Followers

Monday, September 9, 2013

Hidangan Kegemaran Keluarga

Memasak Hidangan Kegemaran Keluarga

Disebabkan gembira tidak terhingga
Auntie jadi terajinlah amat pada hari sabtu yang lepas,
Gi pasar tani dan giant beli bahan2
untuk laksa johore
seperiuk besar kuah


Auntie guna Periuk Nasi Elektrik 
yang paling besar dalam rumah auntie 
untuk memasak diatas dapur gas..hihihihi
Periuk pusaka arwah mak yang besar2 ada tapi dah lama x pakai, jadi auntie malas nak cuci

Pekat dan Umppphh
(sendiri naik lift)

Togeh tak ada dipasar tani dan giant, 
gantiannya kacang panjang.

Alhamdulillah dapat tapau untuk jiran auntie
Jemput dua pupu uncle suami isteri
Dan kami anak2 beranak menjamu selera
Alhamdulillah.. 

Ada rezeki minggu depan auntie nak buat laksa asam penang pulak
Moga umur panjang dan sihat. Aamiin





25 comments:

  1. sangat sedap Kak Nani, saya tambah 2 kali. Alhamdulillah...love your cooking, mmm yummy :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya auntie.yum yum pekat kuah nya. tapi ahli keluarga tak makan. saya je lah. jadinya tak pernah buat. kalau nak makan saya ke santai taman tun je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh..rugi sapa tak pandai makan laksa johor kan?

      Delete
  3. Salam, Auntie.. tengok kuah laksa tu dah kalah kita orang Johor ni, hehehehe.. sedapnyaaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali SKTJ,

      hehehehe, pekat2 sudah tentu ummmphh

      Delete
  4. untie, bagilah resepi.. nak jugak try masak.. nampak umphhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resepi? Aduhai
      nanti2 jika datang kerajinan

      Delete
  5. aunty..leh sharekan resepi x?please :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sorang lagi minta resepi?..hihihihi

      Delete
  6. sedap kak nannie...saya pun kekadang badan tak larat tapi bila anak anak mintak buat kan makanan kegemaran mereka, saya larat kan juga badan ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah, suami dan anak2lah yang jadi kekuatan dan semangat kita untuk kedapur memasak utk mereka

      Delete
  7. assalam aunty... aduiyai...nampak koww btol kuah tu...
    ni antara mknn yg saya suka sgt tp xreti masak...xpnah cube lg..pastu ssh nk cr kt kedai..kalau saya teringin i'll go to this one cafe n order laksa thai sbb rasa dia 90% mcm laksa jhr...
    kalau aunty sudi tlg bg resepi boleh? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Wani,

      Memang kow, 3 kilo tenggiri auntie buat kuah tu
      Laksa thai? auntie tak pernah rasa lagi

      Delete
  8. alamak..sedapnya
    nk resepi boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang ketiga sudah minta resepi laksa johor
      Ermmmm...nanti2lah

      Delete
  9. sedap ni,
    laksa johor dia ada udang yea,?
    saya ni asik kompius je laksa johor dengan sarawak..hee :
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Tihara,

      Laksa Sarawak yang auntie tahu beehoon kari with ayam ingrediants, mana ada pakai ikan,
      Ishhhh..sila jangan konfius

      Delete
  10. assalam anty
    saya ni silent reader anty..
    ni baru buat blog jugak..hehehe suka baca blog anty n peej
    best!! salam perkenalan anty
    kalau sudi follow la blog kta yang baru ni n xseberapa
    http://safuana.blogspot.com/
    thank u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasallam safuana,

      Ohhh..yea ker? rajinnya dah buka blog.
      Nanti2 auntie visit yea

      Delete
  11. IM kalau nak laksa, pergi belakang rumah jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe

      Belakang rumah IM mesti laksa kedah/penang/asam, susah nak cari laksa johor diutara

      Delete
  12. assalamualaikum, auntie.

    mohon share resipi kuah laksa johor kalau tak keberatan, sebab sy memang suka makan laksa johor. hehe. tq, auntie! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...