Followers

Wednesday, January 2, 2013

Dark side of last year..

Kurang sihat sebab terlebih sakit dari biasa
Dah tiga empat hari, terbaring ajer
tak ada mood nak menulis
blogwalking pun tidak..
fbook pun tak kuasa nak update

What a start for a new year
As for me, nothing new
everyday is routine..

Hari ni pun tak sihat..
esok ada check up
emmm...pun another activity biasa
tiga bulan sekali

Nak gi update buku ASB 
banyak perkara pending perlu
pakai duit..
nasib ada duit bonus dan dividen 

Sempat Terselit nafsu 
Teringin nak beli designer handbag lagi
Mengarut..padamkan niat..
bila sedar diri dah tua dan dah penghujung...

Arghhh! got to go..
thinking what to cook for lunch..
or just jump to my bed and continue resting..

I would love to have
nasi kandar..indian cuisine 
sotong, fish head, overcooked vegetables
yogurt and rasam soup..
my desire for food never dies..
Alhamdulillah..

Take the opportunity to wish all my readers
a happy new year..
May year 2013 is good year for you and your family,
Successful in overcoming of your own challenges.
May this new year be full of happiness
and a very prosperous year...Aamiin


How could I let go the dark side of last year experiences? 
as it is carried over till this year..




Help me Allah...





23 comments:

  1. Salam Tahun Baru kak nanie...
    Semuga kak Nanie melangkah tahun baru ini dgn kesihatan yg lebih baik dan lebih membahagiakan...
    Amiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali Rahmah,

      Mudah2an, begitulah hendaknya. Terima Kasih atas doa kesihatan akak, tidak lupa juga buat kesihatan Rahmah, moga stable.

      Delete
  2. Selamat tahun baru nanie,

    Akak doakan semoga Nanie diberikan Allah kesihatan di tahun ini dan tahun mendatang,

    Semoga terus Allah kuatkan semangat dan ketabahan di hati Nanie menghadapi semua ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam KK,

      Selamat tahun baru juga utk KK.

      Terharu nani akan doa yg akak panjatkan, kesitan dan ketabahan, memang nani perlu kedua2nya dlm kehidupan..

      Delete
  3. Happy New year Kak Nanie...kalau tak sihat eloklah banyak berehat.
    Saya dah siap masak satu lauk..time sekolah memang saya masak awal...lepas ni nak berkejar ambik nanak sekolah.
    Semoga cepat sembuh ya Kak Nanie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Norhaizan,

      Happy New Year to you too

      Emm...ada tugas harian yea, kena ambil dan hantar anak sekolah, gitulah ibu muda..banyak yg perlu di bereskan hinggalah anak habis sekolah nanti..

      Terima kasih atas doa kesihatan akak.

      Delete
  4. salam auntie...

    slu nk comment tp bl xtau nk tulis cmna... hehe..
    auntie byk2 bsabar k.. banyakkan rehat.. ubat jangan lupa mkn ikut time tau...

    dont giv up tulis blog... sbb sy slu dok tgu story dr auntie...
    take care auntie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali JPA,

      Ohh yea ker, maknanya selama ini SReader, terima kasih kali ni sudi tinggalkan jejak.

      InshaaAllah, dengan izinNYA, auntie terus menulis

      Delete
  5. Assalamualaikum..Happy New Year Auntie Nanie. Wishing you a prosperous year ahead. Love

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh,

      TQ auntie really appreciate, same to you dear.

      Delete
  6. selamat tahun baru auntie..semoga tahun ini akan memberi kecerian utk auntie sekeluarga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Zulaikha,

      Selamat Tahun baru juga utk zulaikha, terima kasih

      Delete
  7. Semoga 2013 lebih baik untuk kita semua..amin

    ReplyDelete
  8. Selamat tahun baru kak Nanie, semoga diberikan kesihatan yang lebih baik dan all the dark side will turn into happy ending.

    Anak sulung makchaq masak rasam tengah hari ni.. mak dia malas nak masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makchaq,

      Selamat tahun baru juga utk makchaq, tq for the doa's.
      Auntie hope happy ending too but if not, still it is from god's will.

      Wah anak sulung dah pandai masak..Alhamdullilah

      Delete
  9. Assalamualaikum Auntie

    salam tahun baru

    saya doakan agar auntie cepat sembuh
    supaya dapat beramal dengan sempurna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabaratuh,

      Terima Kasih atas ucapan tahun baru dan doa kesihatan auntie.

      Delete
  10. Get well soon Auntie..

    ReplyDelete
  11. ...sabar kak nani...
    sesungguhnya Allah turunkan semua dugaan buat kita yang mampu menghadapinya..
    .....mamaijat juga starts this new year dengan rasa kurenggg.....
    sihat...batuk,sesema..sakit seluruh badan...
    hurmmmm.....ujian Allah buat yang disayangiNYA....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mamaijat,

      Tulah, memang kena banyak bersabar..

      Akak harap mamaijat cepat sembuh dari batuk, sesema dan sakit2 badan.

      Haah, ujian Allah utk orang2 yang disayangiNYA memang hebat2

      Delete
  12. Happy New Year to you too kak, semuga tahun ini tahun yang mengembirakan buat kita semua.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...