Followers

Tuesday, January 8, 2013

Pakaian Baru Utk Tahun Baru

N3 Dalam draft
citer dah basi
tapi boleh buat simpan kenangan di blog
label anak2..so publish jer lah

Ermm...petang Krismas
Anak auntie, Ayol kerja sampai petang..
Dia balik solat asar, makan nasi sambil
bertanya..

Ayol : mama jom kita ke JJ lepas maghrib
Auntie :  nak beli apa? mama tak ada apa2 nak beli
Ayol : Jomlah, aiyul nak beli pakaian kerja untuk
tahun baru
Auntie : Okaylah..

Dalam kete Ayol bertanya
mama nak ke JJ mana?
Yang paling dekat..kata auntie
JJ Setiawangsa
Ramai juga manusia bershopping
Ada stage show malam tu
emmm...pakaian mereka tema krismas

Kami terus ke seksyen seluar slacks

Nak beli warna apa?

Auntie kata beli dua pasang
Dark Blue dengan Brown

 Mencari size


Akhirnya beli dan hantar utk potong kaki seluar
Sementara tu auntie berdiri di section baju kanak2

 Teringat Zara

Birthday Zara bulan depan
Auntie tak belek pun baju2 tu sebab
auntie tahu cucu tidak akan datang lagi
diatas perbuatan keji orang2 yang tamak haloba
mengongkong, memisahkan kasih sayang
Hanya Allah saja lah kami berserah
Tak mengapalah, auntie doakan Zara
sihat dan membesar tanpa kami dan daddy disini

Anak auntie nak beli kasut kerja..
Suka dia bila auntie kata
I want you to dress up and look good for year 2013


Happy time with my anak

Wah! 50% off
beli dua juga, satu hitam dan coklat.. kata auntie

Ayol tak suka yang 
ada besi melintang mudah putus
Tak suka yang bertali, leceh kena bongkok2..katanya
Eleh! macam lah pakai setokin sambil berdiri..kata auntie..hik3x


Auntie bertanya Ayol,
fesyen sekarang tajam depan, pepat atau bulat?
Tajam depan..kata Ayol
Auntie berkenan ada satu kasut
yang berwarna grey, groovy sangat
Tambah satu lagi, beli yang ni lah, pakai bila ada nite outting
nampak rangie..hik3x
Slow2 mama, nanti kita beli lagi, not today..
Bulan depan nanti nak beli kemeja dan track suit kata Ayol
Eloklah, beli ikut budget, hik3x


Bill siap utk pembayaran

 Hitam

Coffee Brown

Beli tali pinggang satu warna brown
mesti segak anak mama pergi kerja
dengan perfume dunhill, kasut brown, tali pinggang brown
mana tahu nanti ada yang terpikat..hik3x
dengar kabar kemasukkan intake baru ni,
muda2 dan lawa2..
Yea lah..'orang tu' tak nak, orang lain ramai yang dah ehem2..
Ish...mama ni...kata Ayol sambil tersenyum dan geleng2 kepala

Perut kami dah lapar, singgah Kerisek
order alacarte ajer
Auntie kueyteow lagna, air suam
Uncle Nasi goreng USA, lencikang panas
Ayol Nasi goreng paprik, lencikang sejuk
Ayol bayar..hik3x
TQ my son.



Terus balik rumah..
kami nengok DVD anak beranak..


33 comments:

  1. Sronok dapat keluar shopping dengan family.. Terus rindu dengan family kat JB nun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ZZ,

      Betul, memang aunie seronok keluar dengan anak2 dapat beriadah

      Delete
  2. mesranya anak beranak ni..hehehe
    rajin akak temankan ank bujang bersoping yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ena,

      Anak akak yg minta tolong temankan..hik3x

      Delete
  3. harap auntie dan ayol tabah menghadapi semua ni.. Anak/cucu sendiri, mana mungkin kita boleh lupa kan.. Saya doakan yang terbaik untuk semua.. Semoga 2013 memberi sinar baru buat auntie dan keluarga. InsyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam CPM,

      Mudah2an gitulah, memang benar, mana boleh lupa darah daging sendiri pulak tu.
      Tak mengapa, dunia hanya pinjaman semata2, akhiratlah tempat yg kekal, pada yang menganiaya, jawaplah di padang mahsyar nanti.

      Delete
  4. salam kak Nanie
    Tak pa kalau kita belikan hadiah untuk Zara,tanda ingatan pada cucu tersayang dari waris yang merindui nya..peduli lah kalau orang sebelah tu nak cakap apa...Allah tau niat kita...
    Cucu saya 11/1/13 ni dah setahun tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju!!! yg penting ingatan kita pd yg tersayang... beli hadiah pastu hntr pakai pos kalau x leh dibenarkan jumpa si zara comeyyy tuh... pastu nenek zara ni kan blogger... blog la psl hadiah yg dihantar tu... sok2 bila zara besar biar dia sendiri yg nilai apa yg terjadi....

      sabar yea... Allah bersama org2 yg sabar...

      moga thn 2013 ni ayol dpt cari pengganti... adik suri solo lagi.... nk try?? hehehe...

      Delete
    2. Salam Kembali Ezza,

      Kus semangat, bukan tak nak beli, barang2 cucu kat rumah ni berkotak2 kami beli, semuanya mereka tak mahu bila akak nak bagi. Cam maner tuh?
      Ucapan Selamat Hari Jadi pada cucu tersayang..

