THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, May 28, 2012

Semua Bakar2

Hari Khamis yang lalu auntie balik kampung lagi
tapi kali ni tidur rumah adik ipar di Tedung
Pertama kalinya auntie tidur rumah dia..
Auntie tidur 2 malam
hari sabtu lepas sarapan auntie dah
balik ke KL
Alhamdulillah..auntie amat selesa

Auntie balik kampung sebab uncle nak
berubatkan auntie dengan Ustaz Najif
Auntie ikutkan ajer, kata nya
berubat secara islam, solat hajat selama 7 malam
Kata ustaz tuh, kalau ada perkara2 ghaib yg tak elok,
benda2 tuh akan bertemu dengan dia..
Emm...auntie diberi air untuk mandi, minum dan
sapu pada badan yang sakit2

Honestly speaking, I dont know whether it works
or not coz auntie hari2 makan pain killer
without pain killer..auntie will be in bed
lying down with pain..huhuhuhuhu
But somehow, dalam kesakitan, hati auntie feel tenang dan ceria..
Alhamdulillah..

Wahhhh...auntie nak makan lagi ikan bakar
nak bawak family adik ipar ni pula kali ni
nak bukak table lagi..hihihihihi
tapi adik ipar auntie tak ikut
sebab dia nak menolong hiris daging malam tu
ada jiran yg nak buat kenduri kawin hari sabtu
jadi kami pergi tanpa Tok Sidang
Uncle bawa kami ke Alai lagi
kali ni di kedai Ala...Kassim
di sebabkan malam tuh adalah
hari Jumaat malam sabtu
tak ramai dan padat macam
malam minggu..
So Service laju..
So happy..hihihihihihi


Auntie amat gembira...
terserlah dimuka




Anak2nya..Khairiah dan Ajang (nama timangan manja)

Pilihan malam tuh udang, ikan jenahak
sotong dan kerang
heheheheheh  sedang makan baru 
auntie teringat nak snap gambar.
Auntie suruh Khairiah (anak buah snapkan)


Udang bakar

Jenak bakar
fresh dan sedap 

Kerang rebus

Sotong goreng tepung

Otak2 

Fresh Orange

Nasi lemak

Jelly kelapa..
Sedang makan2..Tok Sidang kata
dia on the way nak join kami..
Alhamdulillah..


2 pasangan yang erat keluargaan nya
menempuh perjalanan hidup dgn tabah

o
Pasangan yang masih utuh kasih sayang

Ala... Kassim

Kami makan tak habis..
Adik ipar suruh bawak balik
kerang, otak2 dan sotong tepung

Puas hati makan
Memang sedap dan murah
hanya rm90 saja

Wah, kalau balik kampung
auntie nak makan lagi
tapi kat Muara Duyung pulak..
InshaAllah


33 comments:

  1. Tak apa lah auntie, kita mencuba dan berusaha, yg moden pun cuba, yg secara Islam pun kita cuba..dah cuba, baru kita tawakal..:)

    Udang bakar tu nampak best sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Daddy Ziyyad,

      Betullah..auntie cuba dua2 dan berserah pada Allah swt

      Aah, memang sedap udang bakar tuh..hihihi

      Delete
  2. Replies
    1. Salam yana,

      Alhamdulillah..masih ada selera maka auntie layanlah tekak ni..

      Delete
  3. teruskan usaha dan ikhtiar ye antie. Teringinnya nak jumpa auntie lagi sekali. bila nak kenduri lagi ye? heheeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakchik,

      InshaAllah..jika ada perubatan islam auntie akan cuba tapi perubatan moden teruskan dgn ubat2an.

      InshaAllah, terdekat makan2 masa openhouse raye kot..hihihihi

      Delete
  4. dulu saya mkn tempat dia nama Parameswara.
    kat situ pun sedap jugak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nissa,

      Wahhhhh..Parameswara tu kat manerlah pulak?

      Delete
  5. apa khabar aunty nani.. lama tak bertegur sapa. saya dah 2x try kat muara sg. duyung tu.. alhamdulillah, tak menghampakan. kupang msk pedas dia sedap.. sy pun pakcik yg duduk kat melaka suggestkan ke situ.. insyaAllah akan pegi lagi dan lagi dan lagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mrs Mel,

      Alhamdulillah..still breathing, hihihihi
      Terima kasih menanya kabar auntie.

