THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, March 19, 2014

Makan2 DiMajlis Hari Jadi Cucu Sedara


Aduhai, ni majlis bila tah
2 minggu yg lalu kot
Auntie terlupa nak update
Dah terperam dalam draft 

Kaum Kerabat Perlis arwah Mak
Yang dah bermaustatin di KL
Menjemput kenduri doa selamat dan makan2
dari pukul 2 petang hingga 6 petang

Jadi kami kesitu selepas solat Asar
Rupanya birthday cucu mereka
Jom nengok menu yg dihidangkan
Amat mewah makanan
Tokey minyaklah katakan
Hiiii






Tapai

Tepung Bungkus

Ice Cream

Abam Jubah teringin anak kecil lagi ker?

Cucu sedara Kak Noriah


Nakal anak sedara auntie (Nozie) ngusik abam jubah
Masa auntie nak ambil gambar ni
Dia lari ambil belon dan nak bergambar bersama
tapi duduk dibelakang



Kakak Noriah dan auntie

Dia tahu auntie ada blog
Maka dibawanya auntie jalan2 kemeja buffet
untuk digambarkan makanan yang ada hihihihi
tapi auntie pemalas dah nak update sekarang
semua ada dalam draft berhari2 dan berminggu2





Roti Jala

Kari Ayam

Nasi Impit dan kuah kacang

Satay




Petua halau lalat

Macaroni

Bolog

Badak dan tepung bungkus

Nuggets

French Fries dan hotdogs

White Sos

Mee Goreng

Sambal Goreng

Bihun Spore

Kicap pedas meletop

Seri Muka

Tapai

Buah2an

Pisang berangan

Bubur gandum/trigu

Custard mixed fruits

Goodies utk budak2







Dua Meja Makanan
Satu untuk adults dan satu lagi untuk children

Seronok bila dapat buat majlis untuk cucu
Auntie tiada cucu lagi
Yang ada Zara macam MH370 'terhilang' dari pandangan
dengan tindakkan rampasan kuasa mereka
Jika Zara ada,  bolehlah buat makan2 macam ni
Ya Allah, kami sekeluarga sudah redha akan ketentuan ini
kami Yakin, balasan dan pengadilan dari Mu


13 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Yummmmm yummmmm...terus lapar tengok macam tu punya banyak makanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam anyss,

      hihihihi mewah betul makanan tapi sayang auntie tak leh makan banyak.

      Delete
  2. Dapat buat majlis makan2 macam ni seronok kan untie, meraikan tetamu. Insyaallah ujian yg diberi akan ada manis dipenghujungnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah betul JunAina, Semoga auntie juga dapat mengadakan majlis kenduri doa selamat dalam masa terdekat. Aamiin.

      InsyaaAllah

      Delete
  3. salam untie..dpt rasa mcm mn sedih nya untie..rindu kan cucu..abam jubah x bole ka pinjam zara bwk g kl sehari ..kesian untie n uncle rindu sgt dgn zara..sampai ati menantu n besan untie bt mcm tu..sy x tau kejadian sbnr d sebalik kisah ini..tp jgn la libat kn budak kecik yg x tau apa2..mslh org tua..biar org tua shj yg terlibat..dpt anak abam jubah n cucu untie..jgn la smpi x bole jumpa..x bole ka bw turun kl skjb..melaka dgn kl bkn jauh pn..kesian sgt dgn famili untie yg sgt merindui zara ..semoga menantu untie dan besan untie..dilembutkan hati ..menyelesaikan masalah yg terjadi dgn baik..beralah tidak semestinya kita lemah atau kalah..biar d pandang rendah..itu hanya pandangan mata dunia..sori untie..komen pjg2 plk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali QHQ,

      Dari awal hingga kini, kami berserah pada Allah.
      Biarlah mereka fikir sendiri, apakah betul tindakkan mereka?

      Abam Jubah hanya pegang amanah Allah sebagai suami,
      Saraan Zahir dan Batin utk isteri dan anaknya setakat kemampuannya.

      Terima kasih QHQ kerana sudi tinggalkan komen ikhlas.

      Delete
  4. salam.. Hari hari tgok blog auntie ni,silent reader katakan hehe. nak komen macam segan. hehe hari ni baru nk komen.. sedapnya makanan tu auntie..baik-baik makan tu auntie, jaga kesihatan ya. Insyaallah Allah akan makbulkan doa auntie sekeluarga ya. Ameen ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali CikPuan Fida,

      Apa nak segankan, auntie biasa2 aja.
      Terima kasih sudi tinggalkan komen kali ni

      Delete
  5. assalam mama
    sya tengok tepung bungkus terus rasa nak cuba buat sementara anak anak cuti sekolah ni
    seronoklah sangat sebab ada tukang makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasallam kasihibu,
      Wahhhh pandai buat tepung bungkus?
      Sedap nya...

      Delete
  6. Salam kak Nani,

    Sekadar menjengah blog kekawan tersampai kesini pulak... meriah betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Nong,
      Terima kasih sudi menyinggah

      Delete
  7. assalamualaikum auntie.

    meriahnya makanan! dah macam buffet buka puasa.. hihi
    yang cucuk cengkih di lemon tu jugak petua halau nyamuk, sesuai untuk budak-budak kecik supaya tidur tak terganggu (nyamuk) ^^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...