THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, April 25, 2013

Komunikasi Melalui Text

Gmail
Surat?
Nota? 
SMS

Semua komunikasi diatas auntie guna utk meluah perasaan 
auntie suka bertext
Marah dan sedey cara begitu..
tak suka dianggap membebel



hik3x -  jadi tiada dosa meninggikan suara kalau ada pun
volume low...hahahaha
silalah percaya


Suatu ketika dulu masa muda2 bersurat atau tinggalkan nota
Sudah baca dia

.
.



text atau jawab mulut



Lately bila dah ada account fbook
auntie guna messages pula melaluinya
tapi....



Dia tetap membisu seribu bahasa
siapakah dia?

.
.
.
.
.
.
.
.

Amat Penyayang sampai tak reti marah

that is why 


tapi 
Alhamdulillah
auntie tidak pula

besar kepala...hahahahaha


Merapu petang hari..



14 comments:

  1. Betul..lelaki lebih 'terasa','faham','mengerti','cepat beri respon terhadap sesuatu perkara' apabila perempuan guna nota berbanding 'membebel' yang confirm lelaki akan lari tak nak dengar...hehe..pernah terbaca di majalah bahagian psikologi rumahtangga.

    Entri Terbaru "Terbaru! 35 Lagi Pengganas Sulu Kiram Ditembak Mati"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe dari muda memang auntie guna nota/surat walaupun sebumbung

      Delete
  2. assalamualaikum,
    entri yg comel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatulahi Wabarakatuh,

      Saja2, suka2 tapi benar

      Delete
  3. hahahha..betulah auntie, baru perasan,kalau saya membebel..husband saya senyap je..bila saya tanya dengar ke..dia kata dengar..pastu dia sepi..senyap..

    terus takleh marah..that y i love him..kan..kan.. aunty kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eloklah jika suami mendiamkan diri,
      jadi tiada lah berlaku tegang leher
      Kita appreciate him more kannnnn..hik3x

      Delete
  4. tapi saya suka dengar suara auntie dalam keek peeja "Tak boleh la nak."

    entah berapa kali saya replay sebab nak dengar tu je. rasa macam apa ek. macam ibu mithali. nanti nak cakap camtu jugak la kalau ada anak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, kata yang mengenali auntie, cara auntie bercakap harian manja2 gitu.
      Entahlah sememangnya auntie macam tu tapi ada tapi bila dah tak tahan marah sore auntie macam petirrrrr tau..hik3x

      Delete
  5. assalamualaikum auntie..
    saya pun guna kaedah yang sama kalau ada perkara2 berat yg nak bgtau kat husband..cuma husband saya ni lain sikit...dia memang akan reply.
    bagus sebenarnya berkomunikasi cara ni...boleh cerita semua masalah @ pandangan tanpa interruption.senang nak settle masalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatulahi Wabarakatuh,

      Betul, auntie pun jika masalah berat, bersurat lah jawabnya.
      Sebaik2nya meluah apa yang terpendam supaya the other half understand and most important mistakes will not be repeated.

      Delete
  6. siap ada gambar2 la aunty, menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe auntie googles gambar2 tu

      Delete
  7. gambar last tuh paling best. paling terkesan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...