Followers

Wednesday, December 18, 2013

Dapat ramai kenalan baru

Terima Kasih pada yang tinggalkan jejak
untuk n3 semalam, sambutan baik 
auntie gembira
ada yang pertama kali menegur
sebab malu, ada yang tiada masa dan sbgnya.

As promised auntie pun jalan2lah keblog2
berkenaan..
Wah..bila auntie nak tinggal jejak
 - ada yang private
 - ada yang pakai address .com 
 - ada yang tiada blog hanya register for komen purposes
 - ada yang susah auntie nak tinggal komen sebab ada notification
'you are not a robot' ,  mata auntie ni dah lah rabun ayam rabun itik
 memang dua tiga kali auntie cuba enter, alphabet dan number
jika betul berjayalah published komen, jika tidak auntie
tinggalkan berlalu..sad though
 - ada yang blog dah lama bersawang..hihihihi
 - ada yang citer tergantung (style auntie lah tu)
dan macam2 lagi

90% rata2 adalah pangkat anak2 pada auntie
kiranya auntie ni old timer blogger yang gila berblog
malu pulak rasanya tapi hati suka menulis untuk mengisi
masa yang lapang dan share pengalaman juga nasihat

Pada yang tak suka auntie menulis..
ada yea jangan tak tahu, ni kes dengki sebab
sebaya tapi tak reti IT
boleh jalan sama lu..hahahahah

Anyway..
Auntie jumpa signage OKU yang memangku PC

Terimbas kembali masa auntie memula menulis
ketika auntie berkerusi roda
Alhamdulillah..kini sudah boleh berjalan
tapi menatih2 saperti kanak2 yang baru belajar berjalan
Syukur..

p/s :

Sambungan citer 3 suri rumah tu?
Ramai nak tahu ker?
Kalau tak auntie abaikan aja


58 comments:

  1. aslmlkum untie...terus kn la berblog..jgn fikir psl umur..pd sy tulisan untie ada byk beza dgn tulisan blog yg bg untie level anak2...tulisan untie mnghiburkn dan ada masa nya jd guide kpd yg lain...tnpa untie sedari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh QHQ,

      Terima Kasih atas semangat utk auntie menuis lagi. In Shaa Allah auntie menulis selagi ada kudrat.

      Delete
  2. Sambung please....hehehe..Saya dulu pun pernah berkerusi roda selama 4 bulan..alhamdulillah kuasa allah lebih dr segala..pernah juga ada stiker OKU aunty..mujur suami penyabar dan penyayang..dia jaga dan bantu saya untuk pulih..saya doakan aunty sentiasa dilindungi dan diberkati ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CikAlong, In Shaa Allah.

      Benar Along, segala2nya DIA yang menentukannya.
      Memang orang yang paling terapatlah yang seharusnya sabar dan penyayang menjaga ketika dalam keadaan sakit.

      Terima Kasih atas doa utk auntie.

      Delete
  3. nevermind auntie.. keep updating ur blog.. Even Suya tak komen, u have to trust me.. I read all ur stories dalam Values of life ni

    ReplyDelete
  4. Salam aunty..

    Thanks sebab sudi follow blog saya :)

    And yes, sambunglah kisah teka teki suri rumah tu. I'm sure ramai yang sedang saspen menunggu..hehe

    Take care and keep writing, aunty!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali MsFigure,

      hihihihi most welcome. teka teki tu nanti auntie sambung, ramai nak tahu.

      Delete
  5. salam~ nak tahu sambungannya.....I surf your blog almost everyday...if my daughter tak ngadap this computer. I bersawang tu my blog lah.....hik...hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali rozie,

      hehehehehe kenapa bersawang, menulislah lagi..hihihihi

      Delete
  6. Auntie.. sy antara yg beri komen semalam.. n auntie kata tak boleh tinggalkan jejak kat blog saya... hehe.. blog sy memang private.. dah tu bersawang pulak... camna pun teruskan penulisan auntie..ada org yg dikurniakan kebolehan menulis... maka teruskan penulisan itu.. mcm saya xde kebolehan.. makanya malu nak publickan blog yg terabai itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh..gitu ke Laila,

      Auntie bukannya pandai menulis pun, bercarca marba n3 auntie hihihihi

      Delete
  7. Orang kata penulis itu jurubina bangsa... menulislah selagi boleh menulis, banyak yang boleh kita kongsi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh..engineer bangsa yea penulis.

      Bila menulis sekurang2nya berkongsi pengalaman.

      Delete
  8. Auntie..rajin2la menulis kalau sihat dan lapang ye..
    Ramai je yg tertunggu2x entry aunty.. Termasuklah saya ni...hihihihi..
    Saya tak tau psl 3surirumah tu.. Kalo bole sambungla ceritanya eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yealah ietams, auntie menulis lagi dengan izinNya, tak sangka auntie ramai yang tertunggu2 n3 auntie. Ishhh...malulah pulak sebab semua n3 auntie entah apa2..hihihihi

      Ohhh..citer surirumah tu nanti auntie sambung yea

      Delete
  9. Salam auntie.. heehe. Terkejut saya tadi bila saya tgk auntie jadi follower blog saya dan tinggalkan komen..Hehehe.. tq auntie..

    Lately nie saya sibuk.. tak smptt nak berblog.. terima kasih yer auntie. Teruskan berblog. Saya suka baca.. nak lagi kalau auntie upload pasal masakan .. nyumm nyumm sangat. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Shima,

      hihihihi most welcome dear

      pasal makan2? auntie lately dah kena catu banyak makanan especially yang pedas..huhuhu

      Delete
  10. Kak,sama lah kita ni kak..dah tua tua pun aktif berblog...pada saya ini lah cara saya meluah kan perasaan...tapi ada ramai kat sana yang sama sama usia dengan kita malah ada yang tua lagi masih mengadap pc....ok pa...biar tua kita bergaya dengan ilmu..hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi EM mananya tua, masih muda lagi tu.

