THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, March 23, 2013

Penggaru Buluh


Bila terasa gatal2 belakang badan
auntie akan minta sapa saja
yang ada dekat auntie tolong garukan
Jika tak ada sesiapa...apa jadi?

Sila gunakan imaginasi
auntie akan cari dinding berbucu
ayun badan kiri kanan
kadang2 longgarkan lutut sikit
gesel badan turun naik..
hahahaha memang aksi yang kelakar

Sejak sakit
auntie kerap kali terasa gatal2 dibelakang
bila minta ahli keluarga garukan
Ishhhh...terasa hatilah pulak
bila masing2 mengelengkan kepala
sebelum menggaru belakang auntie

Emmm...auntie jumpa penggaru buluh di
pasar tani beli 2 batang..
letak satu kat bilik dan satu di ruang tamu..
hik3x
tak yah dah nak nyusahkan sapa2 lagi


Punya lah sedap pakai penggaru ni
Ohhh...terbaik ohhhh 

Kadang kala, nak marah lah jugak
bila ada ajer manusia ubah tempat yang selalu auntie letak
Wahhhh...dah ada orang yang pandai guna benda ni
anak2 bawak masuk bilik masing2..
Ishhh...menjerit2 auntie bila nak pakai tak ada
Baru2 ni, anak auntie belikan 2 batang lagi..hik3

Kawan auntie lagi lah best
Satu hari tu, sedang kami sembang2 kat
ruang tamu dirumah auntie..
dia buka handbag LV nya
dia memang isteri orang senang
hehehehehehehe..dia keluarkan penggaru
dan terus garu2 belakang dia..

Wahhhh...menarik penggaru tu kecik dan comel ajer
tapi uniknya, penggaru tu boleh dipanjangkan
memang sesuai utk dibawa dalam handbag
Auntie pun bertanya, dia beli di mana
hehehehehe
dia kata dia ada spare lagi kat rumah
nanti dia bagi auntie satu

Dan sekarang memang auntie ada penggaru
dalam handbag auntie..

About 6"


Bila ditarik, panjang sekaki


Thank You my friend
You lighten my troubles of garu2..hik3



19 comments:

  1. Sya terbayang muhammad ariq bila baca bab garu di dinding tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam kasihibu,

      Terbayang apa yea?

      Delete
  2. Comel je penggaru boley laras...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam kissz,

      Wahhh..perkatan 'laras' jarang auntie guna

      Delete
  3. Assalam
    Garuan jari jemari dengan gurauan pemiliknya nampaknya kalah dek penggaru buluh dan kayu. Geli hati Pak Temuk membaca cerita Marina Monroe ni. Yalah, yang penting keselesaan diri, kan? Ceria selalu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Kembali Temuk,

      Terima kasih sudi tinggal komen disini, hik3x saya dah pun ziarah blog Temuk..tapi tak tinggal jejak..malu2 kucing..

      Delete
  4. What a cute entry pasal penggaru buluh ni :) Saya pun sama, tak blh berenggang dengan si penggaru ni sampai gi Makkah tunai haji tahun lepas saya bawak juga satu penggaru buluh ni hingga seorang room mate ketawa dan komen.. bawak jugak penggaru?

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam naniasda,

      hehehehehe sampai ke Mekah penggaru buluh.
      Sapa selalu gatal2 dibelakang mesti tak leh berenggang dengan penggaru buluh..hik3x

      Delete
  5. hehe, ni lah penggaru feveret abah saya..mmg tak tinggal kalau gi mana2,especially kalau blk kg lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Tihara,

      hehehehehe memang warga emas kebanyakkannya ada penggaru buluh ni..

      Delete
  6. Salam kak nani..
    Nampak mcm remeh tp kegunaannya/keperluannya amat diperlukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam kembali Rahmah,

      hehehehehehe Rahmah ada ker tak penggaru buluh ni?

      Delete
  7. Garu dekat bucu dinding memang legend lah auntie.
    Aksi tu ai mula tengok 29 tahun yang lepas hehe.
    Arwah tok ayah lah yang selalu berdancing dengan seluar koncot biru dia
    bila penggaru buloh tu dah kena sorok dengan ai sebab mak tok suka
    buat acah-acah nak pukul ai yang selalu keluar rumah berkaki ayam. ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Ai Artkid,

      hehehehehe sebenarnya auntie pun ngikut cara arwah abah auntie aksi garu dibucu dinding..hik3x

      Haah, budak2 kecil dulu memang trend berlari dihalaman rumah berkaki ayam

      Delete
  8. Rumah saya memang sentiasa ada penggaru buluh.....saya beli di pasar rabu, kedah....memang tiap2 kali pergi kedah suka beli disitu....kadang bila balik jb singgah melaka beli di situ juga...tapi sekali pun saya tak pernah jumpa yang boleh di masukkan ke dalam handbag...cer akak tamya kat mana kawan akak beli...nak juga saya beli.

    Kat dalam kereta pun saya spare satu...bila gatal senang nak garu...kalau tido hotel pun saya bawak letak kat dalam beg telekung..pendek kata ke mana mana saya bawak...saya memang suka gatal2 di belakang badan...macam2 cream letak pun tak hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Sharifah,

      Amboi, jauhnya dari pasar rabu kedah.

      Penggaru yang kawan akak bagi tu dari Melaka katanya.

      Delete
  9. arwah ayah dulu ada satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam pB,

      hehehehehe forfular betul penggaru buluh dikalangan warga emas..

      Delete
  10. kite pun ade satu...bila tiba2 taktau mana letak hubby la jadi mangsa kene garu blakang..hikhik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...