Followers

Friday, June 28, 2013

"Best Friend Forever" DiAlam Siber

Dah hampir benar bulan puasa
10 Julai 2013 akan datang ni masuklah bulan Ramadhan
bila kelihatan anak bulan nanti, bermulalah
ibadah puasa.








Berpuasa (saum) dibulan Ramadhan adalah difardhukan 
atas umat Islam, ini  merupakan salah satu dari lima Rukun Islam.

Persiapan auntie untuk bulan Ramadhan
ketika sahur pada setiap tahun

Barangan tin2
Sardin, Kari Ayam, Kambing dan Daging
(senang, buka tin dan panaskan aja)
Ikan bilis dan kentang berkilo2
Telur ayam dan telur asin puluhan butir
Bahan2 ini auntie standbykan,
bila masa auntie terlewat bangun
atau tidak sihat utk masak memasak..

Citer dua tiga hari sudah
auntie menerima parcel



Wah..happy dan excited sangat
Dah lah wrappernya comel gitu




Dari siapa dan apakah barangnya?
Tertera nama dibungkusan tu : Puan Salina Abdul Kadir 

Auntie buka perlahan2 tapi hati tak sabar
nak tahu isi parcel tu..

Alhamdulillah..
2 bungkus serunding
memang sesuai untuk bersahur dibulan Ramadhan nanti..




Ini kali kedua, auntie menerima parcel darinya.
Kali pertama n3 yang ni pada tahun sudah

Bila menerima kali kedua darinya auntie rasa amat2 terharu
ada juga pembaca auntie yang sayangkan auntie
tanpa mengenali auntie, tanpa berjumpa..


‘Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan kebaikan yang banyak
dan semoga Allah SWT membalas kamu dengan balasan yang terbaik.”


Moga  juga persahabatan siber Pn Salina dan auntie
saperti tertulis di wrappernya
"Best Friend forever"


Disini auntie kabarkan betapa auntie ingin
untuk berjumpa dengannya..
mungkin dibulan yang mulia,  Syawal nanti..

Jika ada kelapangan dan dengan izinNya jua
Silalah kerumah auntie yea Pn Salina


Selamat Menyambut Ramadhan semua readers auntie
Moga dipanjangkan umur untuk menjalani ibadah puasa











5 comments:

  1. Assalamu'alaikum Marina Monroe
    Semoga sihat dan dapat merebut segala peluang ibadah sepanjang Ramadhan mulia. Alhamdulillah dapat hadiah serunding. Bayangkan kalau setiap hari serunding dihidangkan untuk berbuka puasa, insyaAllah banyaklah ganjaran bakal diperolehi pemberinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusallam Warahmatullahi Wabarakatuh,

      Aamiin atas doa ibadah Ramadhan nanti.

      Betul, ganjaran sedekah utk berbuka..memang besar..

      Delete
  2. Barakallah... Alhamdulillah ini yg dikatakan jauh dimata dekat dihati auntie. Serunding daging makan dgn nasi panas memang sedap:)

    Moga ramdhan kali ini lebih baik dari yg lepas buat kita semua.

    psst: kakak rasa snow terbang-terbang ini yg buat kakak nak komen pun asyik ke widget comel aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, anak2 siber ada yang menyayangi

      Aamin. Begitulah hendak, setiap tahun berpuasa diperbaiki kearah darjat yg lebih tinggi.

      hehehehehe Kakzakie ambillah widget tu,

      Delete
  3. Sedapnye serunding..mesti terharu bila org bg kita barang apatah lagi yg kenal jarak jauh mcm ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...