THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, June 27, 2012

Apa Yang Penting?

Hari Rabu tanpa kata2
Dah seminggu auntie tak berkata2..(menulis)
tapi hari ni nak berkata2..hihihi
Entahlah..mood hilang untuk menulis
tapi mood untuk membaca pula yg datang
so auntie nak cari buku lagi..

Auntie ajak uncle pergi ke
Jalan Tuanku Abdul Rahman
Masuk kedai buku..lama jugak
auntie kat situ
Auntie beli 3 buku
ranap 200 ratus kat situ
tapi buku2 tuh tebal boleh lah
auntie buat membaca sepanjang
bulan Syaaban dan Ramadhan nanti
Dah tu nak cari bahan2 menjahit
pergi ke SSF,


 Cari lace ela2..untuk jubah

 Apa hal tersengeh?


Entah tingkat brapa tah?
Perabut2 yang dibuat dari cermin
Punya lah cantik tapi fragile
kalau diketuk mesti sumpek atau pecah
tak mahal, kalau ikut nafsu, nak jer auntie beli
Akhirnya Akal yang menang..hihihihi

Kat situ, Auntie beli tempat gantung kunci2 ajer
untuk anak, seratus lebih ajer..
harap dia bayar balik..hahahahaha
bergurau yea sayang Peej


Budak lelaki kat belakang auntie tu
amatlah baik dan peramah
budak Sungai Petani, Kedah
dah kerja kat situ selama 4 tahun
kata nya nak balik kampung dlm masa
terdekat, duduk KL tak leh simpan duit
cost tinggi..Aduh! dah empat tahun baru tahu?

Nasir namanya..
dia teman uncle dan auntie ke setiap tingkat
kat SSF tu, ada 5 tingkat kesemuanya..
habislah kami tour setiap tingkat..
seronok auntie sebab ada dua orang escort
uncle dan nasir..yang amat penyabar
auntie kan lembab dan terkedek2..huhuhu

Bila dah capai macam2..
Nasir kata sebelum auntie bayar
auntie isi borang jadi member
bayar 20 ringgit ajer tapi auntie
boleh dapat discount utk kesemua barangan tu
Alhamdulillah..uncle isi borang..
dan total bill rm 300++ ajer

Bila ke Jalan TAR
banyak kedai borong
baju2 blouses, jubah, tudung dan kain ela


Ramai perempuan yang berumur sebaya
dgn auntie membeli belah kat situ..
terasa amat tersentuh..
bila salah sorangnya sedang
membelek2 dan terus beli
Rasa kesian..mereka membeli kain2
semeter RM 5 ringgit..bila mereka berlalu
dari situ, saja2 auntie ramas kain2 tuh
ingin tahu fabrik nya..
Kenapa murah sangat?

Emm...
Pilihan masing2..
Quality or Quantity?

Auntie jatuh katogari quality dan quantity
masa kerja dulu..huhuhuhu
Bila dah tak kerja, baju tergantung2 dalam
almari..
walaupun dah give away, masih ada lagi
yang tak berpakai..Ishhhh
memang ikut nafsu ketika itu..


Auntie memang dah nekat tak mahu
membeli apa2 untuk pakaian lagi
Auntie akan pakai apa yang ada
walaupun Hari Raya nak menjelang
InshaAllah

Bukan masa untuk auntie mengikut fesyen lagi..
Pakaian auntie adalah menutup aurat, kemas dan selesa
Corak dan Warna sudah tentu diutamakan dulu

Itu yang penting..


24 comments:

  1. As Salam, Auntie....gembira saya rasa bila tengok auntie sihat...semuga kesihatan auntie bertambah baik dari masa ke semasa....apa2 pun suka tgk gambar auntie yg tersengeh tu sebijik Nonoy.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali eyda,

      Alhamdulillah, walaupun auntie sakit, auntie masih boleh pertahan lagi.

      Aah, gambar2 auntie masa muda banyak rupa Noy
      satu acuan lah katakan..ngeee

      Delete
  2. Assalamu'alaikum Kak Nanie.

    Saya suka tengok gambar Kak Nanie yang tersengih tu. Sweet sangat.

    Sebenarnya, saya pun beli kain yang murah saja untuk buat baju - upah lagi mahal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussallam Warahmatullahi Wabarakatuh Kakcik,

      heheheheheh sengeh2 sebab happy dapat jalan2 bila terasa sihat sikit.

