Followers

Tuesday, April 3, 2012

Tak Pernah Jumpa DiM'sia


Pertama Kali Makan
Di Beli di Jakarta

Tapai Ubi Bakar 
Toppings Kelapa Muda dan Chocolate Flakes

Meleleh air liur bila auntie tengok gambar nih..

Nak pesan Noy beli lagi.?
Or
beli tapai ubi dan kita tabur jer kelapa dan choc flakes
Boleh makan sejuk atau panas2..


24 comments:

  1. Selalunya yang kita buat sendiri tak sama dengan yang kita beli, kan Kak Nani? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakcik,

      Betul tapi nak buat sendiri sekarang akak dah tak kuat macam dulu2

      Delete
  2. Salam MM,

    Semoga sihat.

    Sekarang ni tapai orang pelbagaikan macam-macam cara. Sedap jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Tapai boleh di bega2kan, sedapppp..

      Delete
  3. Assalamualaikum kak nani...
    - beli kat mana? Bandung? Jakarta? Jawa Barat?

    ReplyDelete
  4. Kak Nani...
    sowwiiiii...
    tak baca yg atas sekali tu...
    belinya di Jakarta...
    haiya.....
    sowi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehhee baca sepintas lalu tak perasan yea?
      Tak per..

      Delete
  5. salam auntie...kreuk kreuk kreuk *bunyi perut berkeroncong* hehe teringinnye nak rasa auntie. tapi saye takleh makan tapai, nanti muntah2 isk isk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Ohhh..kenapa tak boleh? loya ker?

      Delete
  6. wowww..first time i tengok....nampak sungguh sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam shuweet,

      Memang sedap, auntie pun first time makan

      Delete
  7. terliur nyer huhu nasib x pregnant ahahaha untie kalo buat ..buat lebih sket nk rasa ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Maafkan auntie membuatkan anna terliur..
      Aduhhhh..auntie memang tak kan buat sendiri sebab memang auntie dah kurang sihat kebelakangan ni

      Delete
  8. Anie suka makan tapai pulut...tapai ubi dah lama tak jumpa.. memang tapai ubi bakar tak pernah jumpa kat malaysia kan kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Anie,

      Aah akak pun suka tapai pulut, makan pulak dgn icecream..memang sedap.

      Tapai ubi ada di pasar2 tani/malam tapi kadang2 ubinya tak cukup empok gitu

      Delete
  9. kalau buat sendiri boleh kot ni auntie? saya ni dah la mmg suka mkn tapai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam gB,

      Memang boleh saja buat sendiri..

      Delete
  10. Haah kat kalau kat indonesia senang nak dapat, kat malaysia saya pun belum pernah jumpa, tapi macam yang akak cakap boleh cuba buat sendiri jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Ohhh...dah pernah makan mcm ni kat Indon Yea?

      Delete
  11. rasa dia sama tak macam tapai ubi goreng ? Tengok gambar mcm sedap...dah la saya ni hantu tapai ubi ... sedapnyaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Tinie,

      heheheheheh yang sebenarnya auntie tak pernah pulak makan tapai ubi goreng.

      Hantu tapai?

      Delete
  12. Ella dah 9 kali ke Jakarta tapi tak penah jumpa. How can i miss this? Tak leh jadi ni auntie. Nak gak cari nanti. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ella,

      Entahlah kat kawasan mana diJakarta si Noy beli, mungkin di hotel dia nginap, sebab selalunya dia tak kan merayap2 bila dia on duty.
      Nanti auntie tanya..sebab ada box tapi auntie tak belek dan snap gambarnya.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...