Followers

Tuesday, March 4, 2014

Dah kenal lama

Auntie di rumah anak ni
Rumah peej
Buat sedikit renovation - bumbung dan lantai
Bahagian dapur
Banyak yg perlu di baiki
Maklumlah umur rumah dah hampir 36 tahun
Reput sana sini
Sebelum peej masuk rumah
Dah juga buat reno
Tukar tingkap dan tukar sanitary fittings
Buat tiles works di bilik air
Yealah, buat reno dikit2 ikut kemampuan

Ni rumah macam tongkang pecah 
Bila alih barang2 dapur keruang makan



Auntie masak juga tiap2 hari
Memang buat2 tak nampak yang sepah2 tu
Tapi rimas lah jugak
Dengan habuk simen dan pasir
Masak breakfast tenang sebab kerja reno belum bermula
Tengahari auntie masak pukul 12 tghari bila dia orang berihat
Ni baru siap masak, kari telur + kentang+ karot
Ikan bawal masak kicap
Udahlah tu untuk tghari ni
Alhamdulillah

Semalam asam pedas bawal
Kobis dan karot goreng
Ikan goreng
Breakfast tadi nasi goreng

Bila nak makan, auntie kemas
Barang2 atas meja
Betulkan meja dan kerusi


Makanlah disitu
Kalau nengok, kerja boleh siap hari ni
Janji di capati hihihi
Janji siap 5 hari
4 hari dah 90% siap
By petang nanti siaplah tu 

Auntie dah kenal kontraktor ni dah 10 tahun
Dari bujang sampailah dah ada anak bini
Jujur orangnya, memang sebutharga pun rendah
Sapa2 nak buat reno, boleh auntie bagi phone no dia

15 comments:

  1. Replies
    1. Auntie dah bagi no Chuya kat Arjun, nanti dia call.

      Delete
    2. thanx aunty... pija ada gitau.. thanx ya... :) nyway dah makan pekasam ke aunty heeh

      Delete
  2. Dah siap nanti boleh letak gambar nak tengok kualiti dia buat kerja (yg sebenarnya nak tengok tempat renovate tu...ehehehe...)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    kaw. mana ni auntie? nanti nak mintak no lah, tp tak tau tahun bila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Anyss,

      hihihihi jika berhajat nanti bagi tahu auntie.

      Delete
  4. Salam auntie..sy sllu baca kisah auntie dilaman nie....salam perkenalan hehehe...sy ni berminat nk no tipon arjun tu klu auntie tk kisah....bleh yer...-azura-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Please email your hanphone no kat aunite yea, so that auntie can forward to arjun

      Delete
  5. assalammualaikum auntie..
    Boleh saya dapatkan no.kontraktor auntie tak? rumah saya pun ada masalah.Terima kasih auntie

    Silent Reader,
    kartinakhamarudin@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam tina,

      Tina email your no to auntie. TQ

      Delete
  6. Salam Aunty...sy pun one of your SR..suka sgt baca blog aunty ni...aunty pun baya2 my mama..:)...boleh x nk jugak no arjun tu?rumah saya pun mcm2 hal ni...nk dptkan kontraktor yg honest susah skg ni...thanks in advance ye aunty...my email

    bushunie@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali eena,

      Esok auntie will forward your no to Arjun.
      Dia akan mula kerja dirumah readers auntie tomorrow.
      See how he could scheduled yours.
      hiiii

      Delete
  7. Nk no phone aunty ..email : tetty1810@ yahoo.com..so arjun..mmg tgh cr yg ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auntie waiting for your reply mica.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...