Followers

Wednesday, August 13, 2014

Tenaga Superwoman Hari Ini

Sarapan bihun yang untie goreng dan nescafe panas
Bersama suami tersayang

Hari ni tidak saperti semalam sakit terbaring
Lalu auntie gunakan tenaga sementara sihat
Simpan segala pinggan mangkok, bekas kuih raya dan
perhiasan2 kristal dalam kabinet, elakkan habuk nanti
Biar clear atas console table dan side table
Maklumlah auntie akan tinggalkan rumah sebulan lebih nanti

Ermmm dah tu, auntie kedepan
Cepat2 sapu laman, banyak daun2 kering
Puntung rokok dan botol2 minuman ringan bersepah2
Ada kontractor buat kerja sebelah rumah
Clean cat litter box, top up bekas air dan bagi mkn kucing dan ikan
Alhamdulillah settled

Alahai, mata ternampak pulak lantai porch tapok2
Rasanya kudrat boleh membasuh lantai pulak
Basahkan lantai dulu guna host, dah tu siram clorox
Tak sental dengan penyapu, itu memang penat
Auntie hanya go through with mop
Simbah bilas dengan air, hilanglah tompok2 hitam

Ternampak....yg menyakitkan hati
Sebab kaki baju dah terkena clorox
Huahhhhhhhhh


Dah lah baju favourite auntie ni
Kaftan trengganu yg sedap dipakai
Kainnya cooling ..tak panas
Pakai basuh, pakai basuh
Warna tak lusuh walaupun dah tiga tahun auntie beli online
Nak kena cari balik lah, dah lupa address pulak

Auntie dilanda kemalasan nak update blog
Citer2 raya terkumpul banyak
Sedara mara, sahabat handai yg yang datang rumah tak putus2
Boleh dikatakan setiap hari ada tamu
Nasib biskut raya dan kek lapis masih ada
Caya tak ? auntie tak beli lansung biskut raya
Semua kawan2 bawak
Alhamdulillah

Tahun ni memang rumah auntie kena serbu
Dalam satu masa, sampai lebih 30 orang yang datang
Aduhai sampai membuak di porch, terlalu ramai
Anak auntie beli kipas berdiri malam tu
Untuk porch, panas katanya
Alahai...Pija tu kan ratu peluh
Tapi auntie kesal sebab dalam kesibukkan
Menyediakan meja dan berbual
Terlupa diri ini blogger, tak ambil pics
Huahhhhhhhh

Nanti2 auntie citer lagi yea
Ni nak solat Duha jap
Adios..


4 comments:

  1. Bila badan letih, fikiran pun kadangkala jadi tak stabil, kan?

    Semoga Kak Nanie dan Abg Bob terus diberikan oleh Allah SWT kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  2. Assalam Aunty,

    Aunty..
    Pakai jek kain yang terkena clorox tu... itu namanya fesyen.. hehehe...
    tak nampak pelik la aunty sebab batik.. so orang akan ingat corak
    kecuali kain kosong and bukan batik. itu memang pelik la = )

    ReplyDelete
  3. Auntie tinggalkan rumah sebulan lebih? Auntie tunaikan haji ke nanti?

    ReplyDelete
  4. bawak berehat aunty.. sometimes semua menda nak buat kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...