THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, May 31, 2012

Batal Pertemuan Untuk Hari Ini

Selepas subuh tadi uncle pesan
pukul 11:30 pagi kita pergi
Petaling Jaya (PJ) nak jumpa kawan auntie
Dia talipon uncle nak bawak auntie makan
nasi kandar di PJ

Sehari sebelum nikah anak auntie Peeja,
kawan auntie tuh datang rumah auntie,
sebab dia tak dapat hadir pada hari reception nanti.
Anak buah dia pun kahwin pada hari tersebut
di Kelang.
Setalah hampir 4 tahun tak jumpa, memang
auntie amat gembira...maklumlah dah kenal dia
17 tahun yang lalu..macam2 kenangan manis
dan pahit kami lalui..hehehehehe
Dia berkerja dengan syarikat jubin,
supplier kpd syarikat perumahan tempat auntie
berkerja dulu.
Auntie pulak kalau ada jer kawan2 lelaki masa
berkerja dulu mesti auntie kenalkan dengan uncle
jadi hampir keseluruhan kenalan auntie, uncle kenal
hehehehehehehe
Perangai auntie memang susah nak makan belanja
suppliers waktu tengahhari sebab rasa singkat masa
bila kena drive out from office to KL town yang
sesak, akhirnya masuk office pukul 3 petang..
a good employee will not take office time for
pleasure purposes..
eventhough it is part of business activities
So menjadi pilihan untuk makan malam, sambung
dengar lagu di lounge2..hehehehehehe
Bila makan malam, memang auntie heret uncle..
buat peneman..so no cemburu...hehehehehehe
At times auntie tak mahu uncle ikut sebab
auntie nak bawa my staff, mereka juga part of
the team too..
sweet memories..

Sekarang masing2 dah bersara, dia ada buat
business tapi auntie tak dapat nak pasti
apa yang di buat sekarang..hihihihihi
tak silap auntie perkapalan kot..
susah betul auntie nak berinteraksi
dengan pendengaran pekak macam ni..
memang frust sebab banyak cerita2 yang
terlepas... huhuhuhu

Perbualan kami banyak berkisar
pasal family, anak2 dan cucu
Dia pulak baru saja dua hari balik dari
umrah..jadi banyaklah sentuhan pada

amalan harian untuk merapatkan/mendekatkan
diri dengan yang Maha Esa..
Dia agak terkejut bila auntie buka
cerita yang auntie telah belajar pada
awal tahun 90'an lagi bab2 itu
dan auntie tahu aper yang dia nak sampaikan
Alhamdulillah...
jalan yang sama, amalan yang sama

Pukul 9:30 tadi auntie kata kat uncle yang
auntie tidak sihat, badan terasa amat bisa2
dan auntie minta maaf sebab auntie rasa
tidak mahu berjumpa hari ni
Alhamdulillah..uncle pula faham akan
keadaan auntie...yang perlu baring dan rehat

Uncle yang sebenarnya nak bawa
dua pupu uncle untuk kenalkan dengan
kawan auntie tu..ada business talk sikit
jadi kalau dah mereka berbincang sambil
makan2 tu mungkin akan melibatkan
masa at least 2 jam..
Ishhhh...mesti auntie akan gelisah dan resah
dalam restaurant tuh..

Ni dah pukul 10: 30 pagi
Dah dua jam auntie makan ubat pain killer
masih lagi bisa2..memang auntie tak boleh
nak teman uncle..
Uncle sedang bersiap2 nak keluar rumah dah
auntie terangkan kat uncle macam maner nak
pergi ke Jalan 222 di Petaling Jaya
harap2 uncle tak tersasar dan sesat
mereka akan berjumpa disana..

Moga pertemuan mereka hari ini dapat
berkat dari Allah swt..Amin



Tangan nya yang menunjukkan 'Hati'
Berzikir dengan disertai rasa kehadiran Allah swt di dalam qalbi yang
telah sepenuhnya dikuasai oleh Haq









21 comments:

  1. hope sakit2 badan auntie berkurangan lah ya..saya doakan..

    so tahap pendengaran auntie macam mana? masih macam tu atau ada improvement?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Dr,

      Sakit auntie menurut kata doktor pakar,
      saraf banyak yang dah rosak, sebab tulah sakit2
      terimakasih atas doa kesihatan auntie.

      pendengaran auntie no sign of improvement, stagnant since almost 4 yrs now..anyhow auntie dah redha..

      Delete
  2. salam.........sibuknya jadual ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam PM,

      Aah, biarlah suami saya ajer yang sibuk ttg hal2 nak cari rezeki, (business) saya dah pass over..hehehehehehe

      Delete
  3. seronok dpt jumpe kwn2 lame. byk cite2 ttg dorg kite nak tahu.

    p/s: auntie.. nape backwall gmbr kawat duri.. apa yg nak dikawat nyer tu.. huhuhu.. saya prefer yg lame.. lebih tenang untuk ditatap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam NorMala,

      Betullah tu jumpa kawan2 lama dapat berbual mesra ttg banyak perkara..hihihihi

      Auntie tukar backwall auntie memang ni ada kena mengena dgn jiwa auntie sekarang, kawat duri yg membawa penuh keperitan hidup..huhuhuhu
      tak per bila senang2 auntie tukar lagi..InshaAllah

      Delete
  4. Salam Kak Nanie.

    Semoga cepat sembuh.

    Memang bila org citer pasal bisnes ni berjam2 pun tahan. Macam2 idea datang. Saya doakan bisnes tu pun menjadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam YB,

      Memang betul bila berbincang pasal business memang melekakan tapi nak menjayakan perlu menempuh cabaran.
      Terima kasih atas doa.

      Delete
  5. Itu ujian untuk untie Jun tak tahu lagi ujian macam mana Allah akan bagi selepas ini.

    Untie banyak kawat berduri (pagar berduri) kat blog untie ek...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam JunAina,

      memang betul ujian perlu kita tempuhi sbb itulah asam garam kehidupan.

      hehehehehehe moga kawat duri yg tersekat dapat kita melepasi dengan izinNYA

      Delete
  6. auntie, jga diri ye. Ella syg auntie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saam ella,

      InshaAllah, auntie meneruskan perjalanan kehidupan dgn tabah.

      Begitulah juga auntie sayang kat ella, walaupun baru 2 kali bertemu, terbayang2 wajah ella..sehingga kita bertemu lagi jika ada keizinanNYA

      Delete
  7. Kak kalau dah sakit rehat je, insyaallah abang bob boleh settle kan kerja2 mencari rezeki.

    Jumpa kawan kawan lama ni bukan boleh sekejap walaupun hanya untuk berbual kosong, maklumlah macam2 cerita kita nak catch-up kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Tulah, akak suka banyak berihat di rumah sendiri, rasa tenang..

      heheheheh betul kawan2 lama memang banyak cerita2..

      Delete
  8. saya pon badan bisa-bisa ni... (mintak di manja) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam gedek,

      hehehehehehe cepatlah 'uli' badan tu..

      Delete
  9. salam aunty
    sy doakan aunty sihat2 selalu..
    amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Marsitah,

      Amin dan

      Terima Kasih atas doa Marsitah.

      Delete
  10. Assalamualaikum auty,setiap penyakit menghapuskan dosa,semoga auty diberi keampunan,rahmat dan kesenangan dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Puan Salina,

      Amin, mudah2an..

      Delete
  11. Assalamualaikum Auntie, camne ngan berubat kat ustaz di kampung haritu?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...