntie,
hanya sorang saja
dia jiran auntie, seorang balu.
(yang baru balik dari umrah tu)
selebihnya adalah kawan2 mereka yang terapat

Noy anakanda auntie membeli segala bahan2 bbq dan salad
bakal menantu Ariff, merinatekan di rumahnya
ayam, daging dan kambing
terkejut auntie rupa2nya dia sangat pandai memasak
malam tu dia bawa spaghetti bolognese juga
dan ibunya buatkan auntie pengat pisang tanduk
Wahhhh..pengat pisang favorite auntie
bermangkok2 auntie sudu..hihihihi
lupa lansong akan sugar reading dan lupa nak ambil gambar

Anakanda Peej pula beli nasi lemak
choc moist dan raspberry cake dari secret recepi
untuk pencuci mulut
Rajin betul anak2 dan menantu
auntie hanya sediakan perut untuk makan hihihi

Jom layan gambar2


anakanda Peej nak belikan hotplate elektrik
atau bbq set gas
auntie disagree sebab auntie suka yang bbq original
pakai arang..wangi dan sedap
tapi asap memang berkepoi2lah























Suka auntie nengok uncle makan berselera sampai sememeh
tapi bila belek semula gambar ni
obvious nampak 'stroke' muka uncle sebelah kanan
sedihhhh







Amboi hirup kuah spaghetti sampai mata steam
Tuh tapak kaki sampai hitam..Ishhh


 Suami kawan Noy
kagum auntie sebab kebiasaannya
dia tidur dimasjid untuk tahajud dan qiamulai

Kawan Noy
Ustazah graduan luar negeri
guru ngaji quran Noy

Menantu yang baik dan rajin
habis dibasuhnya peralatan membakar
hingga lantai pun di basuh dan mop
Alhamdulillah

Besan (mak ben)


Adik Ipar Ben dan anak buahnya
Auntie tumpang kasih. Auni namanya
keletah dan tak nakal

Bakal Menantu
Meor Mohammad Ariff

Bakal besan 

Bila hampir pukul 12 mlm utk tahun 2015
auntie mohon suami ustazah membacakan doa selamat.
Alhamdulillah
Permulaan tahun baru yang baik

Hampir pukul 12 malam, kami bersedia untuk berdoa






Aamiin
Alhamdulillah

Noy adakan sessi shisha selepas doa selamat
Peralatan shisha suami ustazah punya
Amboi sampai tiga pagi kat luar pagar
Yealah orang muda boleh ber'embun'













Bakal Pengantin dalam masa terdekat, InSyaAllah

Year 2014 has been a very kind year for me
Prosperous Year really
Why??
Finished paying my housing loan (july)
My car loan (Feb )
so now I am free from any loans..
Yeahahhh
Completed my haj (October)
Alhamdulilllahh

Year 2015, another year to face
Praying hard to be another kind year
May Allah grant his blessings for my family
ie my husband and me will get well soon
and my childrens happiness
Aamiin.

To all my friends too
May Allah protects our friendship
Guide us when in troubles
Lead us when lost
May Allah be with us.
Aamiin.

Have a good 2015 year friends..


26 comments:

  1. Syukur Alhamdulillah...

    Allah beri kebahagian buat akak dan abang, serta dikelilingi oleh insan-insan yang baik.

    Semoga 2015 membawa lebih kebaikan dan kegembiraan hendaknya...

    Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiinkan doa Kakcik,

      Terima Kasih Kakcik Seroja.

      Delete
  2. Suatu yg indah dan menggembirakan auntie
    Moga tahun ini bertambah-tambah lagi

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Auntie,

    Selamat Tahun Baru 2015. Semuga hidup dan setiap ahli keluarga mendapat rahmat dan perlindungan dari Allah. Mak Long seronok baca catatan Auntie dan salam perkenalan dari Mak Long.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Omong Mak Long,

      Selamat Tahun Baru to you too.

      Aamiin atas doa diatas.

      Salam perkenalan dan terima kasih kerana sudi follow auntie.

      Delete
  4. Aamiin. Semoga Allah panjangkan umur auntie dan uncle, semoga sihat dan dikurniakan semua kebaikan di dunia dan akhirat.

    And please do not stop writing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin terima kasih ye cikbibcome atas doa untuk auntie dan uncle.

      InSyaAllah jika auntie sihat dan dengan izinNya auntie menulis lagi..

      Delete
  5. Alhamdulillah..semoga Allah limpahkan rahmat dan keberkatan kpd kelaurga Auntie..as a silent reader saya hanya mampu doakan kesihatan autie dan uncle dari jauh..semoga beransur pulih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin Norma NML atas doa utk auntie dan uncle.

      Terima Kasih..auntie terharu

      Delete
  6. salam aunty..nanti kalau ada masa dan kelapangan update la kisah pertunangan noy ye.dh baca kat blog peej tp nak baca kat blog aunty jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali akuiwana,

      InSyaAllah, jika tak apa aral auntie akan ceritakan tapi selepas hari perkahwinannya nanti.

      Delete
  7. salams aunty, selamat tahun baru 2015 semoga sentiasa dalam lindungannya, amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Amiizaa,

      Terima Kasih atas ucapan.

      Aamiin atas doa diatas.

      Delete
  8. assalamualaikum, auntie.

    semoga tahun 2015 ni memberikan kisah2 gembira untuk kita semua. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam wani

      Aamiin atas doa wani. Begitulah hendaknya.

      Delete
  9. assalamualaikum...happy new year auntie...seronok tengok banyak yang auntie nak dah tercapai for last year...hope this 2015 brings u more happiness and healthy...love u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam shuweet,

      Happy New Year to you too dear.

      Aamiin for your prayers. TQ

      Delete
  10. Aminnn seronok baca cite aunty teringt mak. semoga antie sihat selalu aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih doakan kesihatan auntie RienaRazak

      Delete
  11. Assalamualaikum aunty! Tahniah mahu terima ahli baru dlm keluarga. Semoga aunty sekeluarga bahagia dunia akhirat amin. Saya suka baca tulisan aunty. Walau sekali sebulan pun please tulis. Tepek resepi pun takpe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear,

      Haah, moga bahagia menyusul dan menyinari hidup keluarga auntie. Aamiin

      hihihihi tq for liking auntie's writing..

      Delete
  12. amiiinn....amiiinn for us...rase sebak pulak baca entri unty walau ada cerita gembira...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisyah,

      Jika jiwa halus memang akan terasa sebak, kita sama lah

      Delete
  13. Salam Auntie... lama dh saya xberblogger...bz...huhuhu... lama dh xbukak page Auntie.. n terharu sgt baca page auntie... bile dgr part u're free from loan tu... paling admirer... hopefully i manage to do so... So auntie.. selamat tahun baru... moga Allah pelihara Auntie, uncle n keluarga... moga diberi kekuatan utk menahan dugaan sakit auntie... n pls.. keep writing n inspire people like u always u... love u auntie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali zairulazwana,
      ermm..nak ikutkan auntie pun dah maleh dah nak berblog sebenarnya.

      Yea, tiada hutang lagi bagi diri si tua ni
      hihihihi

      Amboi..best sangat ker penulisan auntie ? sampai suruh keep on writing tu?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...