THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, April 11, 2012

Rasa Auntie DiSayangi

Rezeki datang lagi..
Anak siber facebook hantar biskut tart nenas untuk auntie
Kami tak pernah berjumpa, tapi
selalu berhubung dan berinteraksi melalui
messages di facebook..
Dah lama kami berkenalan di facebook,
dia rajin dan selalu menanya kabar auntie..

Auntie ambil gambar2 dari galeri dia
rajin sungguh dia membakar biskut
lepas balik dari kerja, memalam dia
start buat sebab nak bagi auntie biskutnya..
terharunya auntie sebab bersusah payah
dia membuat...


Cantik dan Cermat buatan nya


Berbalang2 mungkin utk kawan2 yang lain, 
mungkin untuk ibu mertua atau ibunya sendiri

Dia sampai rumah auntie pada pukul 8mlm
Uncle kata ada orang nak jumpa, dah ada depan gate
heheheheheh auntie memang selalu bagi no phone uncle
kalau ada aper2 hal, maklumlah, auntie sejak dah hilang
pendengaran memang dah jarang benar jengok hphone.
kadang2 sampai berhari2 sms baru auntie perasan.

Anyway, jumpa lah dia depan gate
Wahhhh..cantik orangnya..
Kami bersalaman, dia hulur beg kertas
yang berisi balang biskut
Auntie pelawa masuk rumah 
katanya suami nya menunggu dlm kereta
tak perlu masuk..
Auntie pula menghulurkan kad jemputan
Majlis Perkahwinan anak auntie
InshaAllah bertemu di Majlis Perkahwinan nanti
katanya..
Hahhhh..ni auntie punya

Rumah auntie memang 'hantu' biskut tart nenas
baru jer dua hari dah separuh balang jalan..hehehehehehe




Erni Shareena Azman


Ada lagi sorang yang sebenarnya anak siber auntie hantar barang2
makanan tapi belum sempat auntie ambil gambar..
orang2 dalam rumah dah ngappp..

Dia Juga selalu menanya kabar auntie melalui messages di
facebook..


Keropok2, asam2 nun jauh dari Kota Baru, Kelantan..
Kebetulan pula masa tu dia datang ke KLumpur, jadi dia ambil
kesempatan untuk berjumpa auntie.


Azah Azahar

Bertuah sungguh rasa diri ini bila disayangi oleh
anak2 siber..

N3 ni diakhiri dengan ucapan ribuan terima kasih pada
anak2 siber ku..


Moga mereka di pelihara dan dalam perlindungan Allah swt





23 comments:

  1. .....tumpang bangga....
    Alhamdulillah..
    di usia begini memang terasa sesangat di hargai bila orang ingat akan kita...
    Semuga kaak terus sihat dan semakin di sayangi....
    Insyaallah..amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mamaijat,

      Mudah2an lagi tua lagi disayangi..
      InshaAllah

      Delete
    2. Assalamualaikum sis! Aku pun makin nak tua nie. But, masih tak jumpak tempat nak sayang nih!

      Delete
  2. Auntg MM,
    Kucing siber pun ada kan? Tapi kita tak pandai buat biskut, makan biskut pandai. purrr....meow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam CfS,

      hehehehehe kucing pandai makan biskut? Aah, qaseh pandai makan aper saja..hihihihihi

      Delete
  3. seronoknya..... alhamdulillah sebab auntie disayangi semua.. saya pun sayang auntie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam rokayah,

      Aah, auntie tahu rokayah pun sayang auntie sebabnye rokayah selalu tinggal komen kat n3 auntie
      TQ yea

      Delete
  4. saya pun saaaaayng kak Nani, tapi saya tak pernah kasi apa2 ek?

    tumpang suka bila kak Nani dapat macam2 dari anak2 maya..
    Alhamdulillah, tart tu ada lagi ker? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Queenie,

      heheheheh tak kasi tak per, nak kasi kecil tapak tangan, nyiru auntie tadahkan.

      Ada lagi tart tuh tapi seredak2 lah..hihihihi

      Delete
  5. murah rezki aunty..
    tart nenas mg sedap! nyum..nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ietams,

      Alhamdulillah..

      memang yummmyyy

      Delete
  6. sangat sedap tart tu. sekali ngan berketul-ketul. :D rasa nak bawak naik bilik makan sorang. miahahhaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anakku

      Ishhhh....jgn bawak atas, mama nangislah sebab mama suka gila makan tart tu..

      Delete
  7. Alhamdulillah rezeki. Memang seronok bila diri disayangi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kunang2,

      Betul rasa sungguh amat2 gembira bila disayangi

      Delete
  8. am happy for u auntie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam shuweet..

      heheheheheheh u r one of my love

      Delete
  9. 'Auntie pelawa masuk rumah
    katanya suami nya menunggu dlm kereta
    tak perlu masuk..
    Auntie pula menghulurkan kad jemputan
    Majlis Perkahwinan anak auntie'

    Yg antaq biskut, pun dah kawin! Auntie punya anak pun nak kawin jugak!

    Makk ooiii...! Anak dara suma dah sold out!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bujang tua,


      Yang dua2 tu memang dah sold out tapi di luar sana ramai lagi yg masih available.

      Nak auntie rekomenkan? hihihihihi

      Delete
    2. Salam sis! Ada lebih baik sis rekomenkan biskut kueh bakaq kacang! Lama dah tak jumpak! Lepas arwah opah takde.....tak merasa dahhh!

      Bab anak dara tu...postpone dulu le. Payah nak jaga!!! Uhuk uhuk!

      Delete
    3. Salam kembali bujang tua,

      Heheheheheh biskut kueh bakag kacang, amboi biskut aper tuh? auntie pun tak pernah rasa..

      Dah sangka dah, bujang tua memang belum ready nak beristeri..hahahahahaha

      Delete
  10. aunty terima kasih di atas kad jemputan Insya'Allah sya cuba hadirkan diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kasihibu,

      InshaAllah kita bertemu lagi

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...