THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, May 21, 2012

Bukan Malas Yea!

Hari ni turun kan kurten, basuh dan jemur...
Memang auntie tak sampai,  tinggi kan?
auntie jolok2 dengan kayu mob..hihihihihi
Bila dah bogel tingkap2 tuh, ternampak habuk
huhuhuhuhu dah jadi kerja kena sapu sawang2 pulak

Pilih kurten lama, serba putih
masukkan dawai2 untuk gantung
iron sikit2 dimana ada kedutan
minta tolong PG sangkutkan
Fuhhh..penat yg amat2
Perut lapar.. dah pukul 12:30
Masak sambal tumis sardin
Telur rebus
Timun dan hirisan bawan besar buat ulam2..
Bukannya malas tapi dah terlalu penat..

Dalam rumah ni  semua suka sardin
maka dia orang makan ajer tanpa komplen..hihihihi

Bila lah pulak nak tukar alas meja makan
dan runner coffee table dan kabinet console
Nanti2lah..

Auntie kerinduan uncle..
Dia balik kampung pada sabtu yg lalu
sampailah hari ni, belum balik2 lagi..
Rasanya sejak auntie sakit, dah tiga tahun lebih
Ini lah kali kedua auntie tak bersama2 uncle
Yg pertama awal tahun lepas dia ke Umrah

Uncle lansung tak sms auntie..
berkali2 auntie check h/pon
ada one miss call dr dia
dah tuh dia call Peeja dan kata dia rindu auntie..
Ishhh...malu lah pulak, bila dia sampaikan rindu dia
melalui anak..hihihihihi

Auntie sebenarnya malas betul nak menulis
entahlah..sejak lepas kenduri
macam2 auntie berfikir untuk dua lagi anak
auntie yang belum kawin.,
Siapa dan bilakah?
soalan yang selalu...auntie terfikir
Auntie hanya boleh berdoa agar
kedua2 anak auntie akan bertemu
dengan pasangan yang sesuai
keluarga yang baik2
saudara seislam yang penyayang
Terutama sekali yang bersopan santun
Kalau boleh nak
'settlekan' sebelum auntie 'pejam mata'
Amin

Ishhh..berhenti dululah..
terasa kering tekak ni,
nak buka tin longan
semalam dah makan setin lychee
emmm....heaven bila panas2 kena
air buah2an


18 comments:

  1. Assalamua'alaikum Kak Nani.

    Saya ni ada 4 anak bujang. Nak bawa hantaran sekarang bukannya sedikit. Lagi senak perut saya! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakcik,

      Tulah..mudah2an anak2 simpan duit pelan2, bila ada niat nak mendirikan masjid, InshaAllah Allah bukakan pintu rezeki

      Delete
  2. Auntie.. Jgn risau2.. Ada nyer jodoh dieorg tu.. Auntie relex2 dulu.. Bila masa dorg dah tibe.. Akan dtg juga hari bahagia tu.. Insyallah. Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam NorMala,

      InshaAllah...moga hayat auntie panjang utk menyaksikan nya

      Delete
  3. Rajin nya akak, saya tak pernah cuci curtain rumah sendiri sebab banyak sangat dan material tebal sikit maklumlah curtain untuk 11/2 storey bungalow bukan sikit sebab tu nak cari rumah kecik je sekarang ni.

    Risau kan kak memikir kan jodoh anak anak ni, saya lagi lah si Wan tu tak tahu lah siapa jodoh nya nanti, sama macam akak fikir mintak2 datang dari keluaga yang penuh kasih sayang lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      heheheheheh kurten akak tak banyak dan yang ringan ajer..kalau dah rumah banglo kena lah hantar dobi.

      Moga Wan bertemu dengan yang bersesuaian dan penyayang..Amin

      Delete
  4. salam kak Nani...jangan risau kak, ada rezeki pasti berkesempatan melihat anak2 diijabkabul...jangan putus asa terus berubat dan berdoa ya...

    kakcik ada 4 jer..saya 6...
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Queenie,

      heheheheheh ada 6 anak? Tak per, Allah menentukan rezeki bila nak bina masjid..

      Delete
  5. Rajinnya... tapi jangan la berpenat2 sangat, nanti sakit2 badan..

    Jodoh pertemuan, ajal maut ditangan tuhan.. kita doa saja. Makchaq sorang pun belum lepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Makchaq,

      Tulah, bila sakit makan pain killer, memang dah hari2 ubat dah magli dah..

      Delete
  6. semoga auntie diberi kesihatan selalu dn dpt menyaksikan perkahwinan anak2 tu :)

    auntie sms laa uncle ckp rindu jugak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Eliss,

      TerimaKasih atas doa kesihatan auntie.

      InshaAllah ada umur auntie dpt menguruskan membina masjid utk anak2.

      auntie sejak sakit dah maleh nak bersms..hihihihihi

      Delete
  7. Untie...kita doakan yang terbaik buat anak2. Insyaallah ada rezeki sampailah jodoh dia org...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam JunAina,

      Amin dan terima kasih

      Delete
  8. Salam Aunty,
    Rindunye ngan aunty..harap² aunty sihat selalu.
    Bila berjauhan ngan suami mesti rasa serba tak kena je kan aunty? maklum la semua benda buat bersama..sehari dua bolehlah bersabar..masuk hari ketiga mula lah rindu²an..

    InsyaAllah aunty, tiba masanye jodoh Noy n PG pasti akan tiba..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali fathen,

      Betullah, bila bersama banyak yang uncle tolong uruskan.

      InshaAllah moga anak2 auntie bertemu jodoh.

      Delete
  9. Assalamualaikum....nak longan sikit leh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam Warahmatullahi Wabarakatuh Sweet,

      Shuweet tahu auntie kan, hihihihi datanglah rumah auntie, memang sentiasa ada stok buah2an dlm kabinet, moktan, nenas, lychee and mixed fruits..nanti auntie buka tin khas utk shuweet..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...