THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, December 22, 2012

No Woman No Cry - Bob Marley

Happy weekend semua..                                                            

Auntie punya lah minat kat mamat ni
sorer dia, nyanyian dia, lagu2 dia

Lagu ni berpesan pada pompuan
Jangan nanges2lah..


                                                                 

                                                                 No Woman no cry         


by Bob Marley


No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry.

'Cause - 'cause - 'cause I remember when a we used to sit
In a government yard in Trenchtown,
Oba - obaserving the 'ypocrites - yeah! -
Mingle with the good people we meet, yeah!
Good friends we have, oh, good friends we have lost
Along the way, yeah!
In this great future, you can't forget your past;
So dry your tears, I seh. Yeah!

No, woman, no cry;
No, woman, no cry. Eh, yeah!
A little darlin', don't shed no tears:
No, woman, no cry. Eh!

Said - said - said I remember when we used to sit
In the government yard in Trenchtown, yeah!
And then Georgie would make the fire lights,
I seh, logwood burnin' through the nights, yeah!
Then we would cook cornmeal porridge, say,
Of which I'll share with you, yeah!
My feet is my only carriage
And so I've got to push on through.
Oh, while I'm gone,
Everything's gonna be all right!
Everything's gonna be all right!
Everything's gonna be all right, yeah!
Everything's gonna be all right!
Everything's gonna be all right-a!
Everything's gonna be all right!
Everything's gonna be all right, yeah!
Everything's gonna be all right!

So no, woman, no cry;
No, woman, no cry.
I seh, O little - O little darlin', don't shed no tears;
No, woman, no cry, eh.

No, woman - no, woman - no, woman, no cry;
No, woman, no cry.
One more time I got to say:
O little - little darlin', please don't shed no tears;
No, woman, no cry.

12 comments:

  1. Human nature auntie it seems tears belongs to woman. But sometime with tears it can reduce the pain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakzakie,

      Tears are sign of pure heart.
      I was better after I had cried, a relief.

      Delete
  2. Sesekali kalau tengok lelaki menangis lagi syahdu kak......saya ni kuat kememeh, pantang ada perkara yang menyedih kan je mula lah air mata meleleh, tapi kalau tengok luaran orang akan ingat saya ni garang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Men don't have to be ashamed to weep as it is not a sign of weakness.
      hik3x mereka juga berhati perut.

      Delete
  3. Salam MM (Nanie),

    Apa nak buatkan, dah hati perempuan ni memang sensitif. Air mata jadi teman penenang jiwa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali KK,

      hehehehehe, betul lah rata2 perempuan akan menangis, selepas menangis, terasa bebanan jadi ringan. Memang ajaib, air mata..

      Delete
  4. lagu ni best tapi the singer drug addict..
    pempuan memang lembut hati,
    takleh nak wat ape dah kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Tihara,

      Haah, dia ni kaki weed..hik3

      Ada juga pompuan yang berhati keras, auntie pernah jumpa, tak menitis air mata pada citer2 sedih.

      Delete
  5. wanita dengan air mata mmg takleh dipisahkan..sudah sebati kak..

    salam kenalan kak...jalan2 singgah sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan jua utk Ena,

      Terima kasih jadi follower auntie, jengok2lah lagi n3 yg lain2.

      Memang wanita 'cenggeng'..hik3

      Delete
  6. salam auntie, nak share dekat fb boleh? oh..ada jugak bbrp entry auntie sy share kat fb sblm ni, harap diizinkan ye.. huhuhuhu..tgh sedih T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Puan Nina,

      No problem dear, u r most welcome

      Delete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...