Followers

Friday, May 11, 2012

Citer Majlis Kawin, Nanti2lah dulu..

Noy hulur kotak,
ada tertulis cake and more di kotak
Cantik kotak tuh, siap bereben2..

Ishhhh...kek lagi kata auntie dalam hati
Kek kawin 5 tingkat si Peeja pun tak habis makan lagi
walaupun dah bagi sana sini..
masih ada balance lagi dlm fridge

Bila auntie buka ada balang berisi tart nenas
Suka sangat auntie
Semua dalam rumah tahu auntie suka makan tart nenas
Ambil satu masuk dalam mulut
sambil dilihat oleh kedua2 anak perempuan auntie
Peeja dan Noy
Sedapppnye.. kata auntie

Tentulah sedap..mahal tuh kata Peeja
Noy sayang mama, tulah belikan mama yang terbaik
kata Peeja

Cantik kan kotak dia..
auntie tak tergamak nak buang dalam tong sampah


Bukan auntie makan sorang2..auntie share dgn uncle dan anak2 yg lain
TQ Noy..

Auntie masih belum rasa nak citer2 ttg majlis kawin
sebab gambar2 dlm kamera.
tak banyak dan berterabur
auntie cuba nak susun dulu dan masukkan dlm draft
Lagi pun lepas jer kenduri kawin tuh, auntie sangat2 letih
asyik mengantuk..siang malam nak tidur
Auntie hanya buka fb ajer dan berstatus pendek2
Emm...kata geng2 fb memang macam tuh kalau lepas kenduri
kadang2 ada juga package demam, nasib auntie tak demam lah pulak..
hanya mengantuk keletihan selama seminggu..
tapi banyak pengalaman manis yg auntie lalui..

Auntie amat bersyukur dan gembira
Alhamdulillahhhhh...

20 comments:

  1. rehat lah dlu....nak tgk jgk gmbr kawin peeja =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Munnafendy,

      Auntie tak banyak gambar, tu yg tak tahu kat maner nak mula

      Delete
  2. aunty.. rehat2 dulu.. rileks saje ye... beru smlm sy trtnye sendiri sihat ke aunty.. alhamdulillah.. sy doakan aunty sihat2 slalu ye..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam si cokelatte,

      Auntie sentiasa tidak sihat, sakit2 badan auntie ni dah melampaui batas, auntie tak boleh nak berfikir bila sakit.

      Terima Kasih atas doakan kesihatan auntie..moga badan auntie hilang bisa2 ini..

      Delete
  3. salam aunty,

    sedapnya dapat makan tart nenas delectable..owner delectable tu ada blog gak aunty, 'the journal of a girl who loves to cook'..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Fina,

      Ohhhh..yea ker..TQ for the info

      Delete
  4. welcome back auntie.....tapi make sure dah betul2 ok nanti tau....mimie pun tak upload lagi gambo masa kenduri peeja...ade la sikit...gambo ngan auntie dpt satu photo je...jadi la..wat lepas rindu dan kenangan...

    ReplyDelete
  5. aunty sya mohon maaf sesangat pd aunty dan uncle sya tak dapat pergi kesana ,enpakwe tak balik hujung minggu tu sya tak boleh drive dgn anak anak kecik, lagi satu tak tahu jalan nanti bergaduh dgn anak anak, lepas tu sesat lagi...hrmm...maaf ye aunty

    semoga peeja dan ben bahagia kekal hingga ke akhir hayat dunia dan akhirat..amin

    ReplyDelete
  6. take yr time auntie. nnt dah betul2 sehat buat entry gempak ye. jem tart tu pun feveret ella auntie. kalau dpt yg sedap .. sebalang kita makan sorang. hehehe.

    ReplyDelete
  7. As-salam kak, alah akak tak payah susah2 nak cerita pasal kawin tu, ramai yang dah menulis di blog masing2 so saya baca kat situ je.

    wah Noy , untung dapat anak yang rajin belikan macam2 untuk mama nya, macam wan dia budak laki2 tak pandai sangat yang dia tahu cukup bulan masuk kan ASB untuk saya dan dua adik beradik dia dan kadang2 bawak pergi makan2 dia tak pandai beli barang2 untuk mama.

    ReplyDelete
  8. Rehat cukup2 dulu ye aunty... Dah habis penat br boleh tarik nafas lega...

    ReplyDelete
  9. Tahniah Auntie dapat menantu baru...^_^

    ReplyDelete
  10. emmm kalau ikut kami pembaca setia auntie ni memang teringin nak baca apa yang auntie tulis hari-hari tapi kesihatan auntie lebih penting take your time auntie.... dah larat nanti buat le tak ke mana kami ni ....muahhhhh auntie jaga keshatan

    ReplyDelete
  11. Sampai sekarang saya rasa terkilan sangat tak dapat hadir dalam majlis Peeja tu. :(

    Apa2pun saya doakan agar Kak Nani sentiasa sihat dan gembira.

    ReplyDelete
  12. suya pun suka tart,kalau mama suya suka biskut arab tu.. hehehe auntie update slow2,nt dah ready publish la yer

    ReplyDelete
  13. Salam Aunty,
    dah boleh agak dah..lama sangat aunty menyepi..
    takpe aunty, yang penting aunty sihat dan tak demam lepas majlis..
    rehat dulu cukup2..entry majlis nanti2 pun boleh update..
    jangan sampai kesihatan terganggu.. btw, congrats ye aunty dapat menantu baru..semoga cepat2 timang cucu baru juge..:)

    ReplyDelete
  14. Alhamdullilah..semua dah selamat kann..rehat lah, penat sgt lah tu..setia menunggu foto2 terkini..

    ReplyDelete
  15. Alhamdullilah dah selamat semuanya.

    Berehatlah, nanti nak kena jaga cucu pulak...he he

    ReplyDelete
  16. syukur semua dah selamat :) lepas ni aunty tunggu gudnews dari peeja pulak...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...