Followers

Monday, December 30, 2013

Dah bersuara tapi 'liat'

Dari pagi sampailah kul 3 petang
Cool perasaan dan minda auntie

Tetiba jer ada perkara2 yang membawa gangguan perasaan
dari 3 penjuru pulak tu..
issue ATTituDe orang2 yang terdekat..
Ishhhh...

Menggelegak dan Mendidih
terasa hangat dan bahang panas amarah di jantung.
tapi cepat2 Istigfar
sejuk dada auntie dan tenang kembali

Manusia2...
mengapalah ada otak tapi letak dilutut?
ada hasad dengki dihati
dapat apa yea? nak kongkong2 gitu?
dah penat bersuara tapi 'liat'




Tak takut pembalasan Allah swt?




14 comments:

  1. Salam auntie,
    ada manusia ni mmg susah nak berubah. Dia rasa dia hebat sgt kot. Takpelah, kita doakan dia berubah satu hari nanti. Kalau kita asyik fikirkan apa yang dia buat kat kita, kita pulak yg dpt sakit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali Siti,

      Mungkinlah mereka rasa hebat maka tak takut dengan pembalasan dari Allah swt.

      Memang tak mahu memudaratkan minda dengan memikir panjang2/lama2, biarkan ianya seimbas yang berlalu

      Delete
  2. hye auntie..
    sihat? fza doa auntie sehat saluuu
    dugaan tu auntie bawak sabar banyak2 k.
    semoga semua akan dpermudahkan

    happy new year auntie. update saluuu k!
    mwah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye fieza,

      Sihat gitu2lah, maklumlah sememangnya ada macam2 penyakit..hihihihi

      Dugaan lama masih belum selesai tapi tak mengapa, not a problem to me
      let it be..

      Happy New Year to you too dear

      Delete
  3. assalam auntie....manusia ni mcm2 perangainya...usah difikir usah dipeduli..nanti kita yg sakit nanti..lapangkn dada,tenangkn jiwa..yg penting kita dh berbaik sesama manusia..moga kita di bwah lindungan Yang Maha Esa....jgadiri ye auntie..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam ummi,

      Betul nasihat ummi tuh, auntie berlapang dada dan banyak istigfar. Alhamdulillah.

      Delete
  4. Assalamualaikum Auntie...
    Semoga Allah permudahkan dan tunjukkan jalan penyelesaian yang baik walau apapun masalah/gangguan yang auntie hadapi... first time drop komen walau dah bertahun-tahun membaca blog auntie...
    Happy New Year Auntie... selagi ada hayat dan kudrat.. harap auntie terus berblog ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Mariah,

      Terima Kasih sudi tinggalkan jejak kali ni, terima kasih selagi lagi sudi membaca blog auntie.

      Happy New Year to you too,
      In Shaa Allah auntie akan teruskan berblog

      Delete
  5. auntie, selalu lah update. rindulah tulisan auntie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina, ada kala sibuk, ada kala sakit, ada kala tiada mood, macam2 ada
      hihihihi

      Dengan izinNya,
      petang ni auntie buat n3 baru..hihihihi

      Delete
  6. manusia brbagai2 perangai ada sesetengah tu x kisah pn psl orang lain
    http://iamtifa.blogspot.com/2014/01/balik-kampung-part-2.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tifa, memang manusia berbagai ragam.
      Bak kata pepatah lama
      rambut sama hitam tapi hati lain2..
      gitulah

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...