Followers

Friday, November 8, 2013

Kehabisan

Bila minyak masak kehabisan
dan terlupa nak beli
Apa yang nak disediakan utk makan tengahari

Auntie ada pergi ke supermarket kemarin
Ishhh..boleh lupa sebab membeli sakan
benda2 yang lain

Pening memikir apa nak masak hari ni
Ermmm...dalam peti sejuk
ada ayam, ada sotong dan ikan cencaru

Fikir punya fikir
Akhirnya jadilah sajian untuk tengahari
selepas solat jumaat nanti


Ikan bakar 4 ekor (buang kepalanya)


Air Asam

sedang celur  - Timun, bendi dan kopis


Lemak Tahu, 
terlupa pula, dah masak baru teringat ada 
tempe dan soohoon

Perut dah keriok2 ni
Dah isi dengan 2 biji buah tamar
tapi masih tak mau diam, perut ni
Uncle ngan PG belum balik lagi
Cepatlah sayang
dah tak tahan ni
makan dulu kang..hihihihi

Jap2 lagi selepas Asar nak gi
JJ AU2, beli barang2 dapur yang putus
Ucapan untuk diri sendiri
Selamat Menyopping 
jangan habiskan duit..hihihihi

7 comments:

  1. amboi sedap nyer air asam tue :d

    ReplyDelete
  2. wah sedap tu menunya. ingat nak bakar ikan jugak la petang nanti utk dinner. tapi nak cicah budu jer x yah air asam..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh...budu sedap, auntie ada sebotol yang belum buka lagi..
      hihihihi nanti nak makan budu letak tempoyak dan cili padi..huhuhu
      pasti terangkat bila makan

      Delete
  3. Selalu terjd pd saya, pegi kedai nak beli satu brg, tp tersibuk beli benda lain. Blk rumah br perasan benda utama yg nak dibeli tak terbeli. Geram ngan diri sendiri. Itu gunanya tulis list brg sebelum ke kedai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ada list sebenarnya tapi auntie ni main capai2 jer tak tengok list..hihihihi

      Delete
  4. ni la makanan sihat, amalkan selalu.awet muda.he he.saya tiap hari makan cm ni kecuali time anak2 balik bercuti trpaksa masak ikut slera depa..kalau saya rebus kangkung cecah air asam, or asam pedas ikan kembung atau sayur air .iaitu sayur rebus betik muda dgn rebung dan bayam...sedap kan?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...