Followers

Saturday, November 10, 2012

Kurung atau Jubah?

Auntie naik keatas nak cari baju
malam ni ada wedding..
huhuhuhu nak cari baju kurung dalam gobok

jumpa yang berkenan, pakai baru dua kali saja
walaupun dah 3 tahun yang lalu auntie tempah
harap2 masih boleh muat lagi

Uncle : " Ooitt..muat ker lagi?"
Auntie : "Entahlah.."
Uncle : "Trylah sekarang, jangan dah nak pergi
             baru sibuk cari baju lain pulak"
             "Tudung maner?"
Auntie : "InshaAllah okay kot, tak kan lah
             tak muat, naik sangat ker weight mama?"
             Tudung jap2 lagi mama carik ler"

Auntie nampak uncle angguk kepala..
memang betul pun, berat badan auntie dah naik
5 kg sejak tahun 2008..huhuhuhu
dah cuba nak kurangkan tapi tak berhasil
kalau dapat kurang hanya 2 hingga 3 kg
Itu pun time Ramadhan, bila dah Hari Raya
naik balik..
susah...susahhh betul nak turun..

Wedding
Malam ni kat Ampang Dutches Place
Kawan tentera uncle - Tengku Zainal Abidin
Besok pula kat Taman Melawati Laman Pengantin
Sedara Arwah Mak - Zarina Abdul Hamid

Dikampung ada juga wedding
tapi kami akan kesana InshaAllah
bila mereka buat kenduri sambut menantu
nanti.

Auntie nak cari tudung jap
boleh tumpang sekaki,
minta uncle tolong gosokkan..
hik3x..

Harap2 baju auntie muat lagi..
Kalau tidak macam sarung nangka..
terpaksa pakai jubah..huhuhuhu


10 comments:

  1. Assalamualaikum Auntie

    Insyaallah...masih muat lagi tu..
    malam tak pa...orang tak nampak sangat..he he

    rajin Uncle tolong gosok yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusallam Warahmatullahi Wabaratuh atuk,

      hehehehehe tak de makna nye, auntie yang gosokkan baju dan seluar uncle..dia tersengeh seronok to hand over..

      Delete
  2. Kalau badan masih bertahan begitu syukurlah. Pada tahap umur ini apa apa pun kita patut bersyukur. Beribadatlah seberapa daya. Pakcik datang kerana ternampak dalam list favourites tetapi kerana tidank nampak singgah terlupalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Pakcik Al-Manar,

      Ada yang lebih sihat dan kuat dari saya, walaupun umur mereka lebih jauh tapi dah suratan saya menghadapi sakit macam ni.

      Terima Kasih sudi tinggalkan jejak.

      Delete
  3. Replies
    1. Muat pulak baju lama tu maka jubah lain kali pula.

      Delete
  4. Saya lebih suka akak pakai jubah..entah lah tu pada mata saya...mata orang lain tak tahu lah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sejahterra sharifah,

      hehehehehe akak pun suka jubah, selesa gitu

      Delete
  5. I like bila kak nanie pakai jubah.....mcm molek gitu.
    jubah kak nanie cantik cantik...beli ke or tailored....
    Bila pakai jubah mcm tall and slim gitu...comment ikhlas ni.
    Daaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sejahtera Cicik Ann,

      Aduhai, Terima Kasih, bila puji cam gitu, kenalah akak tempah lagi jubah..hahahahaha


      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...