Followers

Saturday, April 7, 2012

Gigil2 bila kelaparan

Mengigil kelaparan
Bila tiba masa nak makan tengahari
Pagi dah sarapan Nescafe 1 mugdan 2 keping biskut Jacoh
Cepat2 auntie berhenti dari mencuci barang2 tembaga dan
terus kedapur untuk mula masak tengahari
Alhamdulillah...boleh control gigil lapar tu
hehehehehehe

Siap masak, auntie kedepan rumah jerit2
panggil uncle makan tapi uncle bagi
sign dengan tangannya suruh auntie
carry on makan lah..

Auntie senduk nasi lemak panas2 tuh
Sambal tumis ikan bilis
Kacang panjang bersotong basah
timum dan kupas telur rebus sebiji

Portion nasi yang masuk dlm piut auntie..

Bismillahhhhhhh...
Auntie Makan dgn gelojohnya..
Tak sempat nak ikut sunnah baginda rasullullah
Menguyah makanan 40 kali hingga lumat
baru telan
Tak sempat doa makan..huhuhuhu

Aduhhhhh....sungguh keji auntie kan?
Perangai gelojah betul
Tapi memang auntie menggigil tadi
rasa nak tumbang..serious tau
dahsyat betul bila kelaparan
emmm..auntie kan on insulin
tak boleh tak cukup makan


14 comments:

  1. sian auntie... nasib baik sempat tunggu nasi masak... saya pun tak makan lagi, tgh tunggu pizza delivery.. ;)
    lain kali auntie jgn biar perut kosong lama2 tau... kalau pengsan kan susah.. na'uzubillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam rokayah,

      lepas makan auntie terus ke lappy buat n3 ni, lepas publish auntie bangun dr tempat duduk terus terjatuh, pitam/blackout.
      Betullah..auntie dah tak brani nak berkosong perut lepas ni..huhuhuhu

      Delete
  2. Untie...

    Kalau dah lapar memang lupa semua itu kira oklah masih ingat kat uncle...hehehee...

    Aina pun sama kena jaga makan kalau tak masuk hospital lagi...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea JunAina,

      auntie kalau makan memang selalu ingat uncle, kalau masak maggie pun semangkok makan dua orang..

      Kenapa Aina kena masuk hospital kalau lapar?

      Delete
  3. Auntie,

    Sempat jugak memasak nasi lemak tengah gigil-gigil lapar. Kalau Odah, just masak nasi, then goreng telur letak kicap. Hehe.

    Auntie, boleh tolong ajar masak sambal nasi lemak tak? Sebab Odah buat tak berapa jadi. Kadang cair sangat, kadang rasa tak sedap. Kalau boleh, auntie ajar ikut portion like cawan, biji. Thanks auntie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam saudah,

      Haah, masak nasi lemak simple pd auntie tak susah maner pun. Auntie dah lama tak makan nasi lemak.

      Kalau dulu2 memang auntie makan nasi, telur kicap, maggie kalau lapar sngat2 tapi sekarang auntie lebih berjaga2 aper yg masuk dlm perut, maksud auntie makan yang betul2 auntie teringin..hihihihi

      Saudah orang mana? Maaf auntie bertanya sebab lain negeri lain cara masaknya. Sedap pd auntie, tak sedap pada tekak orang lain..

      Kebanyakkan masakkan auntie ikut selera orang Kedah sbb dibesarkan oleh arwah ibu yg berasal dr sana.

      Delete
  4. selamat menjamu selera auntie..;)

    ReplyDelete
  5. saya bila kenyang, gigil jugak...! (gigil tahan diri nak tambah lagi... haha!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam gedek,

      Aduhhhh...gedek kalau tinggal jejak mesti mencuit hati, akak suka..hihihihihi

      Delete
  6. Kak nasib tak tersedak, sebenarnya kalau kita dah berumur sikit memang perut tak tahan lapar, macam saya konon nak diet tak makan nasi sehari tapi bila sampai malam dah menggigil-gigil jadi nya, sumpah serik kak.

    ReplyDelete
  7. Salam Aunty,

    Aunty mesti skg tgh sibuk buat preparation utk wed peej kan? Jgn ralit sgt buat keja tu aunty, time mkn kena mkn tau, jgn skip meal. jaga diri baik2 aunty.

    p/s: looking forward to see you on peej's wed. *hugs*

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...