Followers

Tuesday, February 4, 2014

Simpan Ketat2 Dalam Hati

Bagaimana rasa bila inginkan sesuatu?
Auntie lama memendam rasa nakkannya
bila pertama kali lihat, dah jatuh hati
bukannya mahal mana, memang mampu membelinya
tapi bila memikirkan.... perlukah?

Ada sudah tentu amat gembira
jika tiada tak mengapa
tapi setiap kali melihat diiklankan difacebook,
tak sudah2 nakkannya, nak memilikkinya
tik tok tik tok..setahun juga lamanya
auntie simpan ketat2 dalam hati
mungkin suatu hari auntie akan memilikinya juga

Tup tup kawan auntie bawakannya
sebagai hadiah
I bought this for you nani kata kawan auntie
auntie rasa amat bersyukur
Allah telah memenuhi keinginan auntie
memilikinya, amat terharu sangat2
entahlah tak dapat auntie nak cerita
bagaimana perasaan nikmat tu


Cantik sangat lace telekong ni
Warna coklat gelap
I really love it so much
Nanti auntie nak basuh dulu sebelum pakai

Auntie ada juga menempah telekong putih 2 helai
dengan jiran auntie, tudung bersulam
sample yang dia tunjuk amatlah selesa dan cantik
bila dipakai
tapi belum siap lagi,
auntie pun belum lagi nak pakai sekarang
jadi auntie kata no hurry, bila2 pun boleh
Ohhh yea auntie juga tempah tudung labuh 3 helai
pilihan warna gelap
Amboi, sekarang dah tua baru terbuka hati
nak tudung labuh paras pusat
Nothing is too late kan?
Bila auntie nak balik, katanya ada something for auntie
dia beli masa gi kursus
entahlah di mana auntie tak dapat dengar
Aduhai...cantiknya

Cultured Pearls

Kerongsang mutiara utk kiri kanan bahu
hihihihi memang auntie nak beli sangat2
sebab tak ada lansung kerongsang macam gini
yang jenis ibu dan anak belambak2 berkotak2
Punya lah rasa happy dan bersyukur
keinginan terlaksana dengan tidak membeli
Allah Maha Pemurah - Ya Rahman
Allah Maha Penyayang - Ya Rahim
Allah Maha Pemberi - Ya Wahhab
Ketiga2 hasmaul husna diatas auntie zikir
100 kali sesudah solat dhuha
Alhamdulillah, rezeki datang tidak terhingga dari mana2
especially dari readers auntie yang tidak dikenali
Alhamdulillah atas rahmat mu Ya Allah

Auntie bukanlah blogger yang hebat
followers pun tak sampai seribu
pembaca hanya 2 ribu sehari
tapi Alhamdulillah ramai yang menyayangi auntie
dengan hanya membaca penulisan auntie
(lupakanlah yang pendengki dan busuk hati
sebab orang macam gini tetap ada dimana2)

Yang pernah memberi buah tangan dan hadiah2
untuk auntie sebelum ni


Auntie doakan 
Semoga Allah melipat gandakan rezekinya
Aamiin


24 comments:

  1. MURAH REZKI AUNTIE
    RAMAI YG SAYANG ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Irfa,
      Rezeki makan dan pakaian tidak terputus2 dari Allah

      Delete
  2. saya doakan semoga auntie sentiasa dimurahkan rezki.amiinnnn:) doakan utk saya juga yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin, terima kasih yayang,

      Auntie dah doakan agar Allah melipatkan gandakan rahmatnya utk sesiapa yg mendoakan auntie.

      Delete
  3. Alhamdulillah. Dah tertulis rezeki Kak Nanie. :)

    Blog saya nak dapat 500 bukaan sehari pun payah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kakcik, entahlah dari mana2 datang pembaca.

      Delete
  4. alhamdulillah murah rezeki aunty. benda yg kita idamkn sngt klau dpt scra tiba2 brtmbh happy kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah tifa, bila dapat apa yg teringin, rasanya spt Allah telah merahmati harapan

      Delete
  5. Asalammualaikum aunty. Telekong mcm tu mmg cantik, saya pun pernah teringin nak memilikinya, tp bila saya tanya suami, dia tak berkenan plk hihii, dia kata telekung tu lembut sangat bila pakai nampak bentuk badan. Dia cakap mcm tu bila saya tunjukkan waktu emma maambung pakai dalam cerita "projek memikat suami"....entahlah...dah dia tak berkenan, terpaksalah lupakan hasrat untuk memilikinya hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh roy,

      Ohhh yea ker?, pakai jubah didlm tak ada masaalaah kot. Auntie bertujuan memakai begitu ditanah suci nanti

      Delete
    2. Assalam...telekung lycra ada jenis2 kain nya...dan pemakaian telekung lycra x salah dipakai kerana masih menurut syarat sah solat...jika berminat sila lawati https://www.facebook.com/D3.Pr3cious?ref=hl byk pilihan telekung dan harga berpatutan.

      Delete
  6. eh cantiknya. saya pun teringin nak yg mcm tu. apa fb yg jual telekung mcm tu aunty?
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik, lembut dan sejuk. Cuba googles banyak jualan online, semurah rm 80-150 pun ada. Macam2 warna.

      Delete
    2. Cuba klik https://www.facebook.com/D3.Pr3cious?ref=hl ... kakak sy blh bg best price under rekomen sy.. tq

      Delete
  7. Rezeki untie murah sangatkan...selalu dapat buah tangan dan hadiah seba tu tak rugi bila kita buat kebaikan kerana setiap kebaikan akan dibalas kebaikan walaupun kebaikan itu bukan pada org yg sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah,

      Betul kata Junaina, gitulah selalunya, jgn mengharap balasan kerana amal yg dilakukan kena niat kerana Allah

      Delete
  8. Orang yg hati Nya ikhlas & suci.....murah rezekinya.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an Allah menerima segala amalan kita, dan hati kena ikhlas, InShaaAllah

      Delete
  9. Ya Allah...cantikye lace telekung 2...semoga di murahkan lagi rezeki...:)
    jemputla singgah blog baru saya bila ada kelapangan... ;)
    http://nazirahpunyablog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazirah, auntie belum berkesempatan ziarah blog baru nazirah, InShAllah nanti auntie jejaki

      Delete
  10. MakTeh maksdara bekas mertua Mamasita meninggal smalam jam 9:56pg setelah bertarung sejak Selasa 05Mei, thrombo di otak. Padhal dia diagnose kes Jantung hanya pada tahun 2011. Selamat dikebumi di Kiara sebelum Asar.
    INIlah kita pesakit jantung a walking time bomb! Silap dose ubat atau kesesuaian boleh lantun kepada pendarahan!
    Selamat ini garam gula lemak dan karbo semuanya halal. Kini kita kena sukat intake agar tidak memudharatkan. I told my jiran I'll follow him be vegan. Dia cakap, vegan pun boleh heart attack! Kena exercise. Pantang alone will not help. My other friend who coma and went H. SErdang lasted more than 7 days and has now been discharged.
    So I am opting to `belajar memandikan jenazah!' UM has a canggih tempat mandikan jenazah, the first and best, I have seen so far. In fact I told her I hope she will `take care' of me when it was my turn. For yesterday, was a long sobering lesson for all her kins and friends.
    That was my azam 7 years ago, Seeing the confusion from the time sh pass on to mandi (nrly 2hrs) and looking at obese me, cousins and aunts, might as well join the group. I will certainly need them 4 my last day on earth!
    Do take good care of yourselves! Wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Always in my mind to be slim during my last of years. As 'ringan' as I can be when I am a jenazah.

      Help and assist me Allah.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...