Followers

Tuesday, July 23, 2013

Ramadhan 14

Hari ni, Badan auntie dedar2
(ada temperature sikit)
kepala macam ada batu, berat dan denyut2
(tapi tak kuat)
Ni mesti bahana berjalan hari2 keParam
Hari ni tak mahu pegi
Auntie dah masak dah pun
Kari Ayam+kentang
Sambal Belacan
Celur Ulam2-Kobis, Timun, Kacang Panjang dan Bendi
Nak buka karang, buat telur dadar dan tenggiri asin

Uncle mesti nak gi param
biarlah dia, auntie nak rehat lepas asar
baring depan tv, berkemungkinan akan tertidur
memang tak elor tidur waktu lepas asar tapi dengan badan
auntie yang tak sihat ni..rasanya akan terlelap

Atas meja ada gift dari HBO
kawan P G bagi
Auntie tak buka lagi..
rasanya buah tamar kot..



Ishhh..alang2 dah amik gambar
bukak lah jap apa ada dalam bakul tu



Buah tamar, candy kekacang dan halwa maskat
makanan manisan orang arab



Kepala berat dan mata berat, nak rehat
sebelum asar..




8 comments:

  1. berehat lah Aunty, masakan pun dah siap tu..

    Aunty, minta emailkan alamat Aunty pada saya, nak hantarkan kad raya : yanapinggiran@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Yana,

      Auntie dapat lelap sekejap mentara menanti azan.

      Email auntie :

      noraini.nms@gmail.com

      Delete
  2. Rehatlah untie, baring2 dan tido. Kesiankan diri nanti kalau melarat susah pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betu JunAina,
      jika melarat, susah ahli keluarga..huhuhuhu

      Delete
  3. Baring baring lepas Asar, depan tv ahhhh.. memang sedap tido nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe AA,

      Tak elok tidur time ni sebenarnya tapi apakan daya,
      dah pening dan rasa nak demam..

      Delete
  4. tak puas2 uncle menjelajah pasar ramadan, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang SKTJ,
      balik2 lauk pauk yang sama, gitu juga kuih muihnya.
      Auntie dah x larat nak teman uncle..huhuhuhu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...