      Alah..saja jer kakcik kata macam tu, beli yg murah2, kakcikkan bekerja, ada duit sendiri boleh ajer beli. Kalau isteri tak bolehlah nak demand2 dari husband kan?

      Delete
  3. Kak saya takut nak masuk SSF sebab selalu kalah dengan nafsu pantang nampak semua nak beli, shamsul pulak jenis yang suka juga shopping barang2 rumah bukan nya dia nak tegah apa kita beli malah dia lagi teruk dari saya so saya dah berjanji buat masa ni tak nak masuk SSF ke, Ikea ke atau mana mana tempat yang jual barang rumah melainkan kalau betul2 saya memerlukan yang baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Rumah sharifah banglo bolehlah beli macam2, rumah akak dah sempit dah tak de ruang, kalau ada ruang mesti 'terbeli' punya

      Delete
  4. salam Aunty,

    wah jauh cari buku ke Jalan TAR.. :)

    Alhamdulillah, nampak muka Aunty berseri2.. and nampak Aunty macam kurus sket lah..

    Hak mampu milik tu kadang relatif kan Aunty.. Murah pada kita tapi pada org lain tidak. Syukur dgn apa yg kita miliki.. Buku apa Aunty beli? Share lah nanti kalau dah start baca..

    Take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali peparidsign,

      Aah, auntie kurus sikit sebab jaga makan.

      Betul beli kalau mampu walaupun mahal. Kalau tak mampu jangan sekali2 berhutang piutang.

      Auntie beli buku2 agama dan tafsiran Alquran.
      Dah ada buku2 tuh tapi saja auntie nak baca from different author.

      InshaAllah..dah selesai baca, auntie cuba share inti2nya tapi kebanyakkan nya adalah 'rahsia dlm rahsia'

      Delete
  5. Salam Aunty,

    Wah jauh nya beli buku sampai ke Jalan TAR :) Alhamdulillah Aunty nampak ceria dan sihat.. and nampak kurus sikit lah :)

    Hmm.. citarasa org tu berbeza kan. Kadang murah pada kita tapi tak pada org lain. Sesuatu yg sangat relatif.. Alhamdulillah dgn apa yg kita mampu miliki kan Aunty.. Kadang benda2 cam tu jadi kita lebih bersyukur dgn hidup kita..

    Btw, nanti story lah Aunty beli buku apa.. :)

    Take care..

    ReplyDelete
  6. Salam kak Nani
    Minggu sudah saya ke situ juga...tempat yang sesak dan menyesakkan
    tapi tak muak2 untuk ke sana lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Farid,

      Betul, memang sesak kat TAR, parking pun dua kali round, baru dapat.

      Delete
  7. salam aunty..^_^
    cantik nye aunty, nampak segar dan ceria.
    Suka tengok aunty camni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali Fathen,

      TQ Alhamdulillah..auntie sentiasa berdoa agar wajah auntie
      menampakkan segar, ceria dan ber'Nur'

      Delete
  8. salam singgah n follow blog awak.
    jemput ke blog sy di afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali,

      Terima kasih follow blog saya, nanti2 saya jengok blog AWAK..

      Delete
  9. SSF murah tak kak???? ada jual manik yg gam tu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Afasz sekali lagi,

      SSF bukan murah, barangan SSF ada quality dan tempat nya pun selesa jadi harga ada 'tinggi' sedikit. ngeee..

      Delete
  10. SSF di Melaka dah tutup. Masa closing down sale ari tu, dengar cerita ramai datang memborong. Dah lama saya tak ke Jalan TAR, lagipun, TARak apa mau cari! Taje care Nanie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Hjh Noralenna,

      Lahhh..kenapa tutup? Tak de sambutan dr org Melaka?

      hehehehehehe kalau tak de hal, memang malas nak ke TAR tu

      Delete
  11. xper auntie.. buat mana yg ptt.. hehehehe suya pun suka ssf :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam me suya,

      Aah, auntie leka masa kat SSF tu..cantik2 barangan nya

      Delete
  12. Kakak punya komen semalam tak masuk kenapa ye auntie.
    Tak apalah hari ini kakak datang lagi.
    Moga auntie terus sihat. Nampak semakin cergas sebab boleh pusing semua floors lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali,

      Entahlah, auntie dah check kat Spam pun tak ada.

      heheheheeh Terima Kasih doakan kesihatan auntie.

      Delete
  13. Beshlaa, aunty.. Jln2, dating2, shopping2 n mkn2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...