Followers

Thursday, June 26, 2014

Menang Tekak, Kalah Perut

Perut auntie kurang sihat
Tajuk n3 hari ni
Menang tekak, kalah Perut
Yea, auntie memang suka makan pedas2
Lagi pedas, lagilah selera auntie terbuka
Especially Cili padi
Jika rajin, potong cili padi,
Jika malas geget2 sambil makan
hihihihi
Lepas empat jam, siaplah
menggodak dalam perut
terasa panas dan bermulalah sessi ketandas berkali2

Jalan mudah, auntie telan herba cina
satu secet saja
sekejap saja perut auntie tenang gitu
hihihihi



Tertulis di kotak tu
Jika berlanjutan, sila minta nasihat doktor
so far, auntie tiada masaalah dengan ubat ni
Alhamdulillah
memang sentiasa simpan stok


Rasanya bukan auntie sorang yang menangkan tekak
dan sanggup kalah perut
bukan saja kerana pedas
kadang2 kerana alergy pun
ada orang sanggup menangkan tekak
hihihihi

Dah masuk waktu Zohor
Selepas solat, auntie nak keluar ambil stok ubat uncle di HAT TM
Tekak rasa nak beli dhorian
tapi PG ni, anti durian
huhuhuhu
malam kang kot dengan abam jubahlah..
tu pun jika dia mahu keluar
jika tidak simpan jer dulu keinginan
makan durian tu..


10 comments:

  1. Mudah2an hajat Kak Nanie akan kesampaian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InSyaAllah kakcik
      Dapat akak beberapa biji durian kampung, dusun adik. Alhamdulilah

      Delete
  2. Untie...Aina ni sejak umur nak masuk 4 series ni makan doyan je dan2 tu hilang suara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi, petua minum air kosong dari kulit durian tu JunAina

      Delete
  3. selamat menunaikan solat zohor auntie.
    salam jumaat dari sya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sya,

      Selamat Menjalani ibadah puasa.

      Delete
  4. assalamualaikum.

    selamat menyambut ramadhan, auntie!! nanti updatelah kisah ramadhan pula ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam wani ezryl,

      heehehehe InSyaAllah wani

      Delete
  5. Baru2 ni saya mimpi auntie. Kita pi jalan2 pimpin tangan dalam taman kat hutan belakang rumah. Rumah siapa taktau lah.. hahahah Harapnya dapat jumpa auntie one day. Amin :)

    Selamat beribadah auntie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, mimpikan auntie berpegang tangan?

      Wahai anakku, kuatnya hubungan roh bertemu roh. Alhamdulillah
      Yea moga kita bertemu muka, probably during Syawal. InSyaAllah.

      Selamat Menyambut Ibadah puasa

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...