      Tulah, next trip nak ke M Duyung pulak.

      Delete
    2. salam auntie..

      hrp auntie sihat.asek2 nk comment kat post ikan bkr je ni..he3.
      mcm Mrs Mel ckp..Muara Sg Duyong mmg best.Kalau menu kupang tu,saya suke kupang masak tiga rasa.nyum3.
      auntie mesti ke M.Duyong tu..da ramai reccomand nie..hu3.

      Delete
  6. Eh... murahlah harga makanannya. Boleh cuba ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakcik,

      Tulah pasal, amat murah, makan sampai sendat perut tapi tak sampai seratus..
      Kakcik kalau keMelaka cubalah

      Delete
  7. wah! makan2 lagi.. jeles2.. auntie.. kalau saya lah kan.. sedap atau tak tu no 2.. yg penting seronok dapat bersama keluarga.. sanak saudara...kan?.. terselah kegembiraan di riak wajah untie... huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam NorMala,

      Betullah..memang seronok bila keluarga te rdekat sama2 makan2..
      Memang auntie sayang keluarga kaum kerabat uncle, sebab mereka tempat auntie menumpang kasih

      Delete
  8. 90 je untie...huh! Kalau kat KL jenuh nak membayo nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam JunAina,

      Haah, 90 ajer kalau KL memang beratus ler, KL commercial sangat, adeker sekor sotong rm10, memang mahal nak mampussss..

      Delete
  9. Kat Melaka banyak tempat ikan bakar ni kan.... Tapi dah bertahun tak ke sana..

    Makchaq pernah berubat tradisional di Telok Mas , melaka selepas berbulan2 berubat di hospital tak berkesan, berusaha saja.. Alhamdulillah sekarang dah sihat sepenuhnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makchaq,

      Memang banyak tempat ikan bakar diMelaka
      Alhamdulillah, bila bertemu yang serasi dan dgn izin Allah maka pulihlah dr derita sakit.
      Syukur makchaq dah sihat.

      Delete
  10. wahhh..sedapnyer...happy to see your happy face auntie....kat mana ek tempat auntie makan nih?? rasa cam nak ke melaka insyaAllah kalau di izinkan this weekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam shuweet,

      hehehehehe auntie makan kat Crystal Bay, Alai Melaka
      gerai no 1 tulah Ala..Kassim

      Alahai..auntie this weekend tak balik, kalau tak boleh kita
      rendezvous kat Melaka

      Delete
    2. insyaAllah..kalau jumpa jalan ke Alai mimie akan singgah kat tempat ni nak cuba makan....sangat tempting...tu la kalau auntie ade lagi best..

      Delete
  11. Replies
    1. Salam Radiah,

      Best bangat, rase nak lagi dan lagi..hihihihi

      Delete
  12. Salam akak
    Best makanan dia. Murah pula tu. Semoga akak bertambah sihat insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Ariff,

      Mudah2an akak sihat hendaknya, Amin

      Aah memang murah, tak dapat rege tuh diKL

      Delete
  13. murahnya untie..tengok pic pon, nampak sedap sgt..hehe
    untie, jaga kesihatan yek, semoga untie cepat sembuh.amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam axie,

      hehehehehehe memang amat menyelerakan makanan disitu

      Terima kasih atas doa kesihatan utk auntie

      Delete
  14. murahnya! udang tuh sangat tempting ekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aimi,

      Udang tuh sedappppp..hihihihihi

      Delete
  15. Semuga dengan ikhtiar kali ini dapat lah mengurang kan bebanan sakit akak insyallah,

    Makan bakar2 dengan harga Rm90 sangat murah tapi kalau akak datang hari cuti memang pengsan kena potong kepala, saya selalu kena bila ke Melaka dan memang kalau kita nak makan di layan dan tak menunggu lama datang lah pada hari2 biasa je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sharifah,

      InshaAllah..moga akak sihat hendaknya

      Aah, kat 'Sekencing' (bukan nama sebenar kedai) sekor sotong rm10..gilo punya mahal

      Delete
  16. As Salam, Auntie...kalu makan di Ala Kassim mmg berbaloi....sedap pun sedap murah pun yer....tp awas kat Muara Sg Duyung x brape nk ngam...tp kalu auntie nk cuba x salah....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...