THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, January 13, 2013

Episod 79 - Season Dua

Terlalu lama auntie abaikan cerita2
episod auntie...

Episod pertama di tulis dan published pada 19/4/2009
dan yang akhir sekali episod 78 pada 25/11 2010
Kini dah tahun 2013..Ishhhh terlalu lama
dua tahun macam2 ujian yang besar2 auntie
tempohi, suka duka..maka auntie berasa
tidak selesa ketika itu untuk mengimbau
kisah2 lampau..tapi auntie ingin menyambungnya
kembali..
Anak auntie Peeja selalu bising
menanya bila auntie nak sambung..
sharelah mama citer2 lama..katanya
sebenarnya banyak juga auntie bercerita
pada anak2 tapi mungkin kenangan2
ni dapat pula dibaca oleh cucu2 auntie nanti..

Sokongan dari anak2 untuk auntie bercerita
Ayol dah bawa printer dari atas ke bawah
Peej tolong setkan wiring dan formatkan
di lappy auntie..hik3x
auntie terpaksa trial and error untuk grab balik
cara nak scan...

Senanglah auntie nak scan gambar2 lama..

printer di letak atas console table 
sebelah meja makan
tak molek pun tak kisahlah..janji senang auntie 
tak yah turun naik tangga lagi..

Gambar2 lama dah juga uncle tolong keluarkan dari stor


Satu luggage ..hik3x



Jenuhlah auntie nak membelek2..
tapi kan auntie sememangnya dah organize segala 
gambar2 mengikut kepunyaan ahli keluarga
ada juga yang ikut event, boleh di katakan dari muda2 lagi
auntie memang hobby menyusun gambar2
hilang satu gambar dari album memang
auntie akan tahu sebab terlopong disitu..hik3x

Auntie terjumpa gambar granddaddy dan opah auntie

                                                                
                                                            Di rumahnya di Jalan Ampang



Arwah Abah sedang mendukung auntie                                                  
di sebelahnya Arwah Opah
Alfatihah kpd mereka

Ramai pembaca2 followers awal yang setia menanya2 
bila auntie nak sambung citer2 lama,
Ermmm...In sha Allah auntie akan sambung..
dalam masa yang terdekat...sebab keperluan
bahan semua dah ada depan mata
cuma nak perah otak mengimbau..

Pada followers auntie yang baru dan belum pernah
membaca episod2 yang lalu bolehlah
retrieved di label History..silakan membacanya..
rasa auntie bila dah membaca citer2 kisah auntie dari awal
sejak auntie dalam perut sampai lah auntie melahirkan
anak yang keempat..
Readers akan rasa lebih dekat mengenali auntie..
Amboi..perasan betul lah auntie nih..
Ehhh betullah..readers yang kata macam tu
bila mereka emails auntie..hik3x

Okay..lah esok auntie mula selak2 album
give me sometime, probably by next week
or maybe less than that auntie shall start
writting old memories...
In shaa Allah..

Doakan auntie sihat untuk menulis
citer2 lama..


29 comments:

  1. tak sabar nya saya nak membaca

    saya doakan auntie sihat utk menulis kembali..

    ReplyDelete
  2. Salam kak Nanie,
    Tak sabaq nak tunggu... makchaq dah baca semua cerita2 lama tu...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. semoga saya diberi kesempatan oleh Allah untuk sambung membaca kisah Auntie dan dapat mengenali Auntie dengan lebih dekat... Amin.

    ReplyDelete
  4. Hi Auntie Nani..
    Tulah, dah lama tak sambung citer kan...saya pun rindu nak baca..hehehe...
    Apapun saya doakan Auntie sihat dan kuat untuk menulis lagi...tak sabar nak baca tau...!^_^

    ReplyDelete
  5. salam Aunty,

    yeah..akhirnya antie sambung balik menulis episod..da lama tunggu..hik3..im your silent reader..bru skarang komen..hihi..gud luck :)

    from Ain

    ReplyDelete
  6. Waaaaaaa akhirnya!!
    Mmg itu yg sy tunggu... nak disuruh xsampai ati... fhm dgn keadaan aunty...
    Suka bc love story aunty n uncle macho kihkih...
    Ok aunty... no need to rush... go slow wid d flowwww...
    Moga aunty sht selalu ;)

    ReplyDelete
  7. bestnye auntie..semua family bagi support..hehe..saya pun dah baca previous cerita2 tu..nnt kalo auntie publish sy baca lg wokeh..selamat berbloging :D

    ReplyDelete
  8. salam auntie...
    nadia xsabar nk baca ni..
    :)

    ReplyDelete
  9. yeayyyyyyyyyyyyyy tak sabarnyer....

