THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, February 23, 2013

Sakit Sungguh

Dah masuk hari keempat
badan gigil2 seram sejuk
rasa nak deman tidak pulak
bisa2..nak kata salah makan
terjaga..sentiasa berjaga2
entahlah..auntie hanya mengadu pada
Maha Pencipta supaya memberi
kekuatan untuk meneruskan
amanahNYA dan perjanjian ku
padaNYA dialam sana dulu

Jasatku sakit tapi rohani ku
diberi kekuatan utk menyediakan sarapan
untuk family ku
Alhamdulillah

Pagi nih


Semalam
telur rebus tuh auntie teringin nak makan
malas nak rebus asing, rebus sekali dengan ubi
Alhamdulillah tak retak


tengahari semalam 
lauk satu saja yang larat disediakan

Selalunya hari ni, hari Sabtu, auntie ke pasar tani
Auntie tak dapat pergi dengan uncle
tak larat nak melangkah..
amat letih.
perlu rehat lagi..



20 comments:

  1. sedapnya ubi..minum dgn kopi o..auwww
    btw..get well soon auntie =)..rehat dulu..next week boleh pg pasar tani..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam ppl,

      hehehehe auntie makan dengan air nescafe

      TQ atas ucapan kesihatan auntie

      Haah, Jika sihat, next week gi cari ikan kat pasar tani

      Delete
  2. Salam kak Nani,
    Do rest...
    Our body ni kadang-kadang pandai juga mogok nak dimanja dgn rehat yg mencukupi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Anis,

      Yes, Ive rested the whole day, Alhamdulillah feeling better now.
      True, agaknya badan auntie mogoklah tu..hik3x

      Delete
  3. Semoga dikurniakan kesihatan yang sihat ye aunt....saya silent reader aunt.....hari ni baru terpanggil nak beri comment... :-) baca blog aunt selalu teringat mak di kampung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Fara,

      Aamiin.
      Terima Kasih sudi tinggalkan komen, really appreciate.

      Delete
  4. auntie, take care, ya. bykkan rehat

    ReplyDelete
  5. walaupun sakit2 auntie tetap masak sedap2. saya doakan Allah beri kesihatan yang baik untuk auntie. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Lya,

      Auntie masak apa yang ada dalam peti sejuk ajer.

      Aamiin, Terima Kasih doakan kesihatan auntie.

      Delete
  6. Salam kak nani
    Sbg ibu dan isteri penyayang.. Dlm pada demam dan tak sihat, tetaplah kak nani menyediakan makanan yg amat membuka selera...
    Sedap nampak lauk2 tu

    ReplyDelete
  7. salam ziarah dan salam kenal,

    semuga kembali sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam nadz,

      Selamat berkenalan

      Terimakasih atas doa kesihatan

      Delete
  8. Please jangan paksa diri Auntie...

    ReplyDelete
  9. Salam Aunty,
    apa khabar? masih demam lagi?
    harap² aunty dah sihat macam biasa.
    Kagum betul la saya, dalam demam² pun berjenis² makanan siap dimasak..terbaik lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Kembali fathen,

      Khabar baik, Alhamdulillah, dah kurang bisa2 badan auntie.

      hehehehehe tekak pandai makan, uncle pulak macam2 dia beli bahan maka auntie mesti masak kalau tidak rosak dlm peti sejuk

      Delete
  10. Assalam aunty.. saya selalu baca blog aunty dan anak aunty. ni 1st time tinggalkan komen. harap aunty sihat dan sentiasa dilindunginya. dah lama nk menulis pada aunty,tapi saya takde email aunty. pasal makanan,aunty kan rasa sakit2 badan,mungkin sebab bisa makan rebung.sebab mak saya pun tak boleh mkn sebung sebarangan,terutama rebung hutan yg besar2 tu.bila tgk aunty,saya teringatkan mama di kamgpung,sebab mama pun sakitnya mcm aunty jugak sikit2.mama ada athritis.mkn mmg sentiasa kena pantang.panjang lg nak menulis,tapi risau aunty tak senang nak membaca.sekali lagi saya doakan semoga aunty dan uncle sentiasa sihat selalu.amin. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatulahi Wabarakuh Sweet,

      Terima kasih membaca blog auntie dan terima kasih sekali lagi sudi tinggalkan komen.

      Auntie sakit bisa2 sebelum makan rebung lagi, ketika kawan auntie datang tuh dah pun sakit tapi memandangkan ajakan rezeki dan tidak mahu hampakan kawan ajak berkali2 maka auntie turutkan juga..hik3x.

      Terima kasih atas doa kesihatan auntie.

      Delete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...