THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, March 20, 2013

Blackie dan Whitey

Kesempurnaan Allah SWT
Mengurniakan sifat yang berlawanan untuk makhlukNya
Cantik - Hodoh
Tinggi - Rendah
Wangi - Busuk
Jahat - Baik
Kaya - Miskin
dan banyak lagi..

Auntie dikurniakan sepasang kucing
Hitam dan Putih baru2 ni
Auntie namakan  "blackie dan whitey

Ada kemungkinan berbulu tebal
Ekor pula,  satu panjang dan satu pendek..



Berumur sebulan sudah


 
Masih menyusu


Dah pandai keluar kotak


rasa nak geget 

Hehehehehehehe belum pernah dimandikan lagi..


16 comments:

  1. hitam-putih...

    dua-dua comel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Rapunzeel,

      Tulah pasal,
      memang berlawan warna
      semua hitam dan semua putih

      Delete
  2. Alahai..comel2nya..yang hitam tu got gorgeous eyes..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam mamasita,

      hehehehe lama dah kesini tinggal komen,

      haah, mata blackie grey

      Delete
  3. untie kene rajin bersihkan mata die dgn air suam.la;o byk tahi mata nnt bole buta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam intan,

      Bersih2kan kucing, kerja Noy, anak auntie, dia memang sayang kucing.

      Semalam dah di lapnya kucing2 tu, terlalu kecil untuk dimandikan katanya.

      Delete
  4. Comeinya...
    kalau baby ni.. baby apa pun nampak comei kan... burung ke, monyet ke, rimau ke.. sampai baby pig pun nampak sangat comel kan...

    tapi bila dah takut sanggup buang/bunuh pulak baby yg dilahirkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam makchaq,

      Betul..kenit2 menawan hati..hik3x

      No komen utk yg buang/bunuh bayi2
      Nauzubillah

      Delete
  5. Replies
    1. AsSalam shuweet,

      Amboi..banyak nya 'el' (l) dalam cumil
      hik3x

      Delete
  6. Salam kak nanie
    Dua pasang kaler yg saya suka
    Tambah satu lagi warna oren
    Lengkap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Kembali Rahmah,

      Akak tak kira warna apa bulu kucing
      memang suka dan sayang

      Warna oren dalam rumah akak, gebu dan dah besar, lulu namanya
      dah 6 kg berat badannya.

      Delete
  7. Semoga dia akan membesar dengan sihat.

    ReplyDelete
  8. Eeeiii comel nya....kat rumah saya pun ada kucing liar beranak....anak nya warna hitam, tapi saya tak boleh bela...sebab saya dan anak bungsu ada asthma....anak bungsu kalau main dengan kucing naik gegata satu badan....jadi tengok je lah kucing2 tu dan bagi makan, tapi tak bagi masuk dalam rumah lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam sharifah,

      Ohhh..ada alahan pada kucing.

      Bagi makan kucing2 liar diluar rumah, ada sifat pengasih dan penyayang

      sudah memadai..Alhamdulillah

      Delete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...