Followers

Wednesday, October 10, 2012

Sapa nak tolong

Aduhai...perut dah lapar

Kata tadi tak ada air,  cadang nak beli Nasi Ayam
Nih..sedang hujan mencurah2..
Semua tido..

Sapa nak tolong belikan???

Ambil sotong, basuh
Fish Balls, basuh
Sawi dan Kobis, basuh
Bawang M & P, Cili hidup, blend

Krung Krang, Krung Krang
Oyster Sauce
Pecah telur 2 biji
Mee Goreng  kesudahnya..

Bismillah semua..

Itu lah..
plan nak makan nasi ayam tapi lain yang jadi.

Alhamdulillah,
masih ada kederat
untuk jadikan hidangan..

Sebungkus Mee Goreng 



15 comments:

  1. fuyyyoooh, hujan2 ni pekena mee goreng panas2, memang meletup kan Aunty .. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mrs Yana,

      hehehehehe meletup sedappp...Alhamdulillah

      Delete
  2. ALHAMDULILLAH..
    Rezeki yg dah dituliskan buat hari ini....
    sapa menyangka????
    walhal dalam fridge ada macam2 tok nadok..
    samalah kita kak nani..
    saya buat cucur udang + kentang petang ni... tak pasal2 rajin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Rahmah,

      Aah, mee goreng jadinya, sebab nak prepare tak perlu banyak air untuk membasuh bahan2..

      Amboi, rajinnya buat cucur udang..cicah ngan sos..perghhhh

      Delete
  3. Time malas jer dah bleh dapat Mee Goreng express. Kalu rajin, ntah apa ler menu yang auntie bleh masak, kan? hehehe Elok la kalu ujan selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Azie,

      Emm...Kalau rajin, auntie buat rendang dan pulut kuning..MIahhhahahaha

      Delete
    2. Hahahaha...! dasat tuuuu!

      Delete
  4. Aunty neh pandai buat magik.. Taaraaaa.. Sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ayu,


      hik3x, kalau ada majik, auntie majik penuh meja makan dengan kek bertingkat2 sebagai dessert..kihkihkih..

      Delete
  5. aunty..
    selalu pancing selera saya..
    laporrrrrr da skrg huuuu sob sob sobbbssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kisskiut,

      hehehehehe umpan auntie di ragut yea..

      Delete
  6. Mee goreng pun mee goreng lah kak, janji kenyang dan akak tak berlapar, psssst kak bila lah dqpat rasa makanan dari air tangan akak ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sharifah,

      hik3x ari tuh hampir2 akak rasa masakkan sharifah tapi tak kesampaian, air tangan akak? Alah..percayalah, masakkan akak biasa2 ajer..

      Delete
  7. Salam Kak Nani..

    saya mmg salute kat Kak Nani...speechless!
    bukan calang2 orang boleh sekuat ini...............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Queenie,

      Alhamdulillah, setakat ni, masih diizin Allah untuk buat kerja2 ringan.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...