THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, June 9, 2012

Belum ada rezeki

Uncle dah balik
dari Park Royal Hotel

Berita kurang enak yang dibawa
Anak buah tak berjaya dalam interviewnya

Kata anak buah, dia tidak berjaya
dalam dua perkara
Berjalan dan satu soalan saja

Pertama
Berjalan?
Macam maner lagi nak cantik berjalan?
Tak kan anak buah jalan kengkang, terhinjut2
atau mengetam..senget..hihihihihi
Cat walk dah di ajar

Kedua
Soalan

QPR awak tahu?
Auntie sendiri pun tak tahu apa itu QPR
Siapa tahu bila auntie mention nih?
sian anak buah auntie belum pandai kelentong lagi
mesti pandai kelentong masa interview
bukan aper..selalu nya kena berani berinteraksi
yang sebenarnya
auntie akan jawab macam gini
Ohhh..I am sorry, I did some research on
this company but I have not come across of
this word QPR
at least orang tuh boleh gek tahu yang
kita ada some knowledge ttg company tuh
dan ada interest buat research sikit.
Mungkin soalan lain akan menyusul
yang kita boleh jawab..hihihihihi

Orang laki2 mestilah tahu
sebab 80% semua suka bola
So QPR tuh ada kata pendek untuk team bola
QPR adalah Queens Park Rangers di White City London
yang di beli oleh company tuh

Baru auntie tahu bila uncle bagi tahu..
hihihihihihi

Tak per, satu pengalaman untuk anak buah auntie
sekurang2nya..
Bulan depan ada close interview kata
secretariat staff, cuba lagi lah..
tapi process dia berbeza..
harap2 anak buah auntie tak patah semangat
sian, sekarang dia sedang tidur berihat
penat minda tuh..
hiihihihihihi

Malam nanti lepas maghrib, uncle nak bawa
mereka makan malam
InshaAllah..




29 comments:

  1. saya pon tak tahu QPR...

    SPR tahu lah....

    ReplyDelete
  2. entah.
    tak per, byk lagi pintu rezeki lain yg masih terbuka. Sekurang kurang nya dapat pengalaman di interview..think positive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Betul, itulah yang saya katakan pada anak buah

      Delete
  3. Untie...kalau budak2 fresh lagi mana nak tau kelentong tu semua tak ada pengalaman lagi. Mesti nerbes masa interview tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Yea lah tu, mentah lagi..hehehehhe

      Delete
  4. x pe, cuba lagi next time..

    ReplyDelete
  5. Nani,
    Salam
    Selalunya kalau anak anak pi interview,emak yang lebih nervous.Cuba lagi.Sekali gagal jangan mengalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali mamason,

      Betullah, saya pulak yg tak lena tidur 2 malam, asyik risau..hihihihihi

      Delete
  6. Kesian, mungkin belum rezeki lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Tak per, boleh cuba lagi, dia baru jek 20 tahun

      Delete
  7. Tak mengapa, sekali gagal, bukan bermakna gagal selamanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakcik,

      Akak bagi semangat kat dia suh dia cuba lagi, kalau bukan rezeki utk jadi cabin crew, banyak rezeki lain lagi..InshaAllah

      Delete
  8. Belum rezeki... InsyaAllah berjaya kat tempat lain..

    ReplyDelete
  9. Soklan mcm tuh pon ado.. Hish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ayu,

      Soklan tu patut, yang tak patut ditujukan pada candidate perempuan.
      Not all ladies suka bola sepak..hihihihihi

      Delete
  10. InsyaAllah...better luck next time

    ReplyDelete
  11. intebiu air asia ker?
    nak jadi crew mesti byk benda kena check
    cara jalan..gigi mesti cantik tersusun..tak mau ada kudis.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Irfa,

      heheheheh semua requirement tip top

      Delete
  12. Salam Auntie,

    Kalau dalam bahasa audit, QPR means Quality Performance Review.
    Tapi tak tau la apply ker idak in your case.


    Anis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Anis,

      Tak ada kena mengena dgn bahasa Audit, QPR adalah team bola yg mereka beli di UK

      Delete
  13. ehehehe. anak buah maklong tu tak pandai kelentong pulak.ish3 ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ariya,

      hahahahaha kelentong kena pandai tau masa interview..hihihihihi tapi jgn kelentong sampai terbelit diri

      Delete
  14. ehehehe. apa lah anak buah auntie tu.hihihi. kena banyak belajar tentang kelentong ni.haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ariya,

      Kelentong untuk lepaskan diri, bukan kelentong pekena orang..hahahahaha

      Delete
  15. AnonymousMay 16, 2013

    Ι do not evеn knοw how I endеԁ up hеre, but I thought thiѕ post was good.
    I don't know who you are but definitely you'гe going tο a famous blogger if уοu
    arеn't already ;) Cheers!

    my webpage: rimmel

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...