Followers

Tuesday, December 11, 2012

Project Kecil2an

Auntie duduk KL rumah intermediate double storey link
Beli tahun 80'an
Depan dan belakang dah renovate
Tak ada tanah nak bercucuk tanam
Pokok bunga semua dalam pasu
setiap corner dah penuh
so...auntie nak buat project baru
Gantung kat dinding porch..





Nak tanam daun sop, daun bawang
daun kesum dan pokok2 kecil yang lain2..
So kena kumpul botol air mineral dan tali
30 botol hik3x...

harap2 menjadi..
kalau siap, nanti auntie tayang kat sini

29 comments:

  1. Bagus juga idea tu Kak Nanie. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakcik Nur,

      hehehehehe akak pun terasa macam bagus kalau
      dipraktikkan

      Delete
  2. Salam MM,

    Satu idea yg bagus. Saya suka juga bercucu tanam ni tapi tak pernah terfikir cara gantung ni.

    Bila style gantung saya cuma terbayangkan pokok bunga saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali KK,

      Tulah, kita selalu nampak gantung pokok bunga tapi
      nak cuba tanam herba secara gantung..hik3x

      Delete
  3. Omboi, gigihnya kak Nanie.. makchaq suka ni... nak buat jugak la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makchaq,

      Jom kita buat dan bila dah elok hidup pokok2 herba
      kita tayang kat blog..hik3x

      Delete
  4. waaa bernas juga idea aunt neh bole cuba juga cantik n menarik plak tue hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam annapeje,

      Harap2 hiduplah pokok2 ..kalau auntie buat nanti

      Delete
  5. wah.. tak sabar tunggu .. nampak cantik plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mrs Sheikh,

      Kena sabar sebab pokok tumbuh lambat

      Delete
  6. wahhhhh!! good idea auntie ^____^ dah siap nnt tayang kat sni tau..

    ReplyDelete
  7. salam kak nanie...bagus idea ni..nak buat gak laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam EM,

      Jom kita buat tapi bila nak start? hik3x

      Delete
  8. menunggu utk tgok foto nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Hani,

      Bila dah siap ditanam dalam botol, akak kena
      minta tolong suami atau anak lelaki tolong gantungkan
      Takut tak ada sokongan..hik3x

      Delete
  9. Extremely creative and rajin...

    ReplyDelete
  10. Selain boleh bercucuk tanam....nampak cantik dan kemas....nanti akak share kat sini ya, saya pun nak tengok.

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Salam shuweet,

      Idea good tapi menjadi reality is another issue..hik3x

      Delete
  12. Nanti sharekan ye aunty.
    Mmg pernah nampak idea bercucuk tanam jenis mcm ni.
    Mmg kreatif dan cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ietams,

      Wa jauh perjalanan sebab biasa nengok keadah menanam cam gini

      Delete
  13. Assallam kak nani...
    menarik jugak tu...
    jika menjadi.. kena pakai lori jugak tu nak anta ke pasar... ekekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Rahmah,

      hehehehehe akak rasa gitulah, semoga menjadi petani yg berkalibar, boleh menghasilkan tanaman2 herba..hik3x

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...