Followers

Tuesday, August 20, 2013

Hadiah Dari Noy

Baru selesai masak utk berbuka puasa nanti
Asam Pedas dan sambal tumis sotong
Telur rebus standby jika sotong kehabisan
dek tersedap makan nanti....hik3x
Sayur kacang, terung dan timun, semua auntie celur
Nak berbuka nanti goreng terubuk asin
dan sambal belacan

Jom berceloteh lagi..hik3x
Citer2 lama sebelum Hraya dan selepas
Anak auntie Noy di Kuwait selama sebulan
balik keMsia 2 hari sebelum ghaya
tidur aja sebab jet lagged tak dapat nak nolong
auntie menyiang2 dan menghiris daging
Nak marah pun tak boleh sebab kesianlah.

Banyak betul dia membeli hadiah
untuk keluarga
Dia memang gitu setiap kali gi oversea baik
for holiday atau kerja, ada aja dia belikan.
Apa2 pun kami amat2 berterima kasih atas
pemberiannya sebab semua adalah berkualiti
dan bersesuaian dengan taste individu family..

Jom lihat hadiah2 dari Kuwait
auntie malas nak amik gambar
citer jerlah

Abam Jubah - Kemeja lengan pendek
Abg P G - ??? auntie tak perasan pulak
Kakak Peej - Handbag
Abg Ben - Kemeja lengan pendek
Papa - Perfume
Mama - Jubah + Haruman Attar
tapi gambar2 hadiah auntie ada..hik3x




Attar untuk lelaki dan perempuan

Uncle siap nak posing dengan perfume dia



Sampai hari ni belum berbuka lagi
hik3x

Auntie ada mengidam nak beli designers handbag untuk Ghaya
Tambahan collection brand yang lain pula
tersekat dan matikan impian sebab tak berjalan dan keluar rumah ketika Ramadhan yang lalu
Lagi pun auntie sayangkan duit untuk berlebih2 membeli barang2 mewah
Ishhh..dah pencen bukan duit datang berguling berbukit tiap2 bulan,
ada pun duit pencen utk saraan bulanan..huhuhuhu

Auntie punyalah seronok, bila Noy hulurkan designers h/beg kat auntie malam ghaya



Auntie masih ingat lagi
h/bag ni 3 tahun yang lalu
Jadi auntie dapat h/bag ni adalah secondhand item punyaan dia..hahahahaha
Ada auntie kisah??
LV auntie dah 4 tahun masih elok, inikan pula burberry ni baru 3 tahun
masih saperti baru beli apa taknya,
Noy pakai baru 5/6 kali sahaja..katanya

Auntie manusia biasa mempunyai keinginan untuk bergaya juga.
Masa muda kewangan yang cukup2 untuk
membesarkan anak, menyediakan kemudahan yang segala2nya
untuk keluarga.

Apa2 pun auntie bersyukur dapat merasa
collections of designers handbag selepas auntie bersara.

Jika auntie padam atau mati nanti
bolehlah agih2kan designer h/beg2 ni 
diantara adik beradik dan menantu pompuan
yang sudi mahukannya lah



Gambar Family Ghaya Tahun ini

13 comments:

  1. Alhamdulillah. Syukur ada anak2 yang pandai menghargai orang tua mereka. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kakcik, terasa disayangi bila anak tahu kenang jasa ayahibu.

      Delete
  2. seghonoknya.Bila pakai baju/handbag sponsored..tanda kasih sayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, memang seronok bila anak dont mind to give away their
      love items to their aged mother..hehehehehe

      Delete
  3. selamat hari raya aidilfitri untie.. seronok bila dikelelilingi anak anak dan menantu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Rayaaidilfitri juga buat Zareda.
      Alhamdulillah memang seronok cuma kurang 2 org aje
      menantu perempuan dan cucu perempuan, xda tahun ni

      Delete
  4. 2nd pun tak apa klau kita suka dgn pemberian tu.
    slmt hri raya dr saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe 2nd pun tak per sebab masih elok lagi

      Selamat Hari Raya juga buat Nieda ramly.

      Delete
  5. It is nice to see members of a family like what you have in the last picture. I think many of us do that kind of grouop family photo about Hari Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, nowadays it is trend take family photos during festive season.
      or infront of pelamin in any kenduri kawin.

      Anyway, it is good for rememberance.

      Delete
  6. tingginya menantu aunty tuh yer... sy suka sgt dgn peej n noy.. pandai aunty asuh anak2 aunty hinggakan hubungan adik beradik kukuh antara mereka.. terutama noy n peej.. sy kagum sgt sbb sy tak begitu walhal hanya dua beradik shj malahan kedua2nya perempuan tetapi bawa haluan masing2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, dia memang tinggi, songkok yang dipakai hanpir touching lampu ceiling, hehehehehe

      Alhamdulillah, mereka adik beradik amat rapat, selalu mereka berbual2 empat beradik dan kini suami pija join sekali.
      Auntie seronok tengok mereka ketawa hilai bagai.

      Delete
  7. aunty tanya noy ada kosong lg x nk jd stewardess...saiz xl boleh x?? eh ke xxl? hehehehe....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...