THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, December 27, 2012

Asyik Soalan Yang Sama Bila Jumpa Kawan2

Hari nak kena pergi hospital
ambil darah berpuasa
untuk berjumpa doktor pada
3/1/2013

Ishhhh...tahun baru dah mengadap doktor
Ermmm...4 tahun sudah auntie mengalami
sakit yang masih tahap yang tidak berkurangan
macam2 ubat, dah sampai jelak dah
tak mengapa, auntie teruskan saja atas nasihat doktor
Pause jap, dah nak kena bersiap
balik nanti, auntie sambung citer..hik3x

Di hospital auntie jumpa ramai kawan2
Ada lah  5, 6 couples..
ermmm...semua menanyakan cucu auntie
mereka ada dengar kabar2 angin..

Auntie buat2 tak faham jer..
uncle lah yang bercerita..
auntie dah mula menyampah dengan issue
'pegangan' dia orang disana
Semua kawan2 auntie kata
Ehhh..berdosalah, kalau menghalang anak
ikut suami..
Ada ker orang bersikap macam tu?
Memang ada, memang berlaku
Tak mengapa, mungkin dia orang fikir
dia orang betul..lantaklah..
Kehidupan didunia hanya sementara
tak perlu runsing2 lama2..serah pada Allah
moga Allah membuka hati mereka kearah
hukum Allah yang nyata

Jodoh Ayol dan Zeity dari Allah
pendek dan panjang jodoh pun dari Allah
Kita hanya merancang, Allah yang menentukan





Moga Allah, Buka hati dia orang untuk menyerahkan isteri dan anak
pada seorang suami yang teraniaya
Anak dan isteri dipisahkan dari kasih sayang sebagai
sebuah keluarga yang baru dibina..baru 2++ years

Kesian pada Zara cucu auntie, tak pasal2
teraniaya juga kerana tindakan mereka
memutuskan pertalian antara anak dengan daddynya..
semata2 di atas kepentingan sendiri




Kami hanya menunggu ..
mereka datang ke KL, kami terima dengan baik
Kami tidak berdendam



Dah banyak Allah tunjukkan dan berlaku sekarang..
Segala perbuatan terkutuk akan dibalas didunia..


Auntie hanya nasihat pada anak auntie
honor your responsibility, send money
to your wife and daughter monthly without fail, she is still
your wife and if the marriage end
keep on sending till the end of Zara's education
YOU work hard, save money, pasang badan,
jaga kesihatan..and
Do not forget Allah
Be with Allah at all times
and move on..

Daddynya tetap akan dicari 
untuk menjadi wali nanti..



Dah cukup, selingan citer gusar musar tu..

Hahhhh...sampai rumah kul 2 ptg
breakfast kedai mamak
auntie makan tosei, uncle roti canai telur
sepiring sayur kobis dan sepiring kari ayam
air, auntie nescafe, uncle teh ais
Selepas tu auntie singgah salon, gunting rambut
sebelah salon kedai dvd, borong 23 keping
ermmm..nak nengok sampai lebam..hik3x

Terus balik rumah..
lepas solat, buka lappy..hik3x
nak bercerita n3 yang bercampur aduk ni..
sehingga berjumpa lagi next n3..
Inshaa Allah



20 comments:

  1. semoga terbuka pintu hati besan akak tu. tahu perasan sorang ayah tu kalau tak dpt jumpa anaknya kan.hubby saya pun tinggal anak + saya kt rumah parents ms dlm pantang pun boleh menitis air mata jantannya.

    ReplyDelete
  2. Assalam Kak nanie Sayang..

    Lawok ler entri ni.. hik hik hik borong dvd sampai 23 kpg..tengok sampai lobammmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh mamawana,

      Haah, semalam sempat tengok satu ajer sbb malam jumaat kannnn..hik3x

      Delete
  3. Salam untie...dob be sad2 ok...inshaallah jodoh anak untie n menantu akn kekal hingga akhir hayat..dugaan dlm prkahwinan x prna lari dr sepa2..kna kuat n tabah..semua yg trjd pasti atas izinNya...pasti jgk ada hikmah nya slps ini...mnta ank untie n menantu brsabar byk2...semua urg prna melakukn kesilapan...sm2 kta brdoa yg trbaik utk unti sefamili....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali QHQ,

      Aamiin.

      Terima kasih atas doa dan nasihat. Auntie appreciate.

      Delete
  4. Assalamualaikum,
    Saya selalu berpegang kepada "setiap apa yang Allah uji kepada kita adalah mengikut keupayaan kita untuk menanggungnya". InsyaAllah anak auntie kuat.

    Paling utama, dia bertuah sebab ada keluarga yg sangat sayangkannya dan sentiasa menyokongnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh anyss,

      Inshaa Allah, setakat ini dia kuat dan faham akan tanggung jawabnya sebagai anak lelaki sulung dibahunya.

      Boleh auntie katakan dia adalah seorang lelaki yang terpilih mempunyai sifat2 yg baik..auntie bersyukur pada Allah mempunyai anak saperti dia.
      Alhamdulillah

      Delete
  5. Betul kata kak Nanie, segalanya Allah yang menentukan, kalau dah berusaha sedayanya, kita redhalah akan ketentuan Allah.. Apa2 yang terjadi mungkin ada hikmah disebaliknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makchaq,

      Inshaa Allah, kami faham dan menerima akan ujianNYA.

      Delete
  6. Suka dengan entry akak ni...betul tu buat sementara ni ignore je lah...jangan sesak2 kan kepala...insyaaallah kalau ada jodoh tak kemana...kalau Allah kata setakat itu terima je lah kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Inshaa Allah, kami sekeluarga redha akan ketentuanNYA.

      Delete
  7. AsSalam MM..take care..jangan susah hati sangat.
    Semua ada hikmahnya.InsyaAllah everything will turn out okay..love you sis.
    Ha ah..banyaknya DVD..hehehe..nak terkeluar bijik mata to finish watching it..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusallam mamasita,

      TQ for dropping and leaving yr comments and TQ again for loving me..hik3x

      Dvd2 tu akan akak nengok slow2, tak mahulah sampai terkeluar biji mata..hik3x

      Delete
  8. salam maknani
    suruh abg ayol gi gym dan swimming utk redakan stress dan reduce pressure tinggi. kalau gi swimming can you not join ke. good for you too.
    wasalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali nor,

      Aah, sekarang memang dia dah mula gi gym guna facilities diopis dia. Dah turun 5 kg, sekarang badan mantappp..hik3x Alhamdulillah..

      Me swimming? hohhhh..last activity was like ages ago, maybe I will try to deep myself again..Inshaa Allah

      Delete
    2. salam mak nani
      good if you exercise in pool.walkg pun cukup to start with.
      pergi. lah supaya urat stretch tanpa harming the spine n disc.

      ajak pija..

      wasalam

      Delete
  9. Semoga tahun baru membawa kesihatan, keamanan dan kebahgiaan untuk keluarga keseluruhannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Al-Manar,

      Aamiin, mudah2an.

      Terima Kasih atas doa yang dipanjatkan utk kami.

      Delete
  10. Assalamualaikum auntie....lama dah tak comment....baru kesempatan nak baca entry2 auntie...wahh..banyak betul borong dvd...heheh...for ayol and zeity, in shaa Allah, there will be happiness for them...kalau jodoh tak panjang takpe...Alllah tetap menjanjikan sesuatu keatas hambaNYA. sian kat zara...huhu...untuk auntie, semoga semuanyer dipermudahkan dan semoga auntie akan selalu mengecapi kebahagian sekeluarga...salam sayang untuk auntie...hugs

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...