Followers

Wednesday, March 12, 2014

Anak Pelawa Jalan2

Perasaan dan aktiviti harian dirumah kucar kacir
Sejak berlakunya kehilangan pesawat MH370
Tv memang terpasang 24 jam
Channel Awani, walaupun rakaman ditayangkan
Ratusan kali berulang ulang
Ishhh
Masak tak jadi, basuh kain tak jadi
Makan pun dah kurang selera beberapa hari ni
Aduhai, kenapakah persaan auntie macam ni?
Mungkin sebab ada anak yg kerja dgn airlines
Sampai berblog pun tawar hati
Dua tiga hari auntie beli makanan
Kesian uncle dan anak2
Sampai Noy ajak auntie jalan2 semalam
Pergi ambil Peej dirumahnya
Kepejabat pos dulu sbb ada barang2 utk customer dia
Selepas tu kami ke Wangsawalk
Peej nak ambil spec dia yg dah siap tempah
Auntie dan Noy ngantuk gila sebab tak cukup tidur
Lets get some coffee katanya
Dia orang order yg heavy
Sorang chicken chop
Peej spaghetti





Auntie oder spicy chicken pie
Alhamdulillah, mata auntie hilang ngantuk
Bila menghirup kopi pekat dgn brown sugar
Tapi Noy tetap ngantuk
Ada auntie bawa gelang tangan untuk restring
Tak jadi buat, kesianlah pulak bila dia ngantuk sangat2
Terus balik rumah Peej
Kami solat Asar dulu
Noy pasang aircond diliving hall
Terus dia tertidur disofa
Kesian
Auntie? Cari kerja dirumah peej
Basuh bunga2 dia dua jambak
Alih meja makan
Peej kata kat auntie
Buat macam rumah sendiri jer
Hihihi
Tv tetap terpasang, kot2 ada news terkini

Noy ajak auntie keluar lagi jap lagi
Huishhh... Malas pulak rasanya
Baru siap masak
Ayam + kentang masak lemak cili api
Pekasam dan sambal belacan
Nak makan nanti hiris timun buat ulam
Selera nil tapi lapar 
Kruk kruk perut auntie berbunyi





12 comments:

  1. Salam auntie..tu la kan..kita turut sama rasa simpati dan sedih atas apa yg terjadi kpd MH370, semoga keluarga mangsa yg terlibat ttp tabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali Norma,

      Haah, auntie setiap hari berdebar2 menunggu berita.
      Semoga keluarga mangsa tabah.

      Delete
  2. Selagi tak jumpa selagi tu susah hati tapi kesihatan kena jaga jugak untie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, selagi tak jumpa, seluruh dunia mendoakan mereka.

      Kesihatan auntie sememangnya ginilah

      Delete
  3. Assalamualaikum,
    semoga semua ni akan berakhir dengan cepat kan. Sama2 kita doakan yang terbaik untuk mereka.

    ReplyDelete
  4. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak?

      Aduhai..hormatlah, owner blog ni dah pangkat nenek dah oiiii.

      Delete
  5. auntie tiga beranak memang bff laaaa.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiii..sudah tentu
      auntielah ibu mereka dan bff juga.

      Delete
  6. Salam Aunty...suka tengok wajah aunty tersenyum, comel! hehe...
    Semoga aunty & keluarga sentiasa dilindungi dan dilimpahi rahmat Allah SWT..Aamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali MsFigure,

      hiiii..senyum sudah sebati untuk auntie bila bergambar.

      Aamiin. Terima kasih atas doa untuk auntie sekeluarga.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...