      Sapa2 yang dah melewati umur 60 masih mengadap pc, tabik springgg lah, sebab mesti kesihatannya baik.

      Delete
  11. suke je baca tulisan2 auntie kat sini, teruskanlah berblog ye auntie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih myamyza masih lagi mahu membaca penulisan orang tua

      Delete
  12. blog fieza la tu yg bersawang kaaannnn?? hahhaa.
    fieza punya blog takpe. jgn blog auntie plak ada sawangnya kehhh!
    thanx tinggal komen kat blog.
    sangat terharuuuuu

    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea ker fieza punya blog bersawang? kenapa biarkan begitu?

      Delete
  13. Assalamualaikum Aunty, rajin-rajin la update, hari-hari saya tunggu update dari aunty.
    Saya reader baru blog aunty, tp saya dah khatam baca dari awal.
    Seronok baca kisah hidup aunty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh Liyana,

      Wahhhhh...dah khatam all n3? dahsyat nya..
      anyway TQ sudi baca dari awal

      Delete
  14. salam auntie...saya nak tahu sambungan cerita tu...please auntie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali bunga,

      Wokey, nanti auntie citer

      Delete
  15. salam auntie.....kite nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tau ape kesudahan citer 3 isteri tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali shuweet,

      hehehehehe nanti auntie sambunggggggggggggggggggggggggggggggg

      Delete
  16. Salam auntie, hari-hari baca blog auntie tapi selalunya tak komen. hehehee, suka baca auntie punye penceritaan simple dan menarik. teruskan menulis auntie. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali JC,

      hihihi yea ker hari2 baca blog auntie. TQ TQ TQ

      Delete
  17. auntie citer laaa. saya suka je baca blog aunty. tiap2 hari check ada tak entry baru. tapi malas nak komen je. hahahahaha. sorry aunty!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah, laju baca, lajulah tinggalkan komen utk auntie.
      Auntie suka berinteraksi dengan readers.

      Delete
  18. Saya penjengah setia. Kadang sempat komen, kadang sempat baca laju laju jer. Teruskan menulis Auntie. Menulis ni suatu terapi dan kita akan terasa ramai sekali kawan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ AA masih menjengah blog auntie.

      Betul ramai kawan siber yang dapat kita kenali.

      Delete
  19. First time tinggalkan komen di sini. Selalu komen pada status auntie di fb je. Saya suka sangat baca blog auntie. Teruskan berblogging ye auntie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay, terima kasih sudi pula tinggalkan komen diblog auntie.

      In Shaa Allah auntie berblog lagi dengan izinNya

      Delete
  20. amboiiii auntie....tergelak saya baca ayat ni:
    "boleh jalan sama lu..hahahahah"
    u rock la auntie...teruskan menulis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi Zana,
      memang auntie rock suatu ketika dulu tu yang terlepas ayat mcm tu..hihihihi

      Delete
  21. salam aunty...walo tak penah tggal komen tapi sy dah kategori wajib baca blog aunty ni..hehe..
    jangan berhenti aunty..selagi terdaya..insya allah..saya sokong je blog aunty ni..and..sila la sambung citer 3 suri rumah tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Ita,

      hihihihi sokong blog auntie? Wah bunyi macam perparty politik pulak

      Delete
  22. Aina selalu je singgah sini, terima kasih sudi jengah blog Aina.

    ReplyDelete
  23. "boleh jalan sama lu..hahahahah"

    tersembur air yang saya minum ni auntie hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai chics,

      memang padan muka orang macam tu dengan bahasa yang auntie gunakan..
      hihihihihi

      Delete
  24. Assalamualaikum MM,

    Akak sekarang seperti MM satu ketika dulu. Berkerusi roda dan bertatih sama belajar berjalan dengan cucu setelah terlantar di hospital selama 1 bulan termasuk di ICU.


    Apa pun akak bersyukur kerana diberi peluang bernafas semula di mayapada ini, Semoga MM juga sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam KK,

      Moga sakit yang menimpa kita adalah penebus dosa2 yang lalu. Aamiin

      Delete
  25. Keep on writing auntie...ill always be your reader.. though sometime tak sempat nak tinggalkan jejak but i never miss ur entry...seronok lihat auntie and uncle spend your time sesama at this age

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ida, auntie diberi kesempatan bersama suami diwaktu muda dan tua malah dalam keadaan sakit ini.

      Delete
  26. Salam auntie..sy selalu follow cerita auntie tapi tak penah tinggalkan komen..auntie jgn berhenti menulis ye..love u muahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali ayda,

      In Shaa Allah..terdaya auntie menulis

      Delete
  27. Pada pandangan kakak auntie punya bakat dan ilmu tersendiri. Kepada yg mahu membaca silakan tapi kalau tak suka usahlah ada hasad. Ilmu yg ada beruntung dpt dikongsikan. Ganjaran pasti Allah berikan.

    Terusakan aje menulis auntie apalagi kalau kesihatan mengizinkan.. tak semua org ada kebolehan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam KakZakie,

      Terima Kasih atas semangat yg diberikan utk auntie terus menulis

      Delete
  28. semog antie sihat walafiat selalu.

    salam ukhuwah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhuwah kembali PB,

      Terima Kasih atas doa kesihatan auntie.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...