THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, April 30, 2013

Menyengat Sedap Sebagai Pengisa

Hari Minggu, hari bersantai
Tukang masak pun masak yang simple2..


Tahu lembut + sayur campur
tak ada bawang goreng dan daun bawang sebagai hiasan


Ayam Kentang Lemak cili api


Kentang Ikan Bilis Berlada


Acar Limau + Bawang + Cili Api
menyengat sedap sebagai pengisa

Alhamdulillah..ahli keluarga tidak banyak sogel
Apa saja yang terhidang, habis licin kesemua lauk pauk
membuat tukang masak happy utk kedapur hari2..hik3x

11 comments:

  1. Salam kak nanie..
    Kita dah penat masak.. Akan hilang penat bila lauk kita habis licin..
    Tapi dengan acar limau menyengat kak nanie tu.... Mmmmmmmm mmg membuka selera....

    ReplyDelete
  2. sedap dap dapnya...auntie acar limau beli kat na hehehe

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah untie anak2 macam tu, kalau banyak songeh nanti kena masak sendiri pulakkk...

    ReplyDelete
  4. ummifirzanahApril 30, 2013

    fuhh mantop Nampak sambal kentang auntie...btw acar limau tu cmne nk wat... dap..dap..dap...:))

    ReplyDelete
  5. smlm baru terigt kat auntie..dok pk auntie ni da sihat tak?rini on9 tgk auntie ade pos entry..

    ReplyDelete
  6. salam auntie
    sedap2 nampaknya
    yang last tu, tak pernah makan, first time tengok hihi

    ReplyDelete
  7. alamak aunty, last sekali tu acar limau +cili api tu tak pernah makan..mesti sedap ni..

    ReplyDelete
  8. memang seronok kan Aunty bila memasak lauk habis licin.. perut kenyang pastu sebang2 depan TV. such a great moment with family

    ReplyDelete
  9. AnonymousMay 01, 2013

    sungguh menyelarakan esp ayam masak lemak tu. my fav!

    ReplyDelete
  10. bg resepi mudah itu pelissss....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...