THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, February 28, 2013

Ajak keluar

Nak masuk dapur awal
Nak masak aper? entahlah
belum terfikir lagi
Ayam dah dalam sinki..
masak nasi dulu..
Kat rumah ada PG dan Noy..
kang mereka nak makan atau tidak
tak hal..janji dah ada lauk.

Uncle ajak auntie keluar sebelum Zohor
nak bawa auntie makan tengahari..hik3
Alhamdulillah..

Pagi tadi ada orang ambil Ephyra 2 kotak
awal pagi..
Uncle yang hulurkan dan collect duit
wah dia sedekah auntie kuih muih untuk sarapan

Cadang nak singgah Kebajikan Masyarakat
nak ambil borang OKU..
hahahaha dah empat tahun auntie OKU baru nak declare
sebab?
Nak dapat macam2 facilities
Kata kawan auntie, salah satunya
nak buat paspot pun free..
tak yah beratur2 dikaunter2 lagi..

Auntie pulak nak sticker kereta
senang nak parking kat tempat dikhaskan utk OKU


Boleh ke auntie parking kat tempat cam gini?
sebab auntie tak berkerusi roda lagi





Kecik Hati kalau ada parking lot cam gini ..
hehehehe



20 comments:

  1. salam aunty....sudah abis maraton blog aunty...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam pinky,

      yea ker? hehehehehehe TQ TQ TQ

      Delete
  2. rasanya kat parking tu tak boleh kot...sebab uncle yang drive kan?

    wahhh statement kat parking tu? for handicapped and jerks...perli le tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam NP,

      hehehehehe tulah pasal, auntie tak sure.

      OKU jerks ker, sampai hati dia orang kan?

      Delete
    2. Kalau ada pelekat OKU yang sah, tak kisah sape drive, parking ni mmg khas untuk kereta berpelekat tu sebab ada anak buah OKU, ibunya drive ke mana2 bawak dia memang pakai pelekat tu, tak penatla jalan jauh2 kan.. ^^

      Yang jerks tu rasanya perli orang yang bukan OKU yang pemalas amik parking biru tu, agaknya orang macamni panggil otak kurang upaya kot, hehe...

      First time tinggalkan comment sini, salam kenal auntie.. ^^

      Delete
    3. AsSalam sweetzety,

      Hoyeahhhh..seronoknya, InsyaaAllah kete auntie ada pelekat soon.

      Selamat perkenalan sweetzety, tq sudi tinggal komen.

      Delete
  3. Assalamualaikum,
    sokong auntie untuk daftar. Nanti ambil pelekat kereta ya, baru boleh parking kat situ walaupun uncle yang drive.

    Agak banyak juga keistimewaan OKU selain dari parking. Boleh tolak cukai jugak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh anyss,

      Tulah, kete kena ada sticker, walaupun auntie yang drive. Cuma yang keluar dari kereta tak beroda sudah..hihihihi

      Haah, auntie dah nengok faedah2 daftar OKU kat JKM dapat rebate domestic flight 50% tuh..hihihihihi

      Delete
  4. Wah bestnya sesekali mkn luar ngan uncle kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Ratu Hati,

      Rancangan terbantut, ada tamu, balik jer balik, datang bertiga dari tghari tadi..huhuhuhuhu

      Delete
  5. kak nanie..
    dalam pada masak pun masih rajin keluar..
    betullah.. kekadang penat masak buatkan kita tak selera sangat kan? Tukar selera pi makan kat luar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Rahmah,

      hehehehe masak utk anak2, kesian bila mereka bangun rumah tengok sunyi, pergi kedapur tak ada apa nak makan.
      Memang nani dari dulu, mesti masak sebelum keluar rumah.

      Akak sejak sakit malas nak keluar makan, cepat penat, nak pakai baju pun penat. Balik rumah terbaring flat.

      Delete
  6. Rajin nya...dah abang bob nak ajak keluar pun nak masak juga.....tapi yer lah kita ni ibu kan...bila anak2 ada kat rumah berbesar hati nak masak untuk anak2.

    Elok lah juga akak gi ambik borang OKU tu.....bukan lah sebab wang ringgit kak tapi kemudahan yang ada tu memang sesuai untuk akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam Sharifah,

      Nani memang cam gitu, mesti ada nasi dan at least satu lauk setiap hari. Bila anak2 bukak saji ada makanan lapar.

      Daftar OKU banyak faedah, nani dah baca..hik3 roadtax utk kete free, weeeee..seronoknya sebab 3 kete nama nani. Memang jimat.

      Delete
  7. As Salaam
    Ni nak cerita sikit.Sikiiit saja...hari tu kat Tesco AS ,sakit hati tgk satu keluarga sihat punya badan dok parking elok saja kat parking utk OKU....hee nak makcik sound dan kata :
    SIHAT NAMPAK!
    Satu hari pula nampak kereta masuk kat parking berbumbung khas utk keluarga ada bayi.
    Nak makcik sound :
    BESAR NYA BAYI BAYI!!!.
    Tapi makcik ni low profile..tak sound pun..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam mamason,

      hehehehehe orang yang cam gitu lah 'jerks'. Nak senang aja sedangkan menyusahkan orang lain yang benar2 memerlukan.

      Tak perlah, biar security carpark buat kerja mereka utk menegur orang2 cam gitu..hik3x.

      Delete
  8. salam auntie, kalau betol2 org handicapped parking tempat parking tu takpe..sakit hati bila org yg tak handicapped parking... very annoying org mcm tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. AsSalam A2Z,

      Betul, org2 cam gitu memang penting diri

      Delete
  9. assalamualaikum..

    salam kenal dari fifi.. ok la akak nak ambil borang OKU.. atleast dapat gune kemudahan yang ade..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatulahi Wabarakatuh,

      Salam kenal kembali Fifi, terima kasih sudi tinggal komen kat n3 auntie.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...