Followers

Tuesday, March 12, 2013

Majlis Dalam Kem Tentera

Hari Sabtu 9/3/13
Jemputan Kahwin di Dewan Dato Jamil Ahmad
diKem Perdana, Sungai Besi
Bergegas kami kesana sebab ada dua
jemputan wedding, satu lagi di Nilai

Ayah Pengantin adalah Pegawai Tentera sama2 bertugas
dengan uncle di Port Dickson dulu


Ayah Pengantin lelaki 
- masih dalam service lagi 


Pasangan Pengantin

Keluarga Pengantin lelaki, 
mereka tiada anak perempuan
Majlis ni adalah majlis yang pertama bagi mereka


High Table
hehehehe jauhnya lauk, sila sinseng lengan 




Pengantin Perempuan berasal dari Kedah


Pelamin 


Dendangan lagu2 dimajlis tu adalah dari group kompang




Hidangan majlis
Nasi minyak
ayam masak merah
daging rendang
dalca
Nasi putih
lemak nenas ikan kering
sambal belacan
Air mineral dan oren
Buah Oren

hehehehehe tak sempat angkat muka sebab lapar sangat

Ada khemah teh tarik diluar dewan
tapi auntie tak kesitu sebab nak
cepat ke Nilai pula


Sempat bergambar dengan uncle

Auntie dan Uncle tak sempat bergambar dengan 
Ibu dan Ayah Pengantin sebab  masa tu tengah
kemuncak, mereka sibuk melayan tetamu
kehulu kehilir

Door Gift

Placemat buluh

“ Semoga Allah menghimpunkan yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua dan kiranya Allah meningkatkan darjat keturunan mereka menjadi pembuka rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi umat “
Doa Nabi Muhammad pada hari pernikahan puterinya 
Fatimah Azzahra dengan Ali bin Ali Talib


10 comments:

  1. Sama cantik, sama padan.
    Semoga berbahagia ke hujung nyawa. :)

    ReplyDelete
  2. Good idea..Placemat tu sure orang guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Granny Hani,

      hehehehehe betul.

      Delete
  3. sekarang ni mana mana kenduri kawin ada teh tarik.. ketagih teh tariklah pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Zareda Norman,

      Tulah, dah jadi trend

      Delete
  4. cantik.. pengantin cantik.. akak dan suami pon cantik.. padan!~

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni orang bagi macam2 untuk di buat berkat.....insyaallah kalau anak saya kawin saya nak buat telur pindang je maklumlah memang tradisi keluarga saya di JB...kalau tak ada telur pindang rasa macam tak lengkap pulak....tapi sebenar nya bagi apa apa berkat pun ok je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam,

      hehehehe telur pindang tradisi dan kebanggaan Johor. Bekas telur pindang kena cari juga.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...