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..memang dok tertunggu2 auntie sambung cerita2 episode.. saya doakan auntie diberikan kesihatan yg baik sepanjang masa..

    Regards,
    Dash

    ReplyDelete
  11. moga² auntie sihat sentiasa..
    yey! tak sabarnya nak baca sambungan cerita² auntie...

    ReplyDelete
  12. tak sabar tunggu sambungannya untie :)

    ReplyDelete
  13. Salam aunty,

    tak sabar nih nak tunggu aunty sambung cerita...
    sambung cepat ya :)

    take care aunty.

    ReplyDelete
  14. Xsabar nak baca sambungann

    ReplyDelete
  15. Dua tiga hari ni badan tak berapa nak sihat lah kak...tetiba bila bukak akak dah nak sambung cerita yeah suka nya saya.

    ReplyDelete
  16. Kak nani...
    Teratur dan cermat sungguh kak nani menyimpan gambar2 lama...
    Andai saya jenis yg 'well organized' sudah tentu saya masih ada photo lama...
    Teringat masa kecik2 dulu... Arwah Pak Mad mmg segak orgnya.. Mirip atuk Kak nani...
    Tutur kata beliau lembut jer...

    ReplyDelete
  17. waaa...suke...da lame tggu aunty smbung cite lame2..suke2..btw im ur silent reader => syu..all d best aunty =)

    ReplyDelete
  18. aunty, saya ni silent reader aunty n peeja.
    dah kahtam citer2 lama aunty dan mmg dok tertunggu2 aunty share lagi citer2 lama tu...harap2 aunty diberi kesihatan utk menaip kat blog ni lagi :)

    ReplyDelete
  19. rindu dgn cerita aunty..
    seronok baca hasil penulisan aunty,semoga aunty sentiasa sihat n berbahagia dunia akhirat.

    ReplyDelete
  20. huisshh.. ni nk kna gi arkib n3 auntie tu dulu nih... buat revision... baru best kalau dpt smbg citer... gigih auntie...gigih...

    ReplyDelete
  21. finally, penantianku bakal bertemu dgn jawapan.. go auntie go..Suya pun dah rindu dgn cerita-cerita auntie

    ReplyDelete
  22. Saya pun suka baca cerita2 lama auntie. Takpe, sikit2 auntie try mengarang & scan gmbar2 lama tu. *Elva*

    ReplyDelete
  23. sambung kisah nostalgia yer auntie..

    ReplyDelete
  24. Salam Aunty..
    yeay! cerita episod dah start balik..lama menanti.:)
    semoga aunty di beri kesihatan dan kekuatan utk teruskan cerita² aunty.

    ReplyDelete
  25. assalam...dil kan setia menanti..auntie ada fb x?boleh dil add..

    ReplyDelete
  26. Salam, Auntie. Sy readers baru di blog auntie. tak ingat dari mana sy kenal blog auntie tapi kali pertama singgah hati telah terpaut. Semalam, seharian sy membongkar sejarah hidup auntie. Sy rasa seperti sedang menonton filem lama. Teruskan menulis auntie, sy rasa auntie sgt dekat di hati sy, semoga Allah swt memberi kesihatan yg baik utk auntie, Wassalam.

    ReplyDelete
  27. Salam auntie...saya reader baru blog auntie...saya start baca blog auntie mula2 masa episod 81-Gadis misteri..lepas tu terus berminat nak baca dari episod 1...wahhhh best sangat zaman muda2 auntie...rasa macam da lama sangat kenal dengan auntie..saya da khatam semua episod..x sabar tunggu episod seterusnya dari auntie..semoga auntie diberi kesihatan yang baik selalu..amin..wasalam..

    ReplyDelete
  28. sy pun ade baca story auntie. mmg best coz sy pun army officer

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...