Followers

Friday, January 3, 2014

Punggah Almari untuk ibu tunggal

Percubaan membuat n3 dengan tab

Auntie, Menyepi dah seminggu
Rumah ada tamu  
3 hari 2 malam, bukan orang lain, kakak ipar
Jadi banyaklah topik kami bercerita, hingga lewat malam
Seronok bila ada melayan..hihihi
Hingga tv pun kami tak tengok
Maka terabailah jugalah blog seketika,

Lepas sarapan pagi tadi dia dah balik melaka
Dia datang ke KL menumpang anaknya izza melodi tu
Tapi balik tak nak menyusahkan anak
Maka uncle hantar dia ke stesen bas
Katanya dia akan datang lagi dengan anak lelakinya lagi pada 17hb nanti
Ada kursus usahawan, dia seorang ibu tunggal
Cerita punya cerita malam tadi
 auntie tanya dia mahu tak baju2 auntie
Baju2 kerja, baju2 pergi kemajlis kenduri, jubah2 dan tudung2
Katanya dia ahli persatuan ibu tunggal melaka
Bolehlah dia agih2kan kesitu disamping dia memilih dulu
Yg mana sesuai untuk dirinya..hihihi

Wahhhh.. Seronok auntie memunggah almari
Punyalah banyak auntie give away
Ni kali yang ketiga sejak auntie pencen

Sejak feeling tua dihati (memang tua pun)
Baju warna terang spt oren, hijau pucuk pisang 
Menggerunkan auntie sekarang ni
Dah prefer pakai warna2 gelap
Kalau cerah, putih dan pastel colours

Hah, clear separuh almari
Dapat satu beg besar


Disebabkan dia balik dengan bas
Katanya tinggal dulu, nanti dia akan ambil masa datang dengan kereta nanti

Alhamdullillah...


5 comments:

  1. Wah banyaknya baju auntie... Nina pun teringin nak derma tapi tak tahu nak diberi kemana...
    Nina suka pkai baju gelap... Nampak kurus sikit. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, dah lama auntie nak give away tapi asyiklah kata sayang tapi kali ni
      memang auntie give away. Alhamdulillah

      Memang betul warna gelap nampak kuruih sikit..hihihi

      Delete
  2. IM kelmarin punggah almari dan keluarkan baju-baju lama ibu_suri yang dah lama tak pakai.

    Nak buang ja rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM memang eloklah didermakan atau sedekah
      janganlah buang gitu saja.
      ada insan yang memerlukan..

      Delete
  3. assalam Aunty, mcm mana nak contact persatuan ibu tunggal di melaka tu yer? Saya dan mak saya ada pakaian lama yg masih elok dan ada yg belum pernah dipakai nak di letgo. Kalau ada tempat bagi insan yang memerlukan lagi elok..sebab sy sayang kalau buang sajer.Thanks aunty

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...