THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, June 28, 2012

French Of The Day

Pagi2 selepas subuh auntie lapar sangat
Tak tahu nak makan aper utk sarapan
Tekak terasa nak makan beehoon Singapore
Alah..goreng putih tu..makan ngan kicap cili pedas
Fuhhhh..
tapi badan tak brapa ringan nak goreng
sakit2, lemah dan lenguh2..

Nampak ada roti kat dapur..
Nak cepat dan ringkas auntie
buat french toast
Alah roti celup telur tu
makan dgn sos cili/tomato/mayo/madu
bancuh 1 mug nescafe
Insulin..
Alhamdulillah auntie makan dengan sos cili
Settled.


Gambar googles 
tapi sebijik macam auntie buat pagi tadi
pakai roti High Fibre

Pukul 9:30 pagi, uncle nak keluar, gi Mahkamah
Peluk2, cium2 dan salam2..hhihihi
Sampai ke Tua auntie masih praktik lagi..
Mudah2an..hingga keakhir hayat

Auntie layan surfing the whole morning..
tak buat n3..kemas2 blog ajer
banyak auntie delete blog
dlm bloglist auntie, yg mana tak aktif
yg tak pernah say 'hello' atau tinggal jejak
yg block utk invitees saja, dimana auntie tak
terpilih..
Itu pun masih lagi berderet2 yg perlu di kemaskini
Wait till my mood comes again..InshaAllah

Badan auntie bila dah sengal2
datanglah 'menyinta' nak prepare masak untuk tengahari
tapi kalau lapar karang, nak makan aper?
Keluar sotong, fishball dan sayur mayur
letak kat sinki
cadang nak buat tomyam satu mata cukuplah..
boleh hirup2 makan ngan nasi atau beehoon

Uncle balik dari Mahkamah
Cepat pulak dia balik
Kes ditangguhkan hingga 30/7/12
Ishhh...dah dua kali tangguh
dari awal tahun lagi..
Hakim gi Umrah, Hakim ni,
hakim tu..
Wahhh...M'sia kekurangan Hakim ker?
Moga dipermudahkan kes ni, kes berat
yang melibatkan 404 pegawai tentera
yang teraniaya dari tahun 1971 lagi
Moga Allah permudahkan dan cepat
selesaikan..InshaAllah

Uncle ada pegang bungkusan ditangannya
dan pass kat auntie
Dia beli croissant tuna dan chicken kari
dari Delifrance
Kebetulan kan? French Food
Sarapan French Toast
dan lunch pula croissant
Alhamdulillah..







Croissant selalu ada di hotel2 bila bersarapan
Selalu nya kalau auntie bertour diluar negara
Auntie akan pack croissant, pisang dan air mineral
untuk naik van/bas bila keluar untuk sightseeing tour
hihihihi..bila lapar makan dalam bas


Sotong dalam sinki?
Emm..auntie masak juga TomYam..
I loike pedas2..spicy food
Lidah asian lah katakan...hihihihihi
Bila dah pedas2..perut jadi panas
akan meragam lah perut
tapi tak serik..masih suka pedas2..


21 comments:

  1. Assalamualaikum Auntie Nanie

    lagi pedas lagi sedap kannnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikum salam atuk,

      Aah..ada kick..hahahaha

      Delete
  2. assalamualaikum auntie...bestkan kalau tersa sangat malas nak masak tiba2 jer ada org bwk balik makanan...rasa nak lompat tinggi2..klu saya cepat2 simpan balik bahan dalm fridge...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam puteri,

      Aah..rezeki lah tu, dan Allah permudahkan auntie utk kerja2 memasak. Alhamdulillah

      Delete
  3. Wah wah hari ni akak dengan abang bob cakap bahasa peranchis lah kat rumah sebab dah terlebih makan roti peranchis,hihihiiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sharifah,

      satu patah perkataan perancis pun akak tak tahu..hihihihi

      Delete
  4. assalam auntie....dil klo mkn roti hari2 pun xpe...hihihi..
    p/s:suka tgk auntie n uncle..smoga kmi juga jd sprti itu..loving couple.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasallam ummi,

      Aah, auntie pun memang suka makan benda2 yang berasaskan gandum.

      Moga ummi juga akan bahagia disamping keluarga..InshaAllah

      Delete
  5. bes nya...tak pyg g keja...duduk rmh wit loving asben...hopefuly giliran sy nak mcm untie jgk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Qaseeh,

      Memang rezeki auntie menempuh hari tua dengan tenang disamping suami tersayang yang amat penyayang.
      Alhamdulillah..

      Delete
  6. IM ada beli roti gardenia Bonjour. Esok sapu dengan planta dan makan bersama ali tea!

    ReplyDelete
  7. Assalmualaikum auntie.. alhamdulillah.. masih sihat lagi auntie saya ni yer.. x pe .. buat kerja pelan2.. kalau auntie x masak.. auncle mesti faham.. take good care of u'r self auntie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaikummussallam NorMala,

      Alhamdulillah, sihat2 orang sakit.
      Auntie kena tabah dan kuatkan semangat kalau ikut memang nak baring ajer.
      TQ for yr advice

      Delete
  8. Seronok baca kisah aunty dan uncle yang sentiasa segar cintanya...

    Saya memang jarang bersarapan dari bujang sampai anak satu...kalau cuti je bersarapan sebab kena paksa dengan wife...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam jedi,

      Alhamdulillah, kasih mengasihi dan hormat menghormati membuatkan hubungan kami bahagia sehingga kini.

      heheheheheh sampai kena paksa ker untuk bersarapan?

      Delete
  9. byk2 kedai jual croissant..kita paling suka delifrance punya..
    mmg sodap..

    bau dia je dah tergugat dibuatnya! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Putubambu,

      Aah, memang sekarang banyak dijual di kedai2, even kulitnya punya ada dijual dipasaraya.
      Senang nak prepare apa inti yg kita gemari.

      Delete
  10. Ambuih! Mkn omputih ajer aunty yea? French toast pakai roti mil penuh adalah ohsem. Telur yg lebih tuh buat scramble plaks. Mkn ngn sos cili n hot milo.. Nyam3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ayu,

      heheheheh sekali sekala ajer bolehlah, selalu jemu dan jelak nanti

      Delete
  11. roti celup telur tu menu kesukaan anak2 saya
    satu bungkus roti tu boleh abis
    saya punya letak lada hitam ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...