      Delete
    3. DSS,

      Emm..nanti auntie fikir2kan tapi hati sungguh sayu, hanya Allah saja yang tahu. Maklum saja auntie dah tua, entah besok atau lusa pergi kita tak tahu, namun...

      Delete
  5. Hehe aunty sweet! macam mak mona, sangat supportive anak2 dia.. mona ada adik sorang tak kawin lagi.. hahahha

    p/s: gurau ja aunty.. smile :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam monamie,

      Yea ker ada adik belum kawin? hik3x


      Delete
  6. salam Aunty,
    apa khabar? harap aunty sihat & ceria selalu.
    suka tengok aunty anak beranak pegi shopping.
    Sweet je..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali fathen yaya,

      Kabar baik, hari Alhamdulillah, auntie rasa sihat sikit.

      Memang seronok bershopping dengan anak2..Alhamdulillah

      Delete
  7. auntie...saya terlepas cerita pasal zara ke? kenapa auntie tak dapat jumpa dia dah...? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam gB,

      Dah tertinggal ketepi betul gB, tak mahu auntie citer kat ruang komen, cuh gB selongkar N3 auntie yg sudah2..

      Delete
  8. Ayol beruntung masih ada mak lagi......isteri tak ada boleh cari lagi....mak tak ada tukar ganti.

    Pakai lawa2.....mana tau tahun ni dapat penganti baru.....untung siapa dapat Ayol.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Gitu juga kata Ayol pada akak dan abang, syukur dia tahu hukum dibahunya.
      Isteri, mak mertua dan bapak mertua dia yang tak tahu hukum, kalau dah kawin suami lah wajib ditaati.



      Delete
    2. betul tue auntie..malah mak bapak kepada suami lebih penting dr mak bapak sendiri.. ntah la auntie, mgkn dorang terlalu takut kehilangan ank and cucu mereka agaknya sehingga tak nak ambik peduli perasaan org lain..

      Delete
  9. As Salam.. aunty.. sedih baca kisah ayol.. bersabar la ye ayol dan aunty.. in sya Allah semoga Allah s.w.t permudahkan segalanya.. eh ayol dan isterinye kenapa aunty.. ape2 pon semoga baik2 je ye.. aunty jaga kesihatan.. dugaan yg dtng mengajar kita lebih bertaqwa padaNya.. inn sya Allah.. rasa tersentuh dengan keprihatinan aunty ngan ayol.. saya paham perasaan ibu.. sayang pd anak sentiasa utuh walau apa pon jua yg terjadi kan aunty.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasallam rohayaroy,

      Memang sedih kisah perkahwinan ayol tak sampai 3 tahun, memang tak sangka, mereka menganiayai anak auntie macam tu.

      Auntie amat2 sayang mereka bertiga, Ayol, isteri dan anaknya tapi mertua sanggup memisahkan mereka sebagai keluarga yg
      baru dibina..memang suatu penganiayaan.

      Delete
  10. kak nanie : tengkiu jenguk blog saya... irama lagu x dpt dgr xpe lagi...dpt hayati lirik dia yang penting tu kak... sedihkan lirik dia... eh! xmo sedih2... life is short!! so live life to the fullest... yiieehaaa!! *eh tetiba feeling cowboy lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam DSS,

      hehehehehe Haah, lirik yang tersentuh bila dibaca.
      Memang dunia hanya sementara sahaja, akhirat lah tempat yang kekal.

      Delete
  11. Salam Anty, sedih baca pasal anty nk belikan baju utk cucu :')
    untung dapat mak mertua & keluarga yg begitu syg menyayangi. Takpa lah anty semoga anty & keluarga tabah menghadapi hari mendatang. Selamat Tahun Baru anty :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali yaya,

      Selamat Tahun baru juga utk yaya yea.

      Ermmm...kisah cucu biarlah, auntie redha akan ketentuan Allah

      Delete
  12. semoga dipermudahkan segalanya oleh Allah. amin..

    ReplyDelete
  13. Semoga dipermudahkan buat auntie sekeluarga.

    ReplyDelete
  14. Salam Aunty,

    Semoga dipermudahkan segala urusan untuk aunty sekeluarga.
    untuk Ayol....look at the bright side...you'll be fine bersama keluarga.

    Keep on writing aunty :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali ummisara,

      Aamiin
      Ayol kata Alhamdulillah, Mama,Papa,adik2 dan juga kawan2 memberi nasihat dan sokongan yang positif pada dia.
      Alhamdulillah, Ayol tenang sekarang ni, dia berserah pada Allah atas apa saja yang ditentukan utknya.

      Delete
  15. Salam auntie..
    dah lama tak baca blog auntie.. baru tau apa yg terjadi pada ayol.. semoga dipermudahkan segalanya buat ayol..
    sebak saya baca entry auntie yg ini... alhamdulilah ayol punya family yg sgt supportive n mama yg sgt menyayanginya..

    ReplyDelete
  16. Salam Untie.
    saya sentiasa baca blog ni. n sayer bukak blog sendiri sbb nak komen blog sesapa yang saya suka jer. dalam blog sayer takda apa-aap...
    dah lama baca entry ni, tetiba teringat n mmg rasa nak komen, cari balik.
    kesian untie sedih tentang cucu dikejauhan tu. untie kalau teringin beli jer baju cucu tu, n suruh ayah dia beli jugak. pastu post.. apa-apapun tetap cucu untie kan. maybe ada hikmah..InsyaAllah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...