Followers

Monday, April 1, 2013

Cuaca Kering


Dah masuk Bulan April
dan hari ni 1/4/2013

Hari ni panas dan bahang berdenting betul..
pokok2 bunga auntie, habis kuning2..
daun2 kering berpintal2 macam
keropok sebelum gugur dibumi..

Auntie siram pokok 2 kali sehari tapi tiada kesan..

Ohhh...mandi 3 kali udah..

Auntie berdiri depan gate
di porch pun berpeluh menitik2,
tak jadi nak keluar rumah, batalkan plan

Mari kita beramalan kaji cuaca untuk seminggu..hik3x


          Isnin, 01/04/2013

Ribut petir
Petang
 Pagi : Tiada Hujan
 Petang : Ribut petir
 Malam : Hujan
 Minimum : 25 °C
 Maksimum : 33 °C
Selasa, 02/04/2013

Ribut petir
Petang
 Pagi : Tiada Hujan
 Petang : Ribut petir
 Malam : Mendung
 Minimum : 24 °C
 Maksimum : 33 °C
Rabu, 03/04/2013

Ribut petir
Petang
 Pagi : Tiada Hujan
 Petang : Ribut petir
 Malam : Hujan
 Minimum : 24 °C
 Maksimum : 33 °C
Khamis, 04/04/2013

Ribut petir
Petang
 Pagi : Mendung
 Petang : Ribut petir
 Malam : Tiada Hujan
 Minimum : 25 °C
 Maksimum : 32 °C
Jumaat, 05/04/2013

Ribut petir
Petang
 Pagi : Mendung
 Petang : Ribut petir
 Malam : Tiada Hujan
 Minimum : 25 °C
 Maksimum : 33 °C
Sabtu, 06/04/2013

Ribut petir
Petang
 Pagi : Mendung
 Petang : Ribut petir
 Malam : Tiada Hujan
 Minimum : 24 °C
 Maksimum : 32 °C










Yea ker ribut petir sepanjang minggu?

Semalam ada petir tapi tak ada ribut

Hari ni pulak dah pukul 6 ptg,
tak ada petir dan tak ada ribut

Ramalan oh..ramalan

Auntie tunggu waktu maghrib ni..
Cuaca kering punya pasal
Satu jug fresh orange sejuk ku siapkan...
Jangan sapa2 kacau nanti....hik3x


14 comments:

  1. Tidur pun gelisah malam-malam sebab bilik tak ada aircon..sabar jelah.

    Have a nice day :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam naniasda,

      Haah, auntie berpeluh walaupun ada aircond

      TQ dear

      Delete
  2. dekat bandar utama ni tiap2 ptg ujan dgn ribut..ptg ni je ok sket,ujan renyai2 je..tu ramalan kat tempat saya kot auntie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam alin,

      Disini pun hujan tapi tak lebat, renyai2

      Delete
  3. salam auntie...ada email tak?ada hal yg saya perlu tanya anute..terima kasaih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Kembali,

      Email auntie ada kat badge facebook sebelah kanan, nun kat bawah sekali.

      Delete
  4. betul...

    skang panas lain macam...

    tak tahan dok site,

    tebakar kulit... yang memang dah terbakar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Rapunzeel,

      Lahhh..duduk kat site ketika cuaca macam ni, memang siksalah.
      Duduk dalam cabin pasang aircon kuat2..hik3x

      Delete
  5. yela auntie.pokok2 dah layu je ni.sedih sgt.sekrg ni gigih bgn awal.sbb before g keje nk siram poko dulu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Mrs Izi,

      Memang kena siram, kalau tak habis mati pokok2..sayang kan?

      Delete
  6. hujan pun panas jugak ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam pB,

      Haah, walaupun hujan, bahangnya terasa juga

      Delete
  7. ye, panas cuaca skrg..sy tidur berpeluh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Mrs Yana,

      Betul, tido pun berpeluh2

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...