THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, November 24, 2012

Dondang Sayang

Uncle pilih Dondang Sayang untuk minggu ni.. Mentang2 Orang Melaka lah katakan..hik3x Sekali sekala sedap juga untuk halwa telinga tapi auntie dah tak leh dengar dah.. Auntie minat dondang sayang, pernah perform untuk annual dinner masa dulu2 hik2..nostalgia, kenangan manis ketika itu siap pakai kebaya dan batik nyonya Selamat berhujung minggu semua..

Kumpulan Kesenian Briged Seni Melaka penyanyi : Sazali Mohd Sani / Rosmawati Md Dali *

10 comments:

  1. Kalau pernah perform tu maksud nya suara sedap lah ni...rasa nak tumpang dgr kak nani menyanyi jugak lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sejahtera Hani,

      Pernah belajar menyanyi masa muda2 dalam BAKAT ATM sekarang memang dah kelaut kalau menyanyi..hik3x

      Delete
  2. Selain Dondang Sayang, saya juga suka Keroncong. Lagu tradisi kita ni sedap dan lunak di telinga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sejahtera AA,

      Keroncong auntie suka dengar malam2, memang merdu, nyanyian Hetty Koes Endang..

      Delete
  3. Susah nak dengar orang ber dondang sayang lagi sekarang ni...lagu keroncong dulu kartina dahari nyanyi sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sejahtera,

      Ohhhh..bila sebut kartina dahari, teringat nyanyian dia

      Delete
  4. Makchaq tak pandai nyanyi.. tapi suka ja dengaq terutama kalau orang yang kita kenal menyanyi.. teringin nak dengaq suara Kak Nanie berdondang sayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makchaq,

      hehehehehehe suara dan nyanyian akak tak lunak mana setakat boleh nyanyi ajer..hik3x

      Delete
  5. salam aunty...
    kuda hitam satuuuuuu....
    perghhh aunty sy walau org moden tp hetty koes endangggg tetappp faveret...
    walhal zmn hetty glamer.. saya br blaja bejalan...
    saya doakan aunty sehat selalu n dirahmati olehNYA!

    ReplyDelete
  6. Salam Sejahtera kisskiut,

    hehehehehe lagu kuda hitam adalah lagu wajib 'First Lady' bila ada request untuk dia menyanyi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...