THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, July 31, 2012

Hari Kesembilan

Juadah berbuka pada hari kesembilan

Anak bungsu membantu didapur
Alhamdulillah,
Auntie masak..
Paru goreng
Sambal tumis udang petai
Sayur campur
telur dadar


Begedil beli,
sambal goreng bilis
dan sambal tempoyak di beri oleh kawan auntie
tapi hari ni dia tak berbuka dengan auntie
sebab anak2 buah nya berkumpul ramai2 berbuka kat rumah dia



Kali ni uncle beli otak2, popia basah dan murtabak daging dan ayam
semua kuih pedas2 ni auntie suka

Kuih manis pula
talam ubi, talam lapis dan tepung pelita
Air laici dua tin..

Alhamdulillah..

N3 ni kali adalah N3 yang terakhir
berbuka dengan gambar2 juadah
Auntie tak nak ambil lagi gambar2 hidangan berbuka
nanti auntie akan  bercerita dengan penuh
semangat tanpa bantuan gambar..
Macam maner? okay tak?
hihihihihi

31 comments:

  1. Salam Auntie...lama tak baca entry bertulis Auntie. Kalau tak sihat, semoga cepat sembuh Auntie :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali cik faye,

      Aah, auntie lately kurang daya utk menulis panjang2..huhuhu

      Delete
  2. Salam Kak...alamak...takde gambar tak bestlah kak... at least dpt kongsi idea nak masak apa untuk berbuka ari ni...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali anie,

      Tulah pasal, tak de gambar memang tak best..penyakit kelang kabut nak berbuka jadi selalu terlupa

      Delete
  3. ok auntie baca cerita auntie pun saya dah seronok kalau ada gambar lah tu

    ReplyDelete
  4. sedap je tgk pic tue ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Cik Anis,

      Sedap tengok pic?
      Dikatakan makhruh letak pic..huhuhuhu

      Delete
  5. Replies
    1. Salam pB,

      Meriah hanya bulan puasa ajer

      Delete
  6. As Salam auntie.. best lagi dengan gambar2.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali rohayaroy,

      memang ada gambar lagilah best

      Delete
  7. As Salam auntie... best lagi dengan gambar2 ... hihihi

    ReplyDelete
  8. alamak takde gambo tak best la auntie
    tak leh cuci2 mata. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Lya,

      Tulah pasal, auntie dapat tahu, ia nya makruh sebab kecurkan orang berpuasa..hihihihihi

      Delete
  9. ala..x best la auntie kalo x de gambar..
    gambar adalah wajib!! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Inzell,

      Aah..InshaAllah auntie nak selitkan gambar..hihihihi

      Delete
  10. meriahnya...tak best la cite makan takde gambar auntie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Rai,

      hahahahahah nak gambar makanan? nanti auntie usahakan

      Delete
  11. Tak kesah ada gambar ke tak ada gambar ke, saya suka je membaca cerita akak.
    Seronok tengok lauk dan kueh tu kemain meriah betul jeles saya kak, kita berdua je kat rumah buka puasa, wan hanya balik sini hujung minggu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sharifah,

      Nak ramai berbuka, cepat2lah bermenantu..hahahahha

      Delete
  12. Alhamdulillah .. Auntie hepi dan boleh masak lagi. Ella hepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ella,

      Auntie kalau boleh dah tak mahu masak lagi, memang dah uzur tapi kadang2 tekak nak masakkan sendiri

      Delete
  13. Nak gmbr jgk..nak carik idea bukak pose..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ati,

      hihihihihi nak cari idea bukak pose dgn gambar2 auntie ker?

      Delete
  14. sedapnyee..
    ptg ni nk buka dgn apa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nur,

      Aah, berbuka dengan apa saja adalah nikmat.
      Petang ni auntie nak berbuka dgn nasi beriani

      Delete
  15. assalamualaikum....wahh..meriah nyer lauk pauk...alaaaaaaaaaaa...buh la gambar...leh tambah idea ape yang nak di masak atau di beli...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussallam Warahmatullahi Wabarakatuh,

      heheheheh nanti2lah, kalau rajin auntie snap kalau idak, kita bercerita ajer

      Delete
  16. Untie tak ada gambar tak kick...kena berimiginasi la pulakkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam JunAina,

      Amboi, tak tendang? hihihihihi
      Nantii auntie bagi kungfu kick..hahahahah
      InshaAllah nanti auntie snap pic okay?

      Delete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...