Followers

Tuesday, October 9, 2012

Birthday Treats

Dine dengan anak2
tapi P G tak ada, selalu benar
dia tertinggal, entah kemana
auntie tak pasti..

Lepas magharib, semua bersiap2
nak gi KLCC, Noy dan Peeja
nak belanja dinner..
Pergi satu kereta, kereta Noy
Khairul drive, uncle sebelah,
Dibelakang Peeja tengah2
diapit oleh auntie sebelah kanan
dan kiri Noy..

Berdiri depan tempat makan
Auntie tak pernah kesitu
Mana2 jerlah, anak yang nak treat
sempena Hari Lahir auntie..
walaupun belated dinner
Auntie berterima kasih dah bersyukur anak2 sudi
nak bawa makan




Penuh malam tu, 90% melayu
selebihnya bangsa2 lain


Bergadget ajer mereka

Sambil tunggu makanan
bergambar suker2..

Berspec auntie sbb nak nengok menu







10 minit kemudian, Appetizer datang dulu..


Main course yang kami order malam tuh..


Gambar closed up
Perangai uncle makan dulu, baru teringat nak ambil pic
Sememeh pun sememehlah
dah harapkan dia sebagai official photog auntie..hik3x
Nilah gambar2nya











Uncle punya (fish & chips)

Khairul punya (Spaghetti)

Noy punya (Spaghetti juga)

Auntie punya (beef steak) datang dulu
soup, bread and butter datang kendian..geram auntie


Nengok menu lagi, nak order dessert

choclate cake and icecream terlindung, 
besar portion, auntie dipaksa jamah sesudu

Minta tolong waiter ambilkan gambar kenangan malam tu

Cahaya lampu seperti bintang menerengi keluarga
Mudah mudahan kegembiraan sepanjang perjalanan hidup kami

Perut kenyang dan sendat
auntie dipimpin keluar
Sepanjang malam tu, Noy yang pimpin auntie

Nak menyopping memang tak sempat
Kedai2 dah mula tutup
Lain kali ajer datang lagi yea mama
kata Noy yang berhajat nak belikan
mamanya hadiah birthday..

Balik kerumah terus
kami sembang2..
Noy tanya..
"Mama nak aper untuk hadiah harijadi ni?"
Auntie jawab
"Mama tak nak aper2 Noy"
sambil memegang bibir with rolling eyes
auntie tiba2 teringat nak kasut
Kasut Kickers basahan auntie dah 4 tahun
"Nak kasut lah" kata auntie
"Kasut? Alah..kasut mama kan dah ada?" kata Noy
"tapi semua tu kasut jalan2, ni mama nak kasut gi pasar tani,
gi supermarket, kasut basahan" kata auntie
"Ohhhh...hantar jer gi gobbler, kasi repair"
Emmm...terus auntie diam..
Noy bertanya auntie
"Okay, nanti Noy belikan mama kasut LV nak tak?
" Pada kasut LV baik belikan mama baju2 total woman
dan compact powder dannnnn..."
Noy mencelah
"Ishhh..kata tadi tak nak aper2, ni kemain pulak macam2" kata Noy
Semua gelakkan auntie...
"Elehhhhh...bawak jer mama gi shopping, bila bila?

Entah bila lah, dia orang nak bawak,
Berkemungkinan hujung minggu ni nanti
Auntie tunggu dengan sab ba ra..hik3x

Thank YOu anak2 for being caring to your mama



37 comments:

  1. bes nya...hepi famili....semuga sentiasa bhgia brsama kn untie..tp besa la tu...bkn sng nak kumpul sekli gus semua nya...if ada cucu lg hepi kn untie:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Qaseeh,

      Miss communication lah tu maka tak terkumpul semua ahli keluarga.
      Cucu? masih kecil nak bawa kesini, nanti mengganggu keamanan sekeliling2, mesti tak reti duduk diam..hik3x

      Delete
  2. happy belated b/day untie ..

    ReplyDelete
  3. salam..bertuah sungguh auntie
    mesti bahagia hidup dikelilingi anak anak
    neway, selamat hari lahir ye auntie walau dah belated :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam muis,

      Alhamdulillah, tuah yang nampak, yang belum masih tersimpan rapi..hik3x
      Auntie bahagia dengan anak2 dan suami tercinta, cuma menantu ajer tak ada malam tu, kalau ada lagilah ramai.

      Terima Kasih, belated pun tak per kerana sudi juga wish auntie

      Delete
  4. Assalamualaikum Auntie Nani...
    Lama tak singgah menulis kat sini...Apapun Happy Belated Birthday, AUntie!...Semoga bertambah sihat dan murah rezeki sentiasa....^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusallam Warahmatullahi Wabarakatuh Sue,

      Mana menghilangkan diri?

      Terima Kasih atas ucapan dan doa Sue. Aamiin

      Delete
  5. As-salam Auntie,x pernah drop message b4 dis wlupon da lama follow blog auntie.Baik2 sume anak auntie yer,tsentuh tgk diaorg layan auntie,untungnya.Nway,Happy Belated Birthday jugak buat auntie,semoga dipjgkan umur,dikurniakan kesihatan & kebahagiaan bpnjgan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasallam Maria,

      Terima Kasih sudi tinggal message kali ni.

      Terima Kasih sekali lagi atas doa utk auntie. Aamiin

      Delete
  6. As-salam Auntie,x pernah drop message kt sini although da lama follow blog auntie nie.Tahniah sbb dpt anak2 yg baik,tsentuh tgk diaorg layan auntie.Nway Happy Belated Birthday,semoga dipjgkn umur,dikurniakan kesihatan baik spjg tahun & kebahagiaan kekal,Insyaallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah dua kali tinggal message,

      Aamiin.

      Delete
  7. Happy... tapi hati kakak tersentuh dgn limpahan kasih-sayang anak-anak auntie. Syukur nikmat ye auntie... moga berpanjangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakzakie,

      Alhamdulillah, kasih sayang dari anak, moga berkekalan

      Delete
  8. best nyer aunt n happy belataed besday moga Allah sentiasa berikan aunt kesihatan yg bertambah baik n happy disamping keluarga tersayang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam annapeje,

      Terima Kasih atas ucapan dan doa. Aamiin

      Delete
  9. Seronok tengok akak keluar anak beranak sambil meraikan hari jadi, keluarga saya macam ni juga suka pergi makan makan kalau ada birthday sesiapa dalam keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Rata2 sekarang, ginilah cara celebrate birthday, dah common dah.
      Alhamdulillah

      Delete
  10. mestilah kena sayang kat mak... dah dari kita kecik kot mama yg jaga... xgitu auntie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam me suya,

      Betul, kasih sayang antara mak dan anak2 tidak putus, dan jangan lupa pula bila dah berkahwin, ibu mertua juga adalah ibu, harus di sayangi.

      Delete
  11. wah wah seronokkan.
    nanti udah shopping pressie jgn lupa snappy snappy ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Deceptive,

      Memang seronok, nanti2 kalau dah bershopping2 auntie kabarkan, InshaAllah

      Delete
  12. reseki Anti dapat anak anak yang baik
    alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam pB,

      Alhamdulillah, auntie bersyukur pada Allah swt, anak2 menyayangi auntie

      Delete
  13. Happy birthday auntie, semoga sentiasa bahagia dengan family tersayang & sihat sentiasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ayu,

      Terima Kasih atas ucapan dan doa. Aamiin

      Delete
  14. Saya pernah makan di BEN's ni, makan sedap tp part air selalu lambat. Waiter plak ramai orang asing spt Pakistan, Mynmar. Siam pun ada.
    Selamat ulangtahun Auntie, semoga terus sejahtera dn bahagia di samping keluarga...

    ReplyDelete
  15. Berakah hidup noy generous dgn auntie mama dia, insyaAllah noy akan dikurniakan jodoh yang sangat baik..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam susumanis,

      Alhamdulillah, setakat ni Noy memang pemurah orangnya, terima kasih atas doa moga Noy bertemu jodohnya dengan yang sangat baik.

      Delete
  16. El lupe, sanah helwah auntie nani, Barakallah, insyaAllah..love reading yr blog posting even sometimes tak tinggal jejak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sanah helwah,

      TQ for reading auntie's blog.
      Appreaciate the thought of leaving yr prints. TQ

      Delete
  17. happy belated bday aunty (td dh komen kt blog peeja, ni straightly la wish kat aunty, hehe).

    moga aunty sentiasa sihat, murah rezeki dan bahagia selalu. amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Buyuiazliana,

      Terima Kasih atas doa dan ucapan.

      Delete
  18. Salam..
    Happy belated birthday Aunty..
    Semoga aunty diberi kesihatan yang baik dan di berkati Allah selalu. amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam fathen yaya,

      Terima Kasih doa dan ucapan.

      Delete
  19. happy belated bday auntie.tak sangka kite sebintang libra.semoga pjg umur,sihat selalu dan murah rezeki

    ReplyDelete
  20. Salam Rain,

    Thank dear for the prayers.
    Wah sama bintang ehhh..nice knowing you

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...