Followers

Tuesday, July 8, 2014

Beskut Raya Dah Tiba

Biskut Raya dah tiba
Tahun kedua auntie diberi biskut raya
dari readers blog auntie dari Sban
tapi bekerja diKL

Selalu benar dia menghantar manisan
yang ditempah khas untuk auntie
walaupun bukan nak raya

Kami tak pernah berjumpa
masing2 ada hal sendiri
memang life moves on and on
tapi suatu hari nanti kita akan berjumpa juga
dengan izinNya..InShaAllah

Auntie terima biskut ni hampir seminggu yang lalu
sebenarnya kawan auntie ni suruh makan
bukan untuk hari raya pun
tapi auntie prefer simpan untuk hari raya
sebab bulan ramadhan auntie banyak kuih2 traditional
setiap iftar
lagi pun tak feel makan sekarang hihihii


Pernah makan - sedap


Pernah makan - Sedap juga

Biskut kat bawah ni
bila auntie nengok jer
terus tersentapppp sedih
terus teringat Nur Zara Sofea cucuku
Tentu dia suka biskut ni
kaler2 pink, turquise dan merah
bentuk rama2, bunga dan hati

Tak mengapa cu
Tokmama tak kan bagi sapa2 mkn biskut ni
Biarlah Tokmama aja yang kunyah biskut ni
Setiap hari ....
3 keping bersama 
3 Alfatihah hadiah untuk mu
Moga bila Zara Sofea besar nanti dan terbaca n3 ni 
Cucu ku pula akan bacakan Alfatihah utk Tokmama nya
Aamiin



Buah dragon ni pun auntie dapat sekali dengan biskut2 tu
semalam baru auntie potong2 dan sejukkan dalam peti sejuk
untuk dibuat hidangan berbuka


Alhamdulillah manis

Dari blog readers terjadi facebook friend pulak
Dah tu rajin melayan auntienya berchatting
bermessage bagai..
Manalah nak cari orang muda rajin melayan orang tua sekarang
tak banyak, kadang2, jarang2..
(ayat nujum pak belalang) hihihi

Yea...inilah anak angkat siber auntie - Watie Shaharin
Semoga kita bertemu dimasa yang terdekat
setelah hampir 2 tahun mengenali

- Watie Shaharin -

Moga Allah merahmati dan memberkati insan yang berhati mulia ini.
Aamiin.

12 comments:

  1. Allah uji untie dari sisi yang lain tetapi dia beri kemanisan dari sisi yang lain pula. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah,
      memang benar apa yang JunAina katakan.

      Delete
  2. Terlupa pulak nak komen biskut yang last tu cantik sangat terasa sayang pulak nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biskut tu cantik sangat, tak tahu apa rasa, nak tunggu raya baru ngappp hihihi

      Delete
  3. tgah usha sekut raya jugak ni..
    kat dunia maya ni.. ramai juga jumpa kwn2 yg tak pernh bersua tapi rasa mcm kenal je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul PetakBunga
      kenalan siber aja tapi jadi macam anak angkat

      Delete
  4. Cantik2 biskut raya Auntie.. saya tak tahu nak beli kuih raya apa.. tahun lepas saya buat ajer sedikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah bila dah cantik2, sayang nak makan hihihihi

      Ohhhh jika ada masa dan pandai, buat lebih baiklah, money saving too

      Delete
  5. Murah rezeki auntie..semua pun sayangkan auntie ^_____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi
      Dah sayang auntie, bila nak jengok auntie? hihihihi

      Delete
  6. Murah rzki auntie. Rasa syg pulak nk makan. Nama cucu auntie sama dgn ank buah saya. Zara namanya. Tapi Zara Syazwina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah CikPuanEka.

      Oh yea ker? Nama sama pulak, yealah nama Zaman Modern. Dulu2 tak ada nama cam gitu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...