THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, January 27, 2013

Makan Malam Malas

Hoiiiiiiii...turun makan lahhhhhh...jerit auntie
Semua anak2 berkumpul kat atas berbual
hingga dah pukul sepuloh malam pun tak sedar
belum lagi makan malam..

Nak harapkan si Peej dan si Noy masak?
memang kelaparan lah kami nanti..

Lewat asar tadi mereka dah alas perut dengan tandori
tu yang kenyang agaknya..

Auntie yg konon2 nak manjakan diri
terus bangun dan tanya uncle,..
nak makan ke tidak?
nakkkkkk....katanya...kesian pulak
nak masak apa? tanya uncle
entahlah..nengoklah, masuk dapur kang
keletang keluntung..makan lah apa aje yea...kata auntie
Jangan masin tau..kata uncle
Aduhai, tengahari tadi tempe goreng auntie terlebih garam
masin lah pulak..
tu yang uncle pesan tu...
"haahhhh..masuk dapur dan masak lah sendiri" kata auntie pada uncle
dia buat2 ketawa sebab dia tahu auntie dah mula merajuk..

Hidangan yang malas malam ni..
makan pukul 10:30 anak beranak




Tahu ladna dan sambal ikan sardin


Masa yg tercatit dalam kamera dah tak betul lari sejam
suruh uncle adjust..tak reti katanya
Eleh...auntie lagi lah tak reti..macam mano nak buek?

Tengahari tadi tak ambil gambar lauk yg auntie masak
Asam rebus batang keladi,
goreng ikan selar dan tempe
Telur dadar dan sambal belacan

Ehhhh...ada gambar si peej kat facebook
nanti jap auntie copy..

Ni portion dia makan tengahari tadi

Seminggu auntie berihat tak berblog
mood kelaut atau kelangit? entahlah..
Harap2 datang balik..selepas n3 ni..




19 comments:

  1. lewatnye makan auntie...
    nampak sedap je lauk tu...tiba2 rasa lapar la plak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam iszkha,

      Aah, lewat makan masa tuh..
      memanglah kalau tengok lauk2, terus jadi lapar..hik3x

      Delete
  2. sya suka asam keladi sedap
    sambal sardin pun sedap...
    sya ada link blog ni dlm entry sya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kasihibu,

      Memang dua2 lauk tu keluarga auntie suka.


      Delete
  3. ok ape lauk gitu.. menaikkan selera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ayu,

      Memang betul, boleh tambah2 bila makan..hik3x

      Delete
  4. sedapnye tempe... lapo la pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Rapunzeel,

      Tempe memang keluarga auntie suka, uncle keturunan jawa..hik3x

      Delete
  5. sdapnya asam pedas keladi tu..lama xmakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sala Emaa Hasnah,

      Senang jer masak keladi asam rebus tu..buatlah

      Delete
  6. salam aunty,

    harap aunty sihat selalu. memang peeja kalau post pic makanan (nak2 yg asam keladi ni mmg sy terliur).

    Aunty, ada pernah share tak camne nak masak asam keladi ni and camne nak siang batang keladi tu? ada org ckp kena tengok cara siang jugak takut gatal ek?

    isk2x sy ni masak simple pn nk tanya kat aunty. hehe. sorry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali Buyuazliana,

      Alhamdulillah, dah seminggu auntie mula rasa sihat.

      Batang keladi tu siap kulit luar, dan kerat2 lalu celur dulu, dan tapis. Bila asam rebus dah menggelegak masukkan batang keladi. Bubuh daun kesum, aduhai..sedap

      Delete
  7. Kalu macam tu punya malas lauknya, kalu rajin kompom lagi dasat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam AA,

      Memasak adalah kegemaran auntie, tak pernah rasa kecewa sesudah masak sebab mesti licin bila keluarga makan..hik3x

      Delete
  8. Makan malam rajin macam mana kak? Hehehe....yang penting perut kenyang walaupun sejenis atau dua lauk kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Makan malam rajin? Ikan siakap tiga rasa, dan sayur campur.
      sebab renyah nak potong persiapannya..hik3x

      Betul bila malas melanda, nasi goreng atau bihun goreng pun jadilah..Alhamdulillah

      Delete
  9. Jgn laaaa xhapdet aunty.. lagi2 story food...
    I is mngidam okkkk.... hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kissz,

      Ohhh...mengandung ker? Sori

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...