Followers

Saturday, October 13, 2012

Santai2 DiMalam Minggu

Nak bersantai..
Nak pujuk uncle gi urut2 di Bukit Bintang
Kedai biasa kami
sambil cuci2 mata malam nanti..
Itu pun kalau uncle mahu bawak lah..
Jika dia tak ada apa2 plan

Auntie ada kerusi urut elektrik tapi tak sama dengan
urutan tangan manusia..
mereka memang pakar..

Bawah ni gambar auntie sedang diurut
bahagian kaki dulu..1/2 jam
Kemudian baru lah disambung
bahagian badan 1 jam..
Mereka guna minyak haruman,
udara disekeliling harum
Kira heavenlah seketika

Urutan kaki selesai,  di rendam pula
dalam besen berisi air suam
dilap...


 
Kedai diAmpang Point, sempat tersengeh..hik3x
pic ni diambil beberapa bulan yang lalu


Urutan kaki selesai,  di rendam pula
dalam besen berisi air suam
kemudian dilap...

Tukar persalinan bersih yang disediakan
dibilik untuk berurut badan
kadang kala boleh terlena..

Urutan traditional melayu
Memang sedap juga tapi yang lecehnya
kena ambil dan hantar makcik tuh..

Ada juga yang boleh datang sendiri
auntie pulak tak gemar dengan urutan
'makcik2' tukang urut,
kebanyakkannya kepoh

Macam2 soalan2 ketika berurut..
dah lah auntie tak leh dengar..
apa yang ditanya..
embarrassing situations..
erkkk..tak suka

Tak sabarrr nak tuunggu diurut..
di Bukit Bintang..
tak mahal, semua orang mampu..
cubalah..

Selepas berurut,  badan rasa ringan..




6 comments:

  1. Huiii..memang best bunyiknya. Nak pergi jugaklah.Aa..Bukit Bintang?Jauh bebenor pulak dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Norhaizan,

      hehehehehe bunyik sedap dan kalau rasa lagiklah sedappp
      Ohhh..BB jauh yeah?

      Delete
  2. Saya pernah berurut dengan sorang makcin Indon ni. Urut memang best, tapi ya la... bab dia mencecer tuh yang tak tahan. Habis kisah dia laki bini pun nak citer kat kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam AA,

      Kan auntie auntie dah kata, memang tak suka makcik2 urut, memang mulut tempayan..hik3x

      Delete
  3. Akak, saya memang berurut tiap2 bulan, ada orang kampung pandai urut satu badan dan tip top. Dia akan datang rumah saya sebulan sekali dan tak kepoh langsung, upah nya pun sangat berbaloi. Dia ni muda2 duduk di Kl dan dah berumur lima puluhan baru balik kamapong sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sharifah,

      Ohhh..tiap2 bulan? memang best ler

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...