Followers

Tuesday, March 4, 2014

Terasa Kembali Zaman Sekolah Rendah

Ahad 2/3/14 auntie dapat message dalam inbox facebook
Bertanyakan sama ada auntie dirumah anak atau dirumah auntie
nak hantar makanan bagi auntie rasa katanya
Auntie diSetiawangsa kata auntie
Dia minta alamat kata nak datang hantar sesuatu
Pukul 3:30 petang dah sampai depan gate auntie 

Kus semangat dihantarnya 6 botol sos 
untuk dimakan dengan sengkuang
siap ada sengkuang dan kacang tumbuk sekali
Memang dah lama auntie tak makan sos ni
dan tak tahu pun ada sos ni dijual oleh pembaca blog auntie
Katanya bisness dia bermula August tahun lepas



Sebaik jer dapat auntie terus potong sengkuang
Nak Cuba, Try, Test dulu hihihihi
Memang teringat zaman persekolahan dolu dolu

Kedua2 anak2 lelaki auntie Ayol dan PG
datang himpit nak rasa juga
makanlah, banyak ni..
Kata P G dah lama tak makan sengkuang macam ni
dolu2 selalu beli kat apek jual buah2an depan gate sekolah
hihihihihi
memang pun zaman mama pun gitu juga
tapi sekarang, mama ada kawan jual sos ni






Tak sabar terus ngap
Sedappp I Tell You


Ida juga bawa dua keping murtabak panas2 lagi
Alhamdulillah, syukur
auntie memang bercadang nak beli murtabak petang tu
Cepat sungguh rezeki makan auntie
Allah penuhi, Allahu Akbar



Terima Kasih Ida Royanti
Pandai betul memikirkan berniaga sos ni
Semoga business ni maju jaya.
Aamiin



Ida Royanti


7 comments:

  1. terus terang zaman sy sek dulu tak pnah jumpa sengkuang mcm ni. Atau mmf sy tak berduit utk mmbeli sy pun tak ingat. Tak ada lgsung memori sengkuang dolu2 tapi ramai sgt kwn yg bcerita tntg ni. Errrr, cemana nak dpt sos sengkuang tu????

    ReplyDelete
    Replies
    1. SKTJ, ada maklumat/contact no tu diTimeline facebook auntie

      Delete
  2. salam anty..

    saya baru habis baca cerita anty yg episode2 tu semua hihi...dapat link blog anty dari blog kak peej...Seriously best sgt sgt...Rasa mcm baca buku sejarah pula ( sy minat sejarah) hihi...saya harap anty selalu mdpt kesihatan yg baik dan terus menulis pengalaman2 hidup anty...And one more yg sy perasan anty ni cute la bila anty tulis 'betul lah anty tak bohong' hihihi...comel je...ok lah anty, take care ur self! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali Asriani,

      hihihihi dah lama auntie tak sambung citer2 episode auntie tu.
      Terima Kasih sudi membacanya.
      Ribuan terima kasih juga atas doakan kesihatan.
      Tried to be comel walaupun dah berusia..hiiiii

      Delete
  3. Assalamualaikum auntie..lama tak tinggal komen kat sini..makan gini mmg fav saya dari kecik2 dulu..skrg ni kalau nak pun paksa buat sambal pitis sendiri...tp zaman sy kecik2 dulu mmg ramai yang berjual gini di kem, sy dulu anak anggota pph, jiran sebelah mmg ramai yang berjual...kalau kat kampung pun ramai jgk yg jual gini.....sepotong sengkuang atau timun cuma 5sen je dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Nur68,

      Wahhhh..murahnya, dulu2 auntie beli 10sen tau.

      Delete
  4. assalam auntie..saya teringinnnnn sangt nak makan sos ni..harap2 dapatlah beli dan dibawa ke mesir..huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...