THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, August 7, 2012

35 Tahun Sudah

6 August 1977
Uncle dan Auntie diijab kabul
sebagai suami isteri..
35 tahun yang lalu..

Terlalu banyak pengalaman
manis dan pahit yang telah auntie
dan uncle lalui..
Yang pahit kami lupakan ajer

Walaupun kami  telah mengenali selama 40++
kadang2 masih ada juga perkara2
yang boleh terasa hati..
tapi uncle dan auntie selalunya berterus
terang..suka bersuara dan bawa berbincang
kami tak suka ada rasa dendam dan simpan2..
auntie dan uncle sentiasa saling bermaaf2an
hinggalah sekarang..

Yang manis paling terbaru..

Uncle tetiba peluk auntie pada tepat kul
12 malam, dan ucapkan
selamat ulang tahun perkahwinan yg 35 tahun
kata nya..

Auntie betul2 tak ingat lansung..huhuhuhu

sampai sekarang uncle
masih membelikan auntie hadiah
Jika ada duit lebih sikitlah
kalau tak ada rezeki..memang
mendiamkan diri..hihihih

Uncle belikan hadiah seutas rantai
untuk Anniversay auntie yg ke 35 tahun
Alhamdulillah..

Terima kasih atas kasih sayang yang berpanjangan
hingga kini..



Moga Allah payungkan kami kesejahteraan
hingga keakhir hayat

Amin..







56 comments:

  1. Selamat Ulangtahun Perkahwinan yg ke 35 utk auntie & uncle. Semoga kalian kekal bahagia hingga ke hujung nyawa & kekal lomantik ^____^

    wahhhhhhhhh...dpt rantai raye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ai,

      Terima Kasih atas ucapan.

      Rantai Hraya? tapi tak de loket sebab uncle belikan mas putih kali ni.

      Delete
  2. aminn... semoga jodoh uncle dan auntie berpanjangan hgga ke akhir hayat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam eza,

      begitulah hendaknya

      Delete
  3. Amin Ya Rabbal 'Alamin.

    Semoga bahagia itu hingga ke syurga. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. Happy belated anniversary auntie
    semoga auntie dan uncle bahagia hingga hujung nyawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam @cu,

      Terima Kasih sudi doakan auntie.
      Amin

      Delete
  5. Tahniah auntie... happy anniversary.. semoga kebahagiaan berkekalan hingga ke akhir hayat.. InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam rohayaroy,

      InshaAllah, moga Allah perkenankan doa itu.
      Amin

      Delete
  6. Alhamdulillah.. Tahniah auntie.. semoga terus berkasih sayang hingga ke syurga..

    ReplyDelete
  7. Happy Annivesary to Aunty dan Uncle.... kena belajar dari aunty rahsia rumahtangga kekal selama 35 tahun . Saya ni baru 8 tahun kawin dah rasa lemah dengan macam2 dugaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Tinie,

      Terima Kasih atas ucapan. Rahsia kekal?? Emmm...nanti2 auntie citer..InshaAllah

      Delete
  8. Tahniah buat Auntie & Uncle. Tarikh Wedding Anniversary kita sama tapi saya nikah tahun 2005. Alhamdulillah dah 7 tahun. Saya silent readwer Auntie & Peej. Husband saya satu office dgn Ayol.. seronok baca kisah2 Auntie dalam blog ni. Take Care Auntie. Selamat Berpuasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ekin,

      Terima kasih atas ucapan.
      Ohhh..yea ker sama tarikh wedding..hihihihi
      Auntie dah bertanya Ayol, Aah, memang satu office dan suami Ekin pegawai dia, katanya..

      Delete
  9. Aunty MM,
    Wow! 35 tahun? A very notable achievement. Congratulations Aunty and Uncle. har har *happy laughs*

    ReplyDelete
  10. semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat
    selamat ulangtahun perkahwinan auntie & uncle =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Lya,

      Amin dan terima kasih atas ucapan

      Delete
  11. assalam kak naie..selamat ulang thun perkahwenan..kak nanie kawen dulu 5 tahun dari acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Acik Erna,

      ohhhh dah 30 tahun jugalah acik kawin, Alhamdulillah

      Delete
  12. As Salam,
    Sudah sekian lama jadi your 'silent reader'...Happy 35th Anniversary with more happy anniversaries to come :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam naniasda,

      TQ for being my reader, terima kasih kerna tergerak nak tinggal jejak.

      Terima kasih atas ucapan utk auntie. Amin

      Delete
  13. happy anniversary auntie dan uncle..semoga terus di limpahi rahmat Ilahi...

    ReplyDelete
  14. selamat ulangtahun utk anty n uncle. semoga rmhtga yg dibina akan kekal bahagia hingga ke syurga.amin...
    lpsnie anty kongsikan la tips² bahagia rmhtga pulak utk panduan anakanda readers yg rmhtga baru sethn jagung ni. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam armAsyikin

      Terima kasih atas ucapan,
      tips bahagia..
      banyak kan bersabar..nanti2 InshaAllah auntie citer

      Delete
  15. Alhamdulillah...happy anniversary to both of you my beloved auntie nani and uncle bob :)...semoga kekal sehingga hujung nyawa....i am happy for u auntie... how i wish my mom and dad dapat kekal bersama..but jodoh tak panjang...i am still happy coz i have them as my parents :)...hugs auntie ketat2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Shuweet,

      heheheheh thank you for the wishes.
      Tak per jodoh ibu dan ayah shuweet tak panjang adalah suratan ilahi. Betul at least mereka masih hidup lagi.

      Hugs you tightly too

      Delete
  16. Tahniah untie...org muda kena belajar dengan untie macam mana nak kekalkan kebahagiaan dan saling menyintai walaupun sudah berpuluh tahun berumah tangga.

    Bestnya dapat hadiah blink2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam JunAina,

      TQ, kekal kerana dengan izinNYA, bersabar dari segala ujian adalah kita untuk menempuhinya.

      Hadiah yang tak diduga dari uncle..hi3x

      Delete
  17. Selamat Hari Ulang Tahun Perkahwinan untuk Kak Nanie dan suami..
    semoga terus berbahagia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makchaq,

      Terima kasih doa yang di panjatkan untuk saya. Amin

      Delete
  18. Alhamdulillah
    jauh sudah perjalanan kak nanie dan suami
    semuga hari2 yang akan datang lebih membahagiakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Rahmah,

      InshaAllah..

      Terima kasih atas doa

      Delete
  19. Semoga dipanjang umur untuk meraikan ulang tahun dimasa hadapan. Ours is also in August, another week. I am afraid there will be no exchange of gift. It is just love. I have not bought anything for many years now for my life partner. Maybe I will blog something as a gift.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Al- Manar,

      Terima Kasih atas doa utk saya.

      Good idea to blog about yr love partner, I would like to read yr experiences too..

      Delete
  20. happy anniversary auntie and uncle..alhamdulillah..semoga berkekalan hingga ke syurga..amin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ati,

      Terima Kasih atas doa..Amin

      Delete
  21. tahniah auntie.. semoga berbahagia sampai bila2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam NorMala,

      Terima kasih dan amin 3x

      Delete
  22. Happy anniversary auntie & uncle! Moga kekal bahagia bersama hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ayu,

      TQ for the doa's. Amen

      Delete
  23. Alhamdulillah.Tahniah ...semoga Allah memberkati sentiasa.

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah, tahniah ...semoga Allah sentiasa memberkati dan berbahagia selamanya. Amin ya rabbal A'lamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Shahrizat,

      Terima Kasih atas ucapan dan doa. Amin

      Delete
  25. hppy anniversary aunty!
    semoga uncle aunty sihat sentiasa

    ReplyDelete
  26. wow, bestnye aunty...

    Happy annivesarry, lmbt wish...
    btw, saya t'ingt entry aunty, kisah mase pantang ank sulong... :)

    ReplyDelete
  27. Aunty,

    Tahniah :)Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

    ReplyDelete
  28. Selamat ulangtahun perkahwinan kak. Akak kawin tahun 1977 ya saya masa tu berada didalam tingkatan satu.

    Saya pun baru menyambut ulangtahun perkahwinan pada 28/7/1983 dah 29 tahun kami berkawin, shamsul pun macam abang bob suka belikan hadiah kalau dia ada rezeki lebih, tahun ni dia belikan saya beg coach je. Tarikh ulangtahun perkahwinan akak sama dengan tarikh hari jadi shamsul, dia lahir pada 3/8/1959 dah 53 tahun, kami anak beranak belanja dia berbuka di Sahara Tent jalan bukit bintang